Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem trailer a řekla jsem si "to musím vidět", viděla jsem samotný film a následovalo "no tak to jsem až tak moc vidět nepotřebovala". Na slovenskou režii je to výborný snímek, film se určitě líbí několika mladým lidem, protože je to prostě za takového prostředí zlodějíčků, zhulenců atd. Ale celkově to není až tak dobrý snímek, který už víckrát vidět nemusím, ničemu by mi to nepřispělo - ani napětím, ani filmovým zážitkem. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, ale zklamaná jsem nebyla. Hudba skvělá, kamera příjemná. Jen ti "hercové" mi přišli občas mimo a mírně nevěrohodní. V jednom filmovém časopise jsem četla: "...Jestli dokáže tak trochu shakespearovský příběh o milencích z různých prostředí správně naservírovat se v Čechách teprve uvidí. Na Slovensku se mu to podařilo" (Kronerovi) ",protože Love se tam jen pár týdnů po svém uvedení dočkal historicky nejvyšší návštěvnosti. Film zůstal pro českou distribuci ve slovenském - velmi drsném znění (na rozdíl od nedávno uvedeného snímku Dům, který byl nadabován). To mu sice přidává body na autenticitě, ovšem u mladých Čechů, kterým je určen především, je proto může paradoxně ztratit..." A proč toto cituji? Nedovedu si představit k tomuto filmu jakýkoli dabing a nedovedu si představit, že tomu někdo může nerozumnět, vždyť je to právě jedna z věcí, které tomuto filmu dodávají na autenticitě a vyzdvihujú ho z totálneho priemeru. Takže pro mě tři hvězdy a chlup k tomu. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je načase pochválit i slovenskou stranu barikády a ocenit tvůrčí schopnosti partičky nadějných adolescentů. Povětšinou zastávám názor, že slovenština je sice nádherný jazyk, ale nevhodný pro filmovou mluvu. Avšak v Love nejen, že je tento můj mýtus překonán sympatickým vystupováním hlavních hrdinů, ale zároveň je to právě ona slovenština, která zachraňuje záplavu všech možných i nemožných klišé tolikrát ohraných v jazycích jiných. "A pak, že Slováci nemají love." ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie na domácej scéne. Scenár je občas prvoplánový, v používaní vulgarizmov samoúčelný, občas sa vyskytnú menšie diery v logike a dialógy by potrebovali menšiu úpravu. Lenže inak je Lóve v porovnaní s väčšinou slovenskej tvorby posledných rokov až nezvyčajne kvalitný pokus, s uveriteľnými postavami, adekvátnymi hereckými výkonmi a emóciami, ktoré fungujú presne tak ako si režisér a scenárista v jednej osobe praje aby fungovali. Jedinou výraznou nevýhodou snímku môže byť primárne zameranie na mladšieho diváka ale je to logicky dané aj vekom tvorcu. Jakub Kroner je každopádne talent, len by nemal plytvať energiou na nezmysly ako Lokal TV. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli se člověk musí usmívat, ne že ne, nicméně je pořád lepší něco dělat a nedělat to úplně hloupě, než sedět na českém zadku a točit stále ty stejné příběhy s dobrými konci. Jeden s dobrým nám nabízejí i naši východní sousedé, přesto to nezačíná úplně zle. Dokonce líp, že by jeden čekal. Škoda, že to skončí tím, že někdo až moc okatě dostane druhou šanci. Ale popořádku, kopat se dá vždycky snáz. Dvěma hlavním hrdinům-kamarádům poměrně dost věříme, že je tvůrci nachytali během jedné životní fáze. Michal Nemtuda a Jakub Gogál jsou prostě dokonale sehraní, autenticky pronáší normální věty, hulákají na sebe, nadávají si. Jenže na děvky, chlast a videohry si vydělávají krádežemi. Ten rozumnější z nich, se srdíčkem na správném místě, chce kvůli nové lásce začít nový, spořádaný život – další akce má být tak tou poslední, ale jak už to tak bývá, bude i osudovou. To už jsme ale v kostrbaté části filmu, který si vydatně cucá z prstu. Jak se dá vyčíst z předchozích řádků, za trnitou cestou stojí hlavně scénář. Autorská originalita jde samozřejmě stranou, klišé tu bylo a bude, jenže i když režisér a scénárista v jedné osobě věděl, co píše a pro koho, šustění papíru se nevyhne. Zvlášť v momentech, kdy si zamilovaná dvojice říká samé hezké věci nebo přijde čas na polopatická kázání o vině a zodpovědnosti. Čert to vem, výsledek i tak vykřesá nejeden úsměv na tváři. Lóve nesoudí, neotravuje, umí se prodat, je skromně cool, je sexy, je nedospěle a naivně zapálený, je dravý, díky sociálním zákrutám není k smíchu (sídliště jako nehostinné místo), herecky je nad očekávání velmi dobrý. Může se pochlubit atmosférickou hudbou, rozumně pracující kamerou (videoherní vsuvka z vykrádání aut) i jistou režií. Co má být automobilovou honičkou, tak i honičkou skutečně je. Film, který je dnešní, Bratislava, která je v noci krásná, Kristína Svarinská, která je ještě krásnější, půldruhá hodinka, která za to stojí!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Finálny záber filmu bol aj posledným záberom natáčania a nakrútil sa na minútu presne podľa plánu, kedy mala byť snímka hotová. (-ondro-)
  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)
  • Vůz, kterým hlavní hrdinové ujíždějí před policií, je sportovní vůz K1 Attack, vyrobený v Čechách a upravený na Slovensku úpravci K1 Styling a Jk Design. Vůz má max. rychlost 250 km/hod a zrychlí z nuly na 100 km/h za necelých 5 vteřin. Policejní vozy jsou pak Volkswagen Golf V vyrobené v letech 2003-2009 v Německu. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama