Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

numi 

všechny recenze uživatele

Oproti dějově prázdnému a časově nadstavovanému prvnímu příběhu Wallace a Gromita, Cesta na Měsíc, který byl spíše takovou exhibicí Parkových možností, si tentokrát užijete hromady špičkových gagů a dokonale šíleného příběhu s tou správně šílenou atmosférou a ještě šílenější zápletkou. A bombasticky šíleným akčním vyvrcholením. He. Batman si se vzpourou tučňáků poradil, ale co Wallace a Gromit? [únor 2006] ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Nesprávne kalhoty som si zo všetkých troch častí, ktoré sa mi podarilo zohnať (+ Cesta na Mesiac a O chloupek) nechal až na koniec, dúfajúc, že dovtedy do toho mimoriadne špecifického humoru preniknem. Tie tri smutné hviezdičky o kúsok vyššie však asi dávajú tušiť, že sa tak nestalo a mne je to úprimne ľúto. Tiež som chcel patriť do tejto skupinky ľudí slintajúcich blahom, no každému sa zrejme páči niečo iné. A to je dobré, nie? PS: Sorry, že trhám partiu... Bohovia, zľutujte sa nad mojou hriešnou dušou! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

O třídu povedenější než Cesta na Měsíc. Film má celistvější děj a správnou gradaci. Úžasné jsou scény odkazující k různým filmovým legendám. Ke starým hororům, filmům noir i klasickým westernům. K tomu si přidejte desítky drobných vtípků a hlavně bezchybného tučňáka. Tentokrát je to opět zákeřný psychopat se zálibou v šílených převlecích. Holt, Nick Park umí a ví, v čem spočívá kouzlo plastelínové animace. Nevěřím, že by mě „vyštvaný“ Gromit dokázal dojmout stejnou měrou, kdyby byl obyčejným, plochým „animákem“. Ať žije nerealisticky skutečná plastelína! 85% Zajímavé komentáře: Melies, genetique, numi ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* dodatečně dopisuju komentář k této epizodce z dílny Nicka Parka o vynálezci Wallaceovi a jeho psovi Gromitovi,. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Tento příběh o nesprávných kalhotech si můžete pustit třeba ze serveru UlozTo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou jsem na to dneska natrefila když jsem přepínala mezi programy kvůli reklamám. Zastavila jsem se u toho a chvíli sledovala až jsem úplně zapomněla na původní program, na který jsme se chtěla dívat. Jedoznačně úžasné! Už kdysi jsem na tyhle dva viděla různé upoutávky, ale nikdy mě to nijak nebralo a to byla chyba! Teď jsem to viděla vážně supr, jak vlaková honička tak scéna kdy Gromit sleduje toho tučňáka, nebo co to bylo, a schová se v té krabici od psího žrádla! Opravdu velmi příjemné překvapení! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)

Reklama

Reklama