Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Franklin Franklin (Matt Lucas) omylem usmrtí svého domácího (Peter Stormare), je donucen zahladit všechny stopy a schovat tělo. To však nebude tak snadné, jak se mohlo ze začátku zdát. Kriminální komedii Small Apartments na motivy stejnojmenné knihy Chrise Millise natočil švédský režisér Jonas Äkerlund. (ssfan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

verbal 

všechny recenze uživatele

Lukáš je nádherný chlap s tělem mladého Apollona a katalogová bukvice, která musí denně dostávat tisíce žádostí k registraci. Když mohutně zaduje na alpský roh, musí se nejednomu homofobovi sevřít strachy konečník a zalézt koule do břicha. Navíc prakticky celý film odehraje jen ve slipech, aby vynikla jeho ztepilá postava. Dostal jsem sice místo očekávané Malé Británie nesmírně estetickou, oku lahodící reklamu na gaypride, která nejednoho latentního homosexuála naprudko přesvědčí o jeho opravdové orientaci, avšak bylo to natolik plyšové a žužu, že pod tři jít prostě nemůžu. Kurva, už z toho i rýmuju! Teda až na to kroužkované "u". Ale co nadělám, když mi ten zasraný korektor "nemužu" v jednom kuse podtrhával a mě na pravopysu tolyk záležý! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prapodivný film o esteticky nepříliš okouzlujícím chlapíkovi, který se celý film promenuje v bílých slipech, sní o Švýcarsku a snaží se zbavit mrtvoly svého domácího. Zní to ujetě a taky to ujeté je, bohužel ale směrem do pekel. Chlapík je mentálně zaostalý a bojím se, že podobný handicap měli i autoři. Snímek totiž neví, co chce vlastně vyprávět, takže chvílemi sledujeme nevtipné schovávání mrtvoly, pak si tam postarší rocker cosi vyříkává se svojí dříve alkoholickou matkou, nevrlý důchodce maluje obrazy a celkově už ho život nějak nebaví… Ten film nemá žádný příběh, je občas i nechutný, vtipný není ani chvilku a režie taky netuší, co by měla dělat, když někdy nudí zdlouhavými statickými záběry na město a jindy zase otráví zrychlenými sekvencemi, aniž by bylo jasné proč vůbec. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem si vymluvila, že Franklin Franklin z několika důvodů nemůže být verbal (např. nemá plenu), moje vysoká očekávání šla šupem dolů, ale ne zas tolik, aby mně úsměv mizel ze rtů na dobu delší, než byly rušivé momenty "seriózního" vážna, které z času na čas rozčeřily ustálenou hladinu pobavenosti, ale budiž jim odpuštěno, protože jejich protipóly, v podobě několika originálních výměn myšlenek a nejlepší postmortální bestiální sebevraždy všech dob, tyto nepatřičně působící ruchy vyvažovaly. Z nekompaktního spojení švédsky pojaté krimikomedie křížené s anglickým sociálním dramatem tak na mě vrtí ocáskem stvoření, které rozhodně není předurčeno k dalšímu šlechtění, ale o to víc dokáže přirůst k srdci. A to nejzábavnější - herci i hudba hrají tak, jakoby to neměla být vůbec blbost! :-). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Misty az prehnana uchylna silenost ale bavil jsem se slusne zkratka je to gejske nechutne ale docela primerene zabavne Dolph opet svou ulohou prekvapil a urcite nezklamal rozhodne mne svyma hlaskama velice solidne pobavil ten chlap holt zkratka muze hrat kohokoliv v cemkoliv a kdekoliv ale vzdycky to bude stat za to na zaver jeste dodavam ze tohle je sverazny dilko pro dost okrajovy publikum a ne kazdymu to sedne nicmene ja osobne nejsem nespokojen je to zajimavy netradicni pocin zadna pecka ale solidni zalezitost to jako zase jo ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Originální komedie/drama, životní moudra v závěru included. Franklin a celá jeho (spíše komediální) dějová linie boží. Vedlejší postavy a jejich příběhy byly spíše do dramatu, ale filmu to nijak neškodilo, Knoxville jej ještě více pozvednul. Milovníci dramat a ujetých scénářů s ještě ujetějšími postavami budou nadšení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Scenár vychádza z rovnomennej knihy Chrisa Millisa, ktorá v roku 2000 vyhrala 23. ročník medzinárodnej súťaže 3-Day Novel-Writing Contest. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo iba 20 dní. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama