Reklama

Reklama

Letos nepeču

(TV film)
  • USA On Strike for Christmas (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnoha letech starání, aby měla její rodina perfektní život, má Joy všeho plné zuby a vyhlásí na Vánoce stávku. Pokud chtějí její manžel a děti další dokonalé prázdniny, budou si je muset zorganizovat sami. Seznamte se s Joy Robertson (Daphne Zuniga), supermámou, která dělá pro svou rodinu úplně vše, i když její manžel Stephen (David Sutcliffe) a zbytek rodiny, zdá se, vůbec neoceňuje její usilovné snažení, zejména pokud se jedná o Vánoce. Právě nastává další období vánočního shonu – zdobení, nakupování, balení dárků, pečení a plánování – a Joyina rodina znovu očekává, že to ona zas zázračně všechno zvládne bez jakékoli pomoci. Ale ne tento rok! Joy vyhlásí na Vánoce stávku, což bude mít samozřejmě úsměvné následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Feministický filmový kýč o "strašně, strašně ale strašně moc zaměstnané" ženské, která vůbec nic nestíhá a doma má tři chlapy, kteří "nedělají" vůbec nic. Jako mě přišlo ještě před vyhlášením té její stávky, že ona jen žvanila, remcala a nadávala, kolik toho má a přitom nic doma nedělala. Vždyť už ta její kuchyň, hlavně ta kuchyňská linka vypadá jak z časopisu o nábytku. V tý kuchyni si ještě nikdo ani neukrojil chleba, jak byla nová! Za to ti chlapi toho měli už tak nad hlavu a ona z nich dělala jen pitomce. A to jak zfilmovali, jak pekli chlapi cukroví, to fakt přehnali. Myslíte si, že by někoho napadlo dát do vánočního cukroví pomazánkové máslo, bezlepkovou mouku a píct to na voskovým papíře? Tak leda nějakou feministku nebo ženskou, co jen celý den sedí doma u počítače, kterým je tento film určen. Blé, jdu blejt. [629. hodnocení, 32. komentář, 37%] ()

Carcooli 

všechny recenze uživatele

Jsem vááážně divná, když tomuhle dám plný počet hvězdiček? Já tenhle film miluju, a přitom se řadí mezi béčkové tuctové snímky, jakých je už milion. Já ale Letoš nepeču pouštím pravidelně, a někdy dokonce i 2x ročně :O :D dokonale mě naladí na vánoční vlnu, a i když herecké výkony nejsou nijak zvlášť strhující, celé to na mě působí velmi rodinně a vlídně. Miluju ten film!! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film o tom, že o Vánocích nemusí být všechno dokonalé, hlavně, že je rodina po hromadě a mají se rádi. Líbí se mi, že se nám tvůrci snažili připomenout hlavní podstatu Vánoc, na kterou všichni pravidelně zapomínáme. A jak by se podle hodnocení mohlo zdát - není to hloupé a dokonce ani u dialogů mi za všechny přítomné nebylo trapně. Proto mi vrtá hlavou, proč tu autentičnost zkazili matkou hlavní hrdinky, která je ve skutečnosti jen o pár let starší, než její "dcera" - a jde to vidět. Konec byl až příliš nuceně cukrkandlový. Ale jinak je to nenáročná podívaná, která se hodí ke slepování cukroví a popíjení čaje. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh z období vánoc mající myšlenku připomínající nejen ducha tohoto svátku, ale rodinné soužití jako takové. To je tak, když je žena v domácnosti na všechno sama a manžel a synové mají všechny možné aktivity, jen ne výpomoc s přípravou na oslavu svátku. Hrdinka tohoto líbezného a hlavně odpočinkového vyprávění se rozhodne pro stávku, což nezůstane bez povšimnutí nejen sousedek. Jasně, je to kýč jak bič, ale ona síla je právě ve zmíněné myšlence, která je vlastně i moralitou. Avšak cílenou a zásadní. Rozhodně nejlepší scéna je o tom, jak se pánové snažili upéct koláče. Za to by se ani groteska nestyděla. Ve filmu se rozhodně mnozí poznají a je jisté, že to jen tak nepřiznají. Povedený vánoční televizní film vhodný i pro českého diváka. ()

Marta.Adamko 

všechny recenze uživatele

Já teda absolutně vánoce a jiný priblbly komerční zrouty peněz nesnáším,jenom naruší i tak mizerný rozpočet a děti neděti,neslavime ani narozky, prostě mě to nebaví, když mám možnost něco koupit tak to koupím,a nebudu koukat zrovna na to jestli se bude něco slavit,co se týče filmu,líbil se mi ale nechápu takové lidi,ale to je můj názor ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama