Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

nascendi

všechny recenze uživatele

O Lemmym som v živote nepočul, tušil som, že jeho hudba nebude aj mojou hudbou, ale aj tak som si pozrel dokument, pretože 86 % je pre mňa argumentom. A nebol som vôbec sklamaný. Keď sa vyznal zo svojho obdivu k Elvisovi, Buddy Hollymu. Little Richardovi a Beatles, pocítil som sympatie, ktoré pri časti jeho výrokov a hudby pretrvali, i keď som mal pocit otca, ktorý svojmu synovi príliš nerozumie, aj keď nepochybuje, že je jeho. Samozrejme tie ďalšie atribúty jeho osobnosti, ako chľast, drogy, čudná zberateľská vášeň a ďalšie mi už nič nehovoria, dokument ako celok považujem za kvalitný a prínosný. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, nesentimentální a nepatetický pohled do života jednoho velkého rebela, rockera duší i tělem. Spousta neuvěřitelných hlášek, vesměs vynikajících názorů na svět a život. Navíc, zpovědi nejslavnějších jmen rockové historie. Ještě že nebyl snímek točen jako pieta, protože takhle to vše vyzní o to opravdověji. Snad až na ten až příliš pochvalný závěr, to by ho totiž mohli už rovnou kanonizovat. A to nejsem kdovíjaký fanoušek kapely. Jacka s colou a červený marlborka prosím. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dosť neortodoxný rocker a ešte odviazanejší dokument. Lemmy jazdí na tanku, obdivuje esesácke uniformy, ale tvrdi, že nie je nácek. V byte má neuveriteľný bordel, ale poriadok má vo svojej obrovskej zbierke nožov, pričom je v nej hrdý aj na slovenské exempláre. Dosť ma pobavilo, že v kapele mali problém s drogami v tom, že každý bral iné drogy a tak vznikal nesúlad, lebo bol každý na inej vlnovej dĺžke. Lemmy je stelesnením reklamy na drogy a chľast, a napriek všetkému je v pohode, jeho syn ďaleko od stromu nepadol a obaja si tak rozumejú. Tento životný štýl mi je vzdialený, ale na dokumente sa dá pobaviť, niektoré hlášky stoja za to. –––– Já jim říkal, že mám tlak dobrej. Kdykoliv se říznu, teče to fest. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Globální apokalypsu přežijí jen dva druhy: švábi a... Lemmy! A až jednou všichni chcípnem, Lemmy bude pořád tady a bude vypadat furt stejně! LEMMY! Pojem! Legenda!... A především chlapík, co zůstal vždycky svůj, vždycky sral na trendy a žil si ve svým světě. Vždycky si dělal a říkal co chtěl (kdy chtěl a kde chtěl) a za to si zaslouží uznání, svůj vlastní film a minimálně ještě alespoň sochu. NE! Spoustu soch! Po celým světě - aspoň nás (jich) tu bude víc a nebude se cejtit na Zemi tak sám, až tu zbude jedinej. Ale jemu to stejně bude jedno, protože ON je LEMMY - a Lemmy je Bůh! To ví přeci každej správnej rocker Hell fuckin' yeah!!! AVE Mr. Motörhead! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama