Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný nápad. Svět je před jadernou apokalypsou a učitel má dvacet žáků. Jeden deset z nich (tedy 10 z 21) má jisté místo v bunkru. Ty ostatní musejí zůstat vně. Buď budou zabiti, anebo počkají na radioaktivní spad, který se rychle blíží. Koho ostatní vyberou? Jak se rozhodnou? Kdo má právo žít a kdo ne? Výborná myšlenka, jen se z ní nakonec vytratil jakýkoli smysl a jakékoli opravdu smysluplné poselství. Ten finální objev je pak jen hřebíčkem do rakve zajímavě rozjetému snímku. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nápad o imitovanej apokalypse, ktorú sa snaží prežiť skupina filozofov sa mi pozdáva. Bavili ma sledovať diskusie, kde 21 osôb argumentuje prečo by malo miesto v kryte pre desiatich patriť práve im. 2/3 filmu hrá na logiku, dialógy prinášajú zaujímavé postrehy a prestrihy do fiktívneho krytu zobrazujú život v ňom. Oceňujem originalitu, zároveň že sa prítomní nepúšťajú do hysterických excesov a konflikty rieši s nadhľadom. Lenže posledná tretina nepochopiteľne opustí logické myslenie a rozhodne sa pre teóriu náhody aká je pre záchranu nášho druhu najmenej pravdepodobná. Filmu by rovnako slušil kratší strih, tak asi o 20 minút. Inak zaujímavý počin, len s nie celkom využitým potenciálom. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Achjo, to byla zase blbost. Špatný pocit z filmu je o to větší, že se snaží si hrát na hlubokomyslnou věc, která má lidi donutit přemýšlet. Potom jim řekne, že je nejlepší se vzepřít rozumu, přesto že to bude znamenat zánik a potom vám řekne, že i když vás všichni odsoudí k smrti, vy budete v pořádku a ještě s šesti buchtama na ostrově. Nakonec se váš krutý a asociální profesor, který miluje samolibou krávu, rozhodně zabít, ale nemá na to. Ono se na to dalo koukat, ale je to prostě stupidita. Tenhle experiment byl kravina. O hercích nemluvě. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Ked si odmyslim zasadenie filmu do Indonezie a vystajlovanych hercov typu Barbie a Ken, tak ten film si zasluzi plne 4 hviezdicky. Nakolko sa jedna o film, pri ktorom si mozog nedokaze oddychnut, tak sa necudujem ani celkovemu nizkemu hodnoteniu, comu celkom rozumiem, pretoze to nie je zabava typu "zabijem vsetko, co vidim" alebo "zasmejem sa na kazdom prde". ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit originalitu konceptu a nápadu. Vizuální stránka filmu taky není špatná. Herecké obsazení je až na pár výjimek dost béčkové. Celkově se film tváří hrozně inteligentně a filozofsky, ale v podstatě je o ničem. Poslední hodina filozofie před koncem školního roku přetransformovaná do alternativního rádoby reálného světa, kde se jednotlivá rozhodnutí studentů stávají skutečnými. Líbí se mi tam ty rozhodovací procesy na základě údajů z kartiček a taky prostředí, kde se jednotlivé apokalypsy odehrávají. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama