Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé, po zvláštní směsici melancholie, nostalgie a optimismu jen pár hodin po vlastním maturitním plese, bylo Deset důvodů mým malým pokladem, u kterého jsem nechtěl vidět chyby, užíval jsem si strhující romantiku, svěží scénář i režii, Ledgerovo charizma a nádhernou sesterskou dvojici. Jenže napodruhé vše působí jako parodie na sebe sama. Scény, které dříve nechávaly pozitivní vzpomínky, jsou najednou jenom sterilní a nevtipnou parafrází na Shakespeara a i když písnička na stadionu pořád funguje a scéna s kytarou je pro mě pořád ještě úžasný emoční vrchol, je mi trochu smutno, že už se nedokážu nechat strhnout středoškolskou naivitou. Některé filmy by měly být viděny jen jednou. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítala, že tento film od čias svojho vzniku pred 13-timi rokmi získal status kultovej tín-komédie... ale keď som si ju pozrela, mám dojem, že to musela byť halucinácia. Jediný dôvod blízky pravde (zato nie zdravému rozumu) by snáď mohla byť predčasná smrť Heatha Ledgera, ale inak neviem. Totiž aj to, čo sa spočiatku tvári ako aspoň štipku ironický pohľad na stredoškolské klišé s hubatou outsiderkou v hlavnej roli, sa rýchlo zmení na 1000x ošúchané "trápenie s láskou"... keď už niečo z tejto kategórie, tak hutnejšia, drzejšia a hlavne zábavnejšia bola Panna nebo orel (Easy A). ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Snáď prvý film, ktorý som s Ledgerom videla. Našťastie stihol po ňom natočiť ešte viacero filmov a niektoré z nich už teda boli riadne páky. Napriek tomu si dodnes na tento film dobre pamätám. Ako malá teenegerka som obdivovala sladký úsmev budúceho desivého Jokera. Hory-doly od toho nečakajte (to už si radšej pozrite tu Skrotenú :)), ale v rámci žánru, pre určitú vekovú kategóriu je to určite pozerateľný a milý film. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

On je tajemný drsňák, ona emancipovaná žena, a spolu ukážou všem těm středoškolským panákům a panenkám, zač je toho pravý romantický loket. 10 Things I Hate About You nabízí plejádu zábavných postav, se kterými ale nabízí jen průměrnou romantickou zábavu. Celá recenze zde. (6/10) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně povedená a hlavně humorná komedie, která se ale v okamžiku, kdy se mnohé postavy začnou vnitřně proměňovat, uvědomovat si a chápat různé věci, přesně tak, aby americký životní film a hollywoodský nechutný morální patos zůstal zachován, začne trochu bortit. Ale dobré na ní je právě to, že ač do bahna klesat začne, nezabředne do něj a neudusí se v něm a to třeba hlavně díky výborné Julii Stiles, která celou dobu drží celý film hrdě s hlavou vztyčenou. Sice je to mnohdy vyprázdněnější než se to snaží tvářit, ale dobrá hudba, dobrý humor, dobrá zábava. Otec holek je fakt zábavný borec, stejně tak černošský učitel. 3,5* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Původní nástin scénáře byl mnohem temnější. Mandella (Susan May Pratt) se v něm měla několikrát pokusit o sebevraždu, aby docílila spojení se Shakespearem. (Elisebah)
  • Scéna, ve které Kat Stratford (Julia Stiles) čte titulních deset důvodů, byla natočena hned napoprvé a podle scénáře se v ní postava neměla rozplakat. (Jirka_Šč)
  • Paintballový areál byl vytvořen poblíž Seattleského plynárenského komplexu na břehu jezera Union, což je oblíbené piknikové místečko. (Elisebah)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama