Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Margay 

všechny recenze uživatele

Na Legendární partu jsem šla rovnou s tím, že když od Amíků, tak tam budou jen americké, děti milující postavičky, co budou nabubřele prohlašovat, jak zachraňují celý, celičký svět. A ono sice ano, ale... zjistila jsem, že se bavím. Myška z evropské divize potěšila asi nejvíc, konečně si uvědomili (alespoň malinko), že USA opravdu neznamená svět. Sandman díky překladu jakožto Večerníčka získal nějaké ty sympatie a i když Velikonoce u nás a v USA jsou hodně jiné, ty zajíčky máme přeci jen taky. A nakonec, jak se tady občas nadává na Frosta - vždyť přce o to, že ho niko nezná, šlo, ne? V tom byla ta pointa. Takže jo. Pořád překvapivé, ale vážně to nebylo hrozné, jak jsem očekávala. Ve skutečnosti to bylo moc fajn (přičemž největší podíl na tom má Strach. To asi nebyl výsledek,jaký si tvůrci přáli, ale co už ;) ) ()

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Když jsou děti na Zemi v ohrožení, jejich hrdinové se musí spojit aby přemohli zloducha, na kterého by sami nestačili. Vskutku Avengers pro malé děti. Nápad velmi zajímavý a sranda byla opravdu skvělá. Nemohla jsem se ale zbavil pocitu, že ten záporák vypadal jako by vypadl z Avengers filmu. Je to příjemný snímek, který se dětem bude opravdu líbit. Pro ty větší doporučuji shlédnout v angličtině, hlas Hugh Jackmana (Zajíc) je nezapomenutelný. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Velice velké zklamání, při pořizování dvd jsem si myslel že si kupuji zase nějaký skvělý animáč co poslední dobou vycházejí ale ouha o no to nemá ani hlavu ani patu. A víc mě to připadá že to dělali jen pro americký trh. Co nám je do nějakého Santy nebo Frosta a tak dále, to si můžou tak amíci strčit někam. ()

klaranapoli 

všechny recenze uživatele

Dobrá pohádka co mě bavila nejen dějem, ale i tak celkově ze života, kdy opravdu ty děti už nevěří a já věřím dodnes že tam někde něco je :) ()

Slida79 

všechny recenze uživatele

Pro mně jedno z největších animákových překvapení. Výborně vykreslené charaktery všech postav, strhující záběry jako z pravých kamer, příběh který strhne i dospělého. U me plných ***** ()

bodion 

všechny recenze uživatele

snazil som sa ale tej infantilnosti a pouciek o zivote je tam naozaj az prilis, v kontexte s Epic rozhodne nizsich 50% ()

Atewi 

všechny recenze uživatele

Avengers pro děti... Ale opravdu jen pro děti. Dala bych 3 za průměrný animák, avšak za označení "rodinný" dávám jen 2. Znáte takové ty "fórky pro dospělé", které vám dokážou zpříjemnit i jinak ryze dětský animák? Tak tady chyběly. ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

Tento film mě moc nelákal - potetovaný Santa s meči? a to má být jako velikonoční králík? ale nakonec mě to příjemně překvapilo, zajímavá pohádka :) ()

Halilika1D 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem zhlédla ze zvědavosti, jelikož mi byl doporučen spolužačkami. A jelikož zbožňuju animáky, nenechala jsem se dlouho přemlouvat. A nijak toho nelituju - vtipy, kterými je film prošpikovaný, jsou prostě dokonalé. Hned zezačátku jsem si prostě zamilovala Zajdu, který neprosto odporuje představám o velikonočním zajíčkovi, jaké známe. Jack Frost je jedním slovem perfektní. Správný puberťák, kterého nejde nemilovat. Sandman je jedním slovem úžasný. Němý panáček, který každou noc nosí krásné sny. Nádherná představa, bohužel naivní. Přiznávám, že vysvětlení Stína Bubáka bylo velice předvídatelné vzhledem k tomu, že je to ve většině pohádek přesně takhle. I přesto si Legendární parta zaslouží pět hvězdiček. ()

J.J.1972 odpad!

všechny recenze uživatele

ozaj graficky velmi kvalitne urobeny animak ktory ale vytvori v hlavicke priemerneho americkeho dementneho dietata este vacsi chaos ako v nej uz ma... pokerovany svalnaty ded maroz so sklerotickym 400rocnym chlapcom ktorym pomaha nemy pieskovy bubak a velkonocny nindza zajko zachranit akusi nezmyselnu zubkovu vilu (zatial najvacsia pi..vina o akej som kedy pocul) a zaroven zachranit deti pred zlym tienom......hm.... a prejde par rokov a takto vymlety americky tinedzer vbehne do triedy, zareve ze on je kungfu panda a vystriela polku spoluziakov........... inak uplny suhlas s hodnotenim "after.rain" ()

LadyK 

všechny recenze uživatele

Chcela by som, aby mi kedysi v detstve pomohol niektorý zo Strážcov, keď ma noc čo noc navštevoval Stín... bolo vtedy ťažké veriť v niečo dobré. A takých ľudí je veľa. Zámerne nehovorím detí, ale ľudí, pretože z tohto filmu by si mali niečo vziať aj dospelí - tí, čo umlčali to dieťa v sebe, tí, ktorí prestali veriť v Perinbabu či Jacka Frosta (je úplne jedno, v ktorého z nich veríte). Je jedno, či veríte v kozáckeho Santu alebo v Ježiška, či veríte v Zúbkovú vílu, alebo či tie drobáky vašim ratolestiam pod rúškou noci strkáte pod vankúš sami, verte. Kedysi som v nejakej myslím knihe čitala, že kedykoľvek niekto povie "Neverím na víly", jedna umrie. Odvtedy sa snažím nehovoriť, že v niečo neverím. No ale k filmu :-) Ako som už napísala, z tohto filmu sa môžu (a vlastne mali by sa) poučiť mnohí dospelí, a mnohí - malí či veľkí - si z neho môžu veľa zobrať. Okrem iného naučiť sa, že nejde o to vôbec sa nebáť, ale dokázať sa strachu postaviť. A v tom veľmi pomáha, keď v niečo veríte - či už vo vašich hrdinov, alebo v seba samého. Film má výbornú grafiku, príbeh a všetko, čo má dobrý animovaný film mať. A robbiee - žiadne skryté odkazy? Je ich tam celá kopa - stačí ten mozog nevypnúť a dívať sa :-) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Pozor, pozor! Tohle není další vtipný 3D animák bavící jak děti, tak hlavně dospělé. Tohle je americký patos pro malé děcka, který spíš než aby bavil, tak neskutečně prudí. Mít o pětadvacet let míň, tak taky nešetřím čtyřhvězdičkovým hodnocením, ale takhle mi nezbývá než kroutit hlavou. Kvůli takovým filmům by měli zavést novou kategorii přístupnosti do 8 let. U filmu jsem se dvakrát zasmál. Jednou při barvení figurek na modro a podruhé při barvení vajec na červeno. Nejvíc jsem se pak zasmál, když jsem viděl zdejší hodnocení a komentáře. Rozhodně nejslabší z rodiny DreamWorks animáků. ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele

Avengers majú konkurenciu! Skvelý animák s výborným výberom rozprávkových postáv, s krásnymi farbami (moja obľúbená je čierna) a so slušným tempom. Žiaľ, je to filmík pre deti, takže ako každé iné podobné zboží trpí rovnakým problémom. Po skvelom rozohraní hry v záverečnej tretine trocha dochádza dych. Ale neva, i tak silné 4* a do zoznamu obľúbených animákov pridávam ďalší. Ináč, chcel by som vidieť Avengers ako by si poradili s Frostom v plnej sile :D ()

baner 

všechny recenze uživatele

Legandárna partia - Najskôr som si myslel, že moja dcéra sa bude báť tejto rozprávky. Išiel som na film s malým srdcom, ale kresba, osoby, príbeh, to všetko na mojej tvári vyčarovalo obrovský úsmev. Tak pekný príbeh sa nevidí každý deň. Na to, že režisér svojím spôsobom je debutant, síce s veľkými skúsenosťami, dávam klobúk dolu. Moja dcérka chcela ísť o týždeň znovu. Preto dávam 100% bez jediného zaváhania. Ja som s tých divákov čo stále veria :) ()

Slav_Jaro 

všechny recenze uživatele

Dnešní ADHD děti si to nejpíš musej užívat, mě to nějak nechytlo ani jako akční fantasy. Vizuál však perfektní a Víla Zuběnka je kus. Za koně nočních můr hvězda navíc. ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem čekal průměrný animak, takže jsem byl mile překvapen, protože tahle parta bavila, jak mého synka, tak i mě. Kéž by došlo i na pokračování. ()

brkerez 

všechny recenze uživatele

Animák s nijak objevnym příběhem ani poselstvim, pohádková standardka, ale narozdíl od jiných má tenhle duši, sympatický vtipný postavičky a nesnaží se ubíjet atrakcema v podobě přemíry akčních scén. Ale co mě rozsekalo byl pan Jude Law - asi sem zabedněnej a v jeho hraných filmech sem si to nikdy neuvědomil, ale jak tady namluvil záporáka, to se jen tak neslyší, hlasový herectví level Anthony Hopkins. Pro dospěláky tenhle film vidět s dabingem je na nějakej paragraf ! ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama