Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

klerik 

všechny recenze uživatele

Vizuálna pestrosť poteší, ale kolísaniu v tempe to nezabráni. To už ale vyplýva z konceptu, ktorý si filmári zvolili. Horšie ale je, že kolíše aj logika (resp. nezmyselné prepájanie fiktívnych a skutočných vzťahov). Mal som pocit, že James D'Arcy príliš tlačil na pílu aj keď sa vlastne nič nedialo, a môjmu pocitu nepomohlo ani finálne vysvetlenie. Pár zaujímavých myšlienok tu je ("Spadnete z ďalších veží."), ale ako jeden film ide len o nesúdržné fragmenty... Od triedy plnej inteligentov som očakával, že si udržia väčší odstup od témy a že sebou nenechajú toľko manipulovať... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Odvážne "kvázi" filozofické dielo, ktoré staví všetko na jednu kartu a to filozovanie o konci sveta. Nemuselo to byť úplne zlé, ale predsa len veľa vecí nesedelo a to od obsadenstva triedy až po absenciu (na to, že mali byť ako filozofovia "ukecaní") kvalitnej obhajoby svojej ďalšej existencie. A záver tam fakt nesedel, skôr by som si vedel predstaviť, aj keď by to bolo predvídateľné, príchod skutočnej apokalypsy a profesor by tak bol žiakov len pripravoval na to, čo prichádza. Škoda, začalo to zaujímavo. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit originalitu konceptu a nápadu. Vizuální stránka filmu taky není špatná. Herecké obsazení je až na pár výjimek dost béčkové. Celkově se film tváří hrozně inteligentně a filozofsky, ale v podstatě je o ničem. Poslední hodina filozofie před koncem školního roku přetransformovaná do alternativního rádoby reálného světa, kde se jednotlivá rozhodnutí studentů stávají skutečnými. Líbí se mi tam ty rozhodovací procesy na základě údajů z kartiček a taky prostředí, kde se jednotlivé apokalypsy odehrávají. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....raději o tři hodiny dříve, než o minutu pozdě....... Je to plné citátů, ale těžkých citátů a rčení. Teorie rozjeté tramvaje a možné výhybky mě dostala. CITÁT - Nenechte se oklamat počty, tak jako tak, je to vražda......... Otázka je jasná - jaká profese je důležitá pro přežití lidstva. Ale není to tak jednoduché. Máte dvacet jedna lidí a do bunkru se jich vejde jen deset. Musí jeden rok přežít. A hlavně někdo musí vybrat těch deset, určených k přežití. Jaké profese jsou důležité? Jaderný fyzik, senátorka, zmrzlinář, elektrikář, harfeník, biofarmář, operní zpěvačka, realitní makléř, astronautka, domovník, vojanda nebo třeba....básník? CITÁT - Do bunkru bychom ho nevzali........... Čekal jsem, že těch 365 dní bude delších, ale nic není tak, jak to vypadá a výběr je prostě sázka do loterie. Mýliti se je lidské.Pak to konečně vše skončilo a to je teprve začátek. CITÁT - Jsem divoká karta........ Jde o úhel pohledu a ten má každý člověk jiný. Důležité je přežít a rozmnožit se. CITÁT - Kdo hlasuje pro mě?....... Příběh je rozložen do několika lokalit a skupin. Divák se nestačí divit, jaké nové skutečnosti vyplouvají pod tíhou atomového výbuchu. CITÁT - Ta logika smrdí sračkami........ Vybrat deset lidí z dvacetijedna podle oboru a zkušeností je velké terno. Až tento film uvidí básníci, asi budou nasraní. Co mi na příběhu vadí, je příšerný hudební doprovod. Tady chtělo něco svižnějšího a v některých scénách smutnějšího. Tahle jednotvárná hudba je nevýrazná. Filosofie není morálka a i logika má své hranice. Čím hlouběji pronikáme do vztahů (sex) příběhu, ničemu se nedaří (rozmnožování). Každý má své hranice. Dá se to na počátku poznat, CITÁT - Lidé mají konstrukční vady........ Tak hurá do dalšího kola a bez kašlání. A to nejste jen květinář. Víte, mám svou úvahu - tolik lidí a takový výběr si žádá klidně pětihodinový příběh a nikdy se nic nedořeší a tak je velká škoda toho podivného konce. Tady tvůrcům nějak došel dech a nebo nejsem filosof a nepochopil jsem, co tím básník chtěl říci. Ale i na tu hudbu a konec je to nadprůměrný a zábavný a poučný příběh. CITÁT - Podle svého vědomí a svědomí......... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nesympatický pán učiteľ sa tvári ako diktátor, ale obaľuje to do pseudofilozofie. V prvej polovici ma film zaujal, nakoľko som čakal, že sa z toho vyvrbí niečo veľkolepé, možno posolstvo, možno prekvapivý zvrat. Tu prišlo len také odhalenie, ktoré bolo do očí bijúce. A z tej filozofie nakoniec ostalo len pozlátko zašpinené hnedou zmesou, no čokoláda to rozhodne nebola. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama