Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuhle chvíli se snad setkávám s prvním slovenským filmem, který ve mně opravdu probudil zájem. Jen mě mrzí, že Slováci se o své talenty nedokáží opřít a podporuje je český fond pro kinematografii. Nicméně nutno dodat, že podpořil opravdu povedený film. Lóve je takový upřímný film o generaci současnosti, kterou nelze ovlivnit, protože v dnešní době, ač to někomu přijde jednoduché, ve skutečnosti není zase tak jednoduché žít a tak si svojí radost každý hledá po svém. Výsledkem pak budiž zápletka, kterou vymyslíte snad jenom ve filmu. Nejsmutnější je, že i takové příběhy se občas stávají. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto nie je žiadna videohra, toto je realita! Alebo ako mamička Kronerová produkuje film svojho synátora, ktorý je zlý scenárista( ak film vôbec mal scenár) - všetko totiž vyzerá, ako keby si to vymýšľali priamo na pľaci - a režisér je to možno zaujímavý, keby netočil filmy o hlúpych ľuďoch, pre hlúpych ľudí. Hodnoty aké by mal film prezentovať sú nulové, priamočiarosť smiešna a finálne zvraty tak silno podmienené mierou dementnosti a samoúčelnosti, že pre mňa ako diváka bolo až na nad ľudské sily chápať postavu Michala Nemtudu, alebo kohokoľvek iného. A ak chce dievča žiť s vrahom svojej mamy. Prečo nie? Veď tak očividne svet funguje. Princíp lásky sa tu aplikuje na niečo čo má k nej v skutočnosti veľmi ďaleko. Lebo tá je o činoch, o neustálom napredovaní a spoznávaní a nie o klamstvách, vypĺňaní nudy, alebo vtipných internátnych eskapádach. Niektoré vtipy funkčné - ako už spomínaný internát, alebo scéna v Sheratone. Ale po dopozeraní som si uvedomil, že som zabil čas na niečom k čomu sa nikdy nevrátim. V scénach nasledujúcich za sebou sa častokrát hovorí o veciach čo sa majú stať pritom sa už stali - ako napríklad nepodarená skúška. A celé to pôsobí veľmi pochybným dojmom. Prsia Kristíny Svarinskej potešia, a keby nezačala plakať, vedel by som jej uveriť aj tie emócie. Inak škoda míňať peniaze na dekadenciu súčasnej doby v podobe hercov s VŠMU, ktorý kupodivu v celom filme kradnú a podvádzajú. Ale tempo to má super. Plus venovanie na konci filmu považujem za pľuvanec tým, ktorý skutočne milujú. Už len od Shakespearea by ste si zaslúžili facku. VIVA LA PETRŽALKA! Na druhú stranu musím dať dve hviezdy, lebo aj napriek tomu, že je to blbučké, tak sa to v rámci žánru drží zaužívaných pravidiel a predkladá ich funkčne. Tu už naozaj záleží len na vašej tolerantnosti. A v tomto smere som jednoducho tolerantný menej. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Lóve je důkaz toho, že i v našich podmínkách je možné natočit moderně vypadající snímek od mladých tvůrců pro mladé diváky. Čistě z technického hlediska si zaslouží obdiv, protože podobně natočenou záležitost v česko-slovenském prostoru hned tak neuvidíte. K tomu si připočtěte uvěřitelnou romantiku, porci humoru a poměrně přesvědčivě zachycený život generace mladých sobců, pro které je největší hodnotou povrchní zábava a vlastní potěšení. Bohužel, jakýmkoliv vyšším ambicím podráží nohy slaboučký scénář, který vrší klišé na klišé a vkládá postavám do úst tak strašně umělé a rádoby dramatické dialogy, až to vyloženě bolí. Zradu všeho povedeného dokonává vyloženě dementní konec, který snad ani nejde brát vážně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Love ma najviac prekvapilo, že pôsobí prirodzene. Znie to v tunajších kinematografických vodách skoro ako nezmysel, ale je to tak. Ako keby Kroner mal iba hrubý náčrt scenára, jeho dôležité udalosti a dialógy, s množstvom nadávok, prenechal radšej na mladých hercov. Proste chovajte sa tak, ako v reáli. Lenže potom je tu ten scenár, kde sa udejú dve veľmi ťažko uveriteľné náhody, ktoré dávajú na známosť, že scenárista je asi začiatočník a žije na dedine, kde sa každý s každým pozná. Ďalší problém mám so stavbou scenára, keď sa do druhého bodu obratu venujeme budovaniu lásky a ukážkami so života zlodejíčkov. Samotné rozuzlenie je už nabité množstvom udalostí, ktoré sú podané filmovou skratkou a mal som pocit, že sa film týmto smerom mal ubrať zhruba od polovice, aby pôsobili tieto udalosti prirodzene a boli správne načasované. Ale inak veľký obdiv, priznajme si, že sme sa všetci báli veľkého prúseru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Vůz, kterým hlavní hrdinové ujíždějí před policií, je sportovní vůz K1 Attack, vyrobený v Čechách a upravený na Slovensku úpravci K1 Styling a Jk Design. Vůz má max. rychlost 250 km/hod a zrychlí z nuly na 100 km/h za necelých 5 vteřin. Policejní vozy jsou pak Volkswagen Golf V vyrobené v letech 2003-2009 v Německu. (JARDAHONDA)
  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)

Reklama

Reklama