Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tučnákům můžete veřit pouze, když jsou zavřený v zoo nebo mají u sebe surfovací prkno.Druhý filmeček a oproti předchozímu má docela dobře vystavěný příběh a taky trochu rozvíjí postavy.Už to není jen vynálezce a pes těd jsou to osobnosti třeba například:když se Gromit rozhodne odejít je v tom vidět spousta emocí to předchozím nebylo.Samotná loupež je poměrně originální ale to všechno přebije závěrečná honička na vláčku.Geniální,britské a oldschoolové. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb jaké vtipné věci nás provázely hodinami angličtiny (ale v českém znění). Dlouho jsem se obával, jak bych tyto příběhy ze vzpomínek hodnotil, ale jakmile jsem vešel do tohoto profilu a spatřil plakát, mírně jsem se rozesmál - bylo jasno. Pět hvězd nedám jen proto, že ty odkazy, o kterých tady mluvíte, mě coby žáka osmé třídy minuly (tehdy jsem věděl o Hitchcockovi akorát to, že byl slavný hororový režisér). Stejně hodnotím i další na druhém stupni viděný kousek "A Close Shave" (O chloupek). ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Úžasná animovaná krátká oddechovka. Opět perfektní plastelínová animace, úžasné technické vynálezy W a G (a tentokrát i jejich protivníka, jehož identita zůstává otázkou), vychytané detaily. Úžasná vlaková honička. No a k tomu všemu poučení "Neopouštěj staré známé pro nové" aneb vydrží přátelství W a G, když se objeví sympatický nájemník? Zajímavé komentáře: Matty, genetique, togaf, Kulmon, zputnik. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jaka pecka ! Park mi opäť raz dokázal, že v jednoduchosti je krása. Lebo tie jeho postavičky sú vlastne jednoduché bábiky, ktorým spôsobom sebe vlastným vdychol život. Krásny priklad je ten protivný pinguín, ktorý ma vyzerajúc ako matrioška dokázal vytáčať skoro celý film (v tom najlepšom slova zmysle). Výborné. A tie nápady, a to finále... Keď si predstavím koľko to muselo dať roboty... 5+ ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pokud mám srovnat dva hlavní hrdiny - Wallaceho a tučňáka, hlasuju rozhodně pro tučňáka. Tučňák má takovou sympatickou, byť malou hlavičku osázenou očkama ála housenka z Mrňousků, zatímco z Walaceho hlavy mám deprese - má jí malou, připláclou, takže vypadá jak mentálně zaostalý. A také hlasový projev má tučňák daleko lepší, neb jeho mlčení je hudbou pro uši v porovnání s Wallaceovou pedantickou výslovností učitele angličtiny. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno