Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 2

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takový krásný kouzelný velmi nenápadný snímek, který pohladí po duši a ještě vám nabídne řadu vtipných momentů. Britské filmy, stejně jako seriály, prostě mají něco do sebe a jsou ve většině případů skvělé. Felicity Jones evidentně už od svých 18 let nestárne a furt vypadá stejně, i přestože jí je 30, a Jessica B. Findlay má velmi zajímavý netypický obličej, takový tajemný. Jo tyhle dvě se potkají a změní si svůj život, v obou případech k lepšímu, ač se to na první pohled nemusí zdát. Zasloužené 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU UVĚŘIT, ŽE SE CHCEŠ BRATŘÍČKOVAT S POMOCNÝM PERSONÁLEM…..“ /// Hustá pokojská a herci, vod kterejch čekám víc, než jen lacinou odrhovačku na téma ,,jak si dát svůj život do pořádku“. Lehkej vtip, lehký drama a lehká romantika – to všechno tu je, páč tu máme chlapa ,,po 40cítce“ a jeho ,,román pro muže“, mladý holky a jejich románky ,,pro ženy“. Všichni si dramaticky lžou (,,jenže potom byl můj život jedna velká lež“!) a mám dojem, že pro chlapa je tady těch holčičí věcí zbytečně moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám holku na kurzy tvůrčího psaní. 2.) Chystám se napsat svoji biografii s názvem ,,Nuda a zmar“. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodině s dospívající dcerou zasáhne do života sedmnáctiletá teenagerka a převrátí jim ho naruby. Ničím výjimečný, ale celkem milý film na hraně komedie a generačně-rodinného dramatu, který se sice nemůže pyšnit nějakou originalitou, ale za to bezezbytku využívá herecké obsazení. Vyčnívala J.B. Findlay, která působí víc než žádoucím dojmem a pozadu nezůstávají ani ostatní, přičemž mě nejvíc zaujala Julia Ormond v pro níc netypické roli podrážděné matky. Britové potěšili. 60% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Emélii hned tak nezapomenete, nejen pro její někdy ostrý jazýček a nespoutanou povahou, ale současně i pro její křehkou dušičku, která se přede mnou odkrývala sice pomalu, ale jistě. Třeba ten moment, kdy položila svou hlavu na rameno své babičky byl jeden z těch dojemných, na které se nezapomíná a dotváří kouzlo nejen celého příběhu, ale hlavně Eméliina skutečného vnitřního já. Bylo to krásné nahlédnutí do zrání této mladé dívky a Jessika Brown Findlay se tak nesmazatelně dostala na seznam hereček, s kterými bych moc ráda viděla ještě nějaký jiný film. Jinak velmi zajímavá ukázka toho, jak lze takovou Fisherovic rodinku charakterově rozebrat a ukázat jim skutečné zrcadlo jejich života. Albatros je smutný, úsměvný, ale ve výsledku moc a moc sympatický film, který ráda doporučím dál. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen v roce 2009 na ostrově Man. (Marek#33)

Reklama

Reklama