Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatný film. Stále jsem měl pocit, že tento film v sobě dřímá nějaký skrytý podtext. Ať už je to pravda, nebo ne, rozhodně se zpracováním a celkovým námětem jsem spokojen. Pokulhávala sice trochu logika, ale to už tak u filmů je. Nicméně to nenudilo, postapo patří mezi mé vyhledávané tipy filmů, tenhle byl trochu slabší než jiné, ale jisté kouzlo to mělo. Konec bych tedy úplně vynechal, ten tam byl jen k neprospěchu. Herecké výkony nebyly nějak oslňující, s tím souvisely možná trochu dialogy, který nebyly na dobré úrovni. Celkově 58%. ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Ach, filozofie, ty proradná, v životě tolik užitečná vědo. Skupinka náctiletých pseudointelektuálů v čele s panem učitelem, který je asi tak trochu blázen a sociopat, nám předvádí, jak se dá báječně zabít poslední středoškolské dopoledne na tropickém ráji pro privilegované smrady. Což takhle střihnout si pár nesmyslných experimentů a rozjímat nad nejhlubšíma hlubinama lidské duše a nad chladnou logikou, která nás všechny neovladatelně zachvátí na pokraji záhuby? A což takhle protkat to celé jen těžko uvěřitelným, iracionálním chováním celé skupinky ať už vevnitř či vně oněch experimentů? Že Vám ani tohle nestačí? A co kdybychom to celé posypali skupinkou mladých, krásných a dokonale vysportovaných lidí, z nichž, pana učitele nevyjímaje, nikdo nemá na těle ani gram tuku? Vše a ještě mnohem víc Vám totiž tento skvost americké kinematografie nabízí! A pokud by se mezi Vámi přece jen stále našlo nějaké zatoulané štěnátko, které by si cestu k tomuhle kousku nedokázalo najít, tak vězte, že nechybí ani ona pomyslná třešnička na dortu v podobě grandiózně retardovaného finále. Skoro si až člověk po shlédnutí říká, jestli on náhodou pan rejža nebyl filozof. ()

Reklama

Brady 

všechny recenze uživatele

Za mě slušných 60%. Film měl výborný nápad, skvělou jiskru a vizuál. Co se týče obsahu, tak tam ve své druhé polovině film poněkud pokulhává. Závěr dobrodružství na ostrově jsem naštěstí bral jako vzdor studentů vůči učiteli, tak mne jeho nelogičnost příliš netrápila. Milostná linka na závěr zase zajímavě naznačila, že učitel je taky jen člověk, a že i navzdory svým znalostem může být v soukromém životě velmi nešťastný. Pokud se na film nedíváte příliš kriticky a máte chuť si jen tak trochu "zafilosofovat", tak je toto celkem zábavná oddychovka. Já jsem se například vždy velmi dobře bavil, když se ve stínu atomového hřibu šel představovat básník. ;-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. No. Medzinárodná škola v Jakarte. A všetci z Beverly Hills! Kasting nemal chybu; nič proti homosexuálom, ale keď sa tak ten blonďák rozhliadal po triede, hľadal ďalšieho homosexuála, uvedomil som si, že sú teplí všetci! Aj dievčatá! Fakt to nemyslím zle, obsadenie jak z reklám United Colors of Benetton. Navyše na konci Sophie Lowe konštatuje, že ide o mimoriadne nadanú triedu. To myslia vážne? Toto má byť nadaná trieda?! Jediný dobrý nápad bol jednooký kráľ a jeho šesť žien. Inak fakt priemerná škola a vysoká moc ne. "Logiku" som skúšal nevnímať, pokiaľ to bavilo. Problém vidím v tom, že asi celú druhú polku nebavilo a ku koncu ma to už vyslovene sralo. Záverečná trojuholníková pointa pomohla, z predchádzajúceho času (básnika, kvetinára, opernej speváčky a autistického harfistu) sa jej však zbytky Strážnej veže vypudiť nepodarilo, a s pozitivizmom to u mňa skončilo tam, kde väčšina vegetariánov. V rovine teórie :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si: super, dám se do klidu a vychutnám si nenásilný sociálně-psychologický film. A taky, že do jisté míry celkem ano. Až to trošičku pokazil závěr, který byl zcela prozaický. Přiznám se ale, že jsem to takhle nečekal. Nečekal jsem to ale proto, že bych toto v takovém typu filmu vůbec nepředpokládal. Ale nevadí mi to, protože naprostou většinu filmu jsem si poměrně vychutnával. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama