Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU UVĚŘIT, ŽE SE CHCEŠ BRATŘÍČKOVAT S POMOCNÝM PERSONÁLEM…..“ /// Hustá pokojská a herci, vod kterejch čekám víc, než jen lacinou odrhovačku na téma ,,jak si dát svůj život do pořádku“. Lehkej vtip, lehký drama a lehká romantika – to všechno tu je, páč tu máme chlapa ,,po 40cítce“ a jeho ,,román pro muže“, mladý holky a jejich románky ,,pro ženy“. Všichni si dramaticky lžou (,,jenže potom byl můj život jedna velká lež“!) a mám dojem, že pro chlapa je tady těch holčičí věcí zbytečně moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám holku na kurzy tvůrčího psaní. 2.) Chystám se napsat svoji biografii s názvem ,,Nuda a zmar“. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních patnáct minut se mi to nijak zvlášť nelíbilo, hlavně kvůli Emelii, která mi přišla jen jako drzý, vyzývavý fracek. Ale stejně tak, jako se měnil můj názor na ní, jak postupně odkrývala všechny vrstvy své osobnosti, aby se z ní nakonec vyloupla moc fajn osamělá holka, stejně tak jsem přicházela na chuť samotnému snímku i všem zajímavým postavám, kterými byl zalidněn. Tím jak Emelia vtrhla do rodiny Fisherů, kde sice žili všichni pohromadě, ale vlastně každý sám, nešt'astný se svými traumaty, pomohla svým zvláštním, bouřlivým způsobem ujasnit si vztahy a urovnat život nejen jim, ale i sama sobě. A ještě to bylo docela i vtipné. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud komplikovaná cesta, jak chudá sirota přišla k notebooku, ale budiž - snaha se jí upřít nedá. Ne už tak filmu, kde se manželská a tvůrčí krize potkají s nymfičkou a druhou mízou, ale neděje se nic, co by se nedalo čekat. V přímořském městečku panuje převážně nuda, jen sem tam zředěná nějakou ostřejší průpovídkou inteligentní holky s prořízlou pusou, která ale skočila na tak průhledný špek, že ta její proklamovaná inteligence ztrácí na důvěryhodnosti. Množství hluchých scén. SHRNUTÍ: Když si vaše mladá zaměstnankyně vezme na maškarní oslavu kostým sestávající z kovových bikin princezny Lei, je čas začít se obávat o manžela. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne dokonalý dramedy. Tvůrci absolutně nedokážou zaujmout ani hlavní dějovou linií, natožpak těma podružnýma, do toho se přidávaj zbůhdarma užívaný hororový tóny a všecko zabíjí hloupě nerozhodná závěrečná 20minutovka. Nicméně to všechno se - ke štěstí Albatrosa - daří z velký části maskovat laškovnou, drzou a přece křehkou, nehorázně sexy Jessikou Brown Findlay, kteroužto (i s jejim neodolatelnym chrapláčkem) slavnostně prohlašuju za svou plus mínus 164. filmovou platonickou lásku. Tak! --- Btw všimli jste si camea Sama z Love Actually? O:-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)
  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)

Reklama

Reklama