Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný počin od anglického Švankmajera Parka Vás ve Chloupku nenechá chvíli v klidu. Zábavná a veselá akční půlhodinka dokazuje jeho mistrný cit pro "neživou věc", akčnost a detail. Od ostatních klasických animací, vyráběných po desítkách ve stylu Pocahontas, Lví král, Mauglí atd.., tato je mezi všemi opravdu jak Popelka. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

S každým dalším filmem Nick Park zvyšuje tempo. A také stopáž, která je ze tří prvních filmů nejdelší. Zatímco Cesta na měsíc získala jednu cenu a nominaci na Oskara, Nesprávné kalhoty ji už proměnili a navíc byl film oceněn dvakrát. Wallace a Gromit: O chloupek už má na kontě ceny tři a Oskar rejžu opět neminul. Tento film opět popisuje zločin. Tentokrát je vidět, jak někdy dobrý skutek může být po zásluze potrestán. Pozoruhodné jsou pokaždé jejich vynálezy. Hlavní porci zábavy tvořili tentokrát ovce. A jak se ukázalo, tak jejich vlastní seriál byl vynikající nápad. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Toľko nápaditosti pokope a navyše výborné scény, za ktoré by mohol byť hrdý hocijaký vysokorozpočtový hraný veľkofilm. Moja celkovo prvá epizóda o tejto dvojke a musím povedať, že rozhodne nie posledná. A tá ovca oblečená vo svetri z vlastnej vlny nemala chybu, jej pohyby, pohľady a proste celkový výraz... :D ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* dodatečně dopisuju komentář k této epizodce z dílny Nicka Parka o vynálezci Wallaceovi a jeho psovi Gromitovi,. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Tentokrát přináší kriminální příběh a poprvé se objevuje ovečka, která si časem vydobila vlastní seriál. Zhlédnout ho můžete opět tady. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)
  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)

Reklama

Reklama