Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Darkrobykova pomsta (doporučil mi to, pacholek jeden). Must see pro verbala i jemu podobné artové fajnšmekry. Bizarní, atmosferický, ale totálně    U   B   Í   J    E    J   Í   C    Í     film. Sune se neuvěřitelně pomalu, jen s velkými obtížemi, jakoby až po hruď ponořený v rozehřátém asfaltu. Under the Skin u mě sesadilo z trůnu Eden Log (rozbředlá francouzská mňamka, taky pěkně "na palici"). Podivný příběh, s minimem děje, naprosto ujetá šílenost. Tajemná kráska umí jen dvě věci. Jezdit dodávkou po městě (desetiminutové záběry na ulice a chodce) a svlíkat se. „Erotická“ scéna se sloním mužem s kvalitně znetvořenou hlavou, ta byla! Aneb slepý chtíč, stahující nás, nadržené chlapy, pod hladinu. Taky mě rozbouralo to svícení stolní lampou mezi nohy při pokusu o sexuální styk: „Neměla bych tam mít nějakou díru?“ Morbidní a bezcitné, ale ve své zvrácenosti až dojemné. A ta tísnivá hudba... Magnificent! Žalostně naříkající tóny, jako nějaké zraněné zvíře, nacpané do violoncella. Třešnička na (a)sexuálním dortu bylo to znásilňování v lese, velmi fujtajbl scéna. Dala by se používat při terapii sexuálních agresorů. Plus něco krutého, co mi neudělalo dobře: Na liduprázdné pláži jsou rodiče, dítě a pes. Příliš velké vlny spolu s odlivem odnášejí psa na širé moře. Žena nerozvážně plave za ním, aby ho zachránila a začíná se topit. Její manžel jí jde na pomoc a vrhá se taky do moře. Chvíli bojuje s vlnami, ale ty jsou čím dál větší, tříští se o skaliska... Uprostřed chladné a větrné noci, na pláži mezi špinavými chaluhami, sedí opuštěné 18ti měsíční batole. Vzlykající chlapeček se zoufale rozhlíží kolem, zatímco nezadržitelně stoupá příliv. Brrr... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mi hodně sedla. Bavilo mě to hlavně po vizuální stránce - některé scény jsou obrazově vyloženě skvostné - a potom i soundtrack - perfektní hudební podkres skvěle doplňuje vyznění některých scén. Scarlett Johansson taky velmi dobrá - časy, kdy jsem z ní šel do mdlob, už sice minuly, ale pořád se mi na ni dívá příjemně, byť vidět ji v té černé paruce je docela nezvyk (a vyloženě jí to nesluší). Sice jsem tam asi ne všechno pochopil, a občas se mi tam vkrádaly nepatrné náznaky nudy - hlavně v opakovaných záběrech na SC, jak řídí tu dodávku - ale jinak za mě velmi příjemné překvapení - ten film určitě není pro každého, ale mně se do vkusu trefil. Předlohou jsem nedotčen, ale celkem jsem teď dostal chuť si to sehnat - nemuselo by to být špatné čtení. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dost nepředstavitelná kombinace. Scarlett Johansson, jako krásná mimozemšťanka, úplné šílený, skotský dialekt a pár chlapů, kteří se při pohledu na ní nezaleknou a jdou do toho pěkně po hlavě. Vlastně takový málomluvný příběh, o tom, kdo se komu dostane prvně pod kůži. Vůbec nevím, o čem to vlastně bylo, ale to vem čert. Po čase zase jeden hodně zvláštní film, o kterém budu asi ještě hodně dlouho přemýšlet. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek sežraný Scarlett Johanssonovou! To musíte vidět. Pardon, teď jsem vyzradil to nejzajímavější, protože film by mohl uspávat hady. Hudba skvělá, kamera slušná, ale atmosféře celkově bohužel ještě trochu chybí. Absence vysvětlení nevadí, ale Scarlett to zrovna dvakrát nesluší, což je kámen úrazu. Jako dokument o Glasgow slušný. Nahá možná je, ale vidět je houby! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak chladný a vťahujúci zároveň. Minimalistický art pod taktovkou klipového režiséra Jonathana Glazera sa sústredí viac na audiovizuálnu a myšlienkovú rovinu než prvky science fiction. Alegória ženy-predátora, zvádzajúcej mužov, pre ktorú je každý ďalší stále ťažší; postupne prichádza o svoju silu a to, čo zo začiatku trvá pár minút sa predlžuje na celú noc - až to nakoniec už nedokáže. Slabne, prichádza o dominantné postavenie, stáva sa zraniteľnou až nakoniec nezvádza, ale je zvádzaná a "pomoc" neponúka, ale sama prijíma. V závere prepuká mužská dominancia, role sa prehadzujú a korisť sa stáva z nej. Vzťah medzi jej rolou a postavou motorkára ako ďalšieho zvláštneho akoby alter-ega sa dá interpretovať z pohľadu deja filmu ako vzťah prostitútky a jej pasáka. Naozaj zaujímavé, ako Glazer pojal knižnú predlohu. Celý film si pre vystavanie atmosféry postačí s jedným hudobným motívom, ktorý prechádza len drobnými zmenami a pochmúrnou škótskou krajinkou. Škoda len, že si Glazer nedal ešte viac záležať na vizuále, ktorý mohol dokopať až k plnokrvnému umeniu na úrovni Amer-u. Ale full frontal Scarlett Johansson to vynahradí. 80% P.S.: Niekedy si to musím (a nie raz) zopakovať. Potom možno ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Scéna, v ktorej Scarlett Johansson spadne na zem, sa stala internetovým virálom a námetom pre stovky memečiek. Až po vyjdení filmu vyšlo najavo, že ten pád bol úmyselný. (Arsenal83)
  • Do roly motocyklistu bol obsadený majstrovský motocyklový cestný pretekár Jeremy McWilliams, pretože ten zvládol zradné jazdné podmienky na Škótskej vysočine. (Arsenal83)
  • Film byl natočen kromě Arri Alexy i na malou čipovou kameru One, kterou si tvůrci nechali speciálně postavit tak, aby výsledné záběry získaly na větší bezprostřednosti. (Hawaj)

Reklama

Reklama