Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jestli má psa, zastřelíme ho taky. Psů je stejně všude dost!" Horror snad ani ne. První třetina je jakousi sociální studií rodiny, která nefunguje. Druhá třetina se proměňuje v tuctový thriller, který ani tak nezaujme napínavostí, jako spíše naturalisticky brutálním vražděním na zakázku. Poslední třetina si ode mne vysloužila dvě hvězdy najednou, jelikož podivný pohanský obřad je konečně tím pravým strašením. Během filmu mi občas vadila ruční kamera (když už skončí tyhle rádoby dokumentární záběry s roztřeseným obrazem!), naopak se mi kromě obřadu líbila scéna, kdy kamera za doprovodu psychadelické hudby sklouzne od stojící postavy k oknu a zaměří se na rychle letící mraky okolo měsíce. Hudba (Jim Williams) je ovšem v rámci celého snímku podivná, houslové pasáže střídá psychadelie, pak elektronika a ne vždy jde o plnohodnotný doprovod k obrazu. Ani jedna postava si nedokázala získat mé sympatie, proto závěr mi nepřišel ani překvapivý, ani šokující. Trochu jsem ho čekal, ale více jsem si ho přál. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nervózně listoval a bádal s očima zmoženýma únavou v příručce Sborník intelektuálních pojmů pro retardované, abych na tomto místě mohl vystavit na odiv kýžený dechberoucí slovní obrat, který by výstižně charakterizoval mé pocity z filmu. Teprve ve chvíli, kdy jsem se natahoval do dveří lednice pro krabici lahodné ovocné Sangrie a mé oko spočinulo na zavařovací sklenici nevábného obsahu, mi svitlo a Seznam smrti nazvu zcela prostě: multižánrová čalamáda. Sociální sonda, existenciální drama, psychologický thriller, krvavá kriminálka a okultní horor v jednom, vše ovšem drží pohromadě tak pevně jako britská libra, takže proč ne? V mysteriozně rituálním závěru se slaměnými bubáky vyloženě chybí silná scéna Nicka Cage s jeho do kamery civícíma očima análně zneužitého srnce a účesem evokujícím uhynulou hyenu, přesto ve mně příběh zanechal sice rozporuplnou, ale hlubokou stopu. P.S.: Nějaké pěkné hanbaté akce s blonďatou manželkou a jejími švédskými trojkami se přirozeně dočkám ve vystřižených scénách na DVD, není-liž pravda? Jinak bych považoval její herecký potenciál za hrubě nevyužitý, pane režisére... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nooo... každopádně jsem dostal něco jinýho, než jsem původně čekal. Manželský spory a hádky bych úplně vyhodil, na filmy podobnýho rázu koukám z jiných důvodů. Režisérovi Wheatleymu se však nemůže popřít smysl pro dramatičnost, jelikož i v těch nejklišoidních scénách (psychická příprava před akcí) dokáže díky hudbě navodit nebývale ostrou atmosféru. Spíš než za čistokrevný horor se dá považovat Kill List za nevypočitatelný thriller, který od zadání onoho "seznamu" nabírá na neutuchajícím tempu. Přesto se nemůžu ubránit lehce rozpačitému dojmu, chutí má totiž tenhle film víc než dost. To však nic nemění na tom, že tenhle kousek stojí za vidění. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Neil Maskell naplňuje moji představu o nájemném vrahu. Jeho přirozená chlapáckost nevychází z posilovny, ale získal ji (jako filmová postava) roky bezcitného vraždění. Jsem rád, že smysluplný exploatační kozičky v kombinaci se sexy artovou prdelkou konečně přeplavaly kanál La Manche a můžeme je stále častěji obdivovat, sát a plácat v anglicky mluvících kinech, televizích a festivalech. Nechci vykrádat hirnlego a ostatní uživatele, ale finálko je skutečně slušně řečeno inspirovaný Srpskim filmem. Konverzace u večeře je nejlepší částí filmu, setkání s kubája šprty nejvtipnější, temný části napínavý. Akorát bych zdůraznil, že Wheatley není Kubrick ani Lynch, proto při výkladech prosím bacha na zbytečnou ejakulaci. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Kill List je dost složitý film, nejen na celkové uchopení, ale hlavně sám o sobě, v tom kontrastu, mezi tím špatným a dobrým, co obsahově nabízí. PLUSY; Jednoznačně úchvatná práce se zvukem jako takovým, hudbou a různýma zvukama, přesně jak zmínil J*A*S*M. Spoustu drtivých a tísnivých momentů - využití kladiva a jeho grafické znázornění, když se hlavní duo potácí nějakou tmou. Kompletně zde absentují jump scary a podobné klišé voloviny, ale atmosféra je hodně dusivá i když se ve filmu nic extra neděje. Hlavní duo, jak co se týče herectví, tak i dialogama umí vzbudit sympatie a sem tam řeknou výbornou hlášku. Kamera, střihy a barevné palety, které rámují vizuál filmu, naprosto úchvatný. A nepočítám-li posledních dvacet minut, film působí docela i civilně. Vlastně jsem se vůbec nenudil, pestrý výběr interiérů a exteriérů, působí to svěže a dost netypicky. MÍNUSY; Zvuk. Zejména v tunelech, místama ukázkový, místama přepálený v hlasitosti a místama utopený v šumu. Chybí zde větší balanc, což platí i o samotném vizuálu jako takovém a vlastně samotný kontrast žánrů si lehce překáží. Protože posledních dvacet minut na mě působí jako kdyby to celé přišlo odnikud. Je to zvláštní. Škoda taky, že nám nebyla víc ukázána práce těch dvou zabijáků. Jen malé náznaky, jak si čistí bouchačky apod. - nebránil bych se pořádné přípravě na danou akci a většího důrazu na tichou akci. Když se nyní zamýšlím nad celkovém uchopení a nad samotnou pointou, přijde mi to přeci jen lehce směšné, ale né v tom špatném slova smyslu, spíš jak to do sebe solidně zapadá i když to vlastně nemá opodstatnění. Alespoň né z pohledu běžného diváka, co očekává srozumitelnější epilog. Kam to ale řadí mě, když jsem si nepřál ani jednoho z toho, co jsem zmínil? 3* ani tak moc neodpovídají kvalitám filmu, ale vzhledem k mému nejistému rozpoložení, to musím odseknout zlatou střední cestou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama