Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Tatínek, spisovatel po uši namočený v tvůrčí krizi, kterému doslova vtrhne do života mladá sexy dračice, díky níž už nemusí podstatnou část svého dne trávit brouzdáním po internetové stránce www.bestteensluts.uk. Naštěstí film nabídne i něco navíc a postava Jessicy Brown Findlay postupně více čí méně ovlivňuje každého člena jedné krásně dysfunkční rodiny. Nádherné prostředí anglického ostrova Man, povedené herecké výkony a fakt, že sedmnáctiletou Beth hrála skoro třicetiletá Felicity Jones, to je bohužel skoro všechno co mě na tomto snímku zaujalo. Na druhou stranu ale nemůžu mluvit o čisté nudě, svoje fanoušky si Albatross určitě najde. Mimochodem trošku se mi nabízí srovnání s Gervaisovým Cemetery Junction (myslím tím v rámci britské tvorby o teenagerech). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Známý spisovatel, který už dlouho nic nenapsal, sedící bezradně u laptopu, rodina taktak držící pohromadě, energie chybí, hádky s manželkou, existenční potíže, prázdnota. A do toho se vřítí jak řeka mladá holka plná života, rozvíří stojaté vody jeho rodinného penzionu, nepokrytě ho svádí pod záminkou kurzu tvůrčího psaní. A on se nechá, jelikož všechno je lepší než sedět u toho laptopu. Emelia, ta mladá holka, se vklíní mezi členy rodiny. S otcem se tajně schází, starší dceru uvádí do života. Strhne je svou energií, touhou užívat si. Sama v tom má ale jasno nejmíň ze všech. Hledání sebe sama, nebo tak nějak se to oficiálně jmenuje. V nezávislém filmu je to jedno z velkých témat. Tvůrci nám rozkryjí ten průser, v němž se hrdina plácá, a pak nám to tak nějak zaobalí, závěr je vždy mírně pozitivní, jakože "žít smysl má..." Tenhle příběh z řady taky nevybočuje, je ale navíc veden velmi citlivě na pomezí komedie a dramatu, místy je k smíchu, pak zase vážný, přitažen za vlasy jen na únosnou míru. Především je lidský a uvěřitelný. A skvělé obsazení ho jen podtrhává. Fajn film...80% ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních patnáct minut se mi to nijak zvlášť nelíbilo, hlavně kvůli Emelii, která mi přišla jen jako drzý, vyzývavý fracek. Ale stejně tak, jako se měnil můj názor na ní, jak postupně odkrývala všechny vrstvy své osobnosti, aby se z ní nakonec vyloupla moc fajn osamělá holka, stejně tak jsem přicházela na chuť samotnému snímku i všem zajímavým postavám, kterými byl zalidněn. Tím jak Emelia vtrhla do rodiny Fisherů, kde sice žili všichni pohromadě, ale vlastně každý sám, nešt'astný se svými traumaty, pomohla svým zvláštním, bouřlivým způsobem ujasnit si vztahy a urovnat život nejen jim, ale i sama sobě. A ještě to bylo docela i vtipné. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirodzený pop film. Zdanlivý protiklad (ako môže byť pop - teda umenie určené primárne pre komerčne najpočetnejšiu skupinu - prirodzený, keď takéto spotrebné kusy musia byť čo najviac umelé?), no stačí si prečítať komentár užívateľa Maq. Vystihol podstatu. Bolo by ozaj skvelé, ak by typovo podobné filmy boli bežne v kine. Žiaľ, obyvyklý štandard súčasných (2015) kino hitov je kvalitatívne i intelektuálne hlboko pod Albatrosom. A to pritom Albatros samotný nie je nejakou prevratnou bombou. Jednoducho dobrý, pozerateľný film. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)
  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)
  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama