Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že teenagery zajímá především píchání a tráva není nic objevného a postavit na tom celý film mi přijde prostě mimo. Je sice pravda, že tu obchází strašidlo v podobě AIDS, ale tahle linka mi přišla nedostatečná. Naturalistické a drsné jistě, ale to samo o sobě nestačí. Na 50% to tahá především Chloë Sevigny, na kterou se mě baví dívat. Bez ní by to byl laciný moralistický podprůměr. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity. Z jedné strany je to syrové a realistické, z druhé strany chybí příběh a celý film díky tomu vyznívá tak trochu naprázdno. Jako kdyby se režisér nemohl rozhodnout, jestli chce točit dokument, nebo drama, a zůstal někde na půli cesty. Je to škoda, protože důsledněji propracovaný scénář a postavy by v divákovi možná zanechali mnohem hlubší dojem než tahle splácanina. Každopádně, jestli mají v Americe takovéhle "kids", tak se dost divím, že ještě nedopadli jako v Dr. Divnoláskovi... ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Larry Clark nám nabízí výborný pohled na New York poloviny 90tých let. Autentické, reálné prostředí tohoto nikdy nespícího města. Mládež, bezvýhradně chycená skateboardingem a zdánlivě bezstarostným, teenagerským životem, plným všeho špatného, což si myslím, že v NY v těchto letech, byly naprosto běžné radovánky oněch "dětí", kteří rozhodně nemyslí jako děti. Stačí se podívat na ten reálný, všudypřítomný ruch a plné ulice. Jejich tu hodně, přesto každý sám. Chloë Sevigny zde asi jediná předvádí nějaký herecký výkon a sedne jí to skvěle, to se musí nechat. V 90tých letech jsem děj, dá se říci, částečně odmítal a byl unášen silným nádechem SK8 culture, ve státech již v této době těžce zakořeněné. Nemyslím si, že by chtěl Clark nějak více záměrně "šokovat" a jestli ano, tak snad nešťastným osudem (nejen) třech mladých, krásných dívek. Po dějové stránce se film celkem slušně vyvíjí. Bezvýchodnost situace stále narůstá a nakonec dospěje k jasnému konci "jesus christ, what the fuck happend?". Jen pár osudů z mnoha, vždyť jich je tam opravdu hodně. Obrovský plus za originální hudbu k filmu, a také za perfektní sbírku oldschool hip hop songů. Film, který vidět v patnácti bylo opravdu velmi "inspirující". Záleží jen, čím se člověk nechal inspirovat. Dnes si to dávám v originále, což mé hodnocení drží ještě pevněji. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S Larrym Clarkem jako režisérem jsem se seznámil díky filmu Ken Park, na který jsem tehdy zašel do kina a dodnes si pamatuji jak mě zaujalo, že tenhle režisér se nebojí ve filmech ukazovat věci, které v normálním kině běžně neuvidíte (především tedy sexuálního rázu). Proto jsem byl v případě filmu Kids připraven téměř na cokoliv, a tak mě dá se říci překvapilo, že zde není detailně zabrán nějaký penis, že se zde neobjevují zvrhlosti, atd. Zkrátka režisér Clark asi netočil vždy jen úchylárny (kterou Ken Park bezpochyby je), a o to více mě tedy překvapilo, jak kvalitním a zajímavým filmem snímek Kids je. Zde je totiž úžasný a dá se říci i reálný vhled do života dnešních teenagerů (a neymslím, že by těch 15 let filmu jakkoliv ubralo na aktuálnosti) a do toho, jak to mezi nimi chodí. Nechráněný sex, holky, které jsou pannami se nechají ukecat na laciné řečičky a pak jim mohou zbýt jen oči pro pláč, do toho občas nějaká ta pařba a zmlácení někoho, kdo se jim náhodou připlete do cesty, to je docela zajímavě a hlavně reálně viděný odraz reality života dnešních mladých lidí. A musím říci, že obzvláště při záběrech z té závěrečné pařby jsem si představoval, že takhle nějak v pubertě žila i moje ségra (aspoň z toho, co jsem se o ní dozvídal), a o to více na mě film dokázal zapůsobit. Tohle je hodně kvalitní film o mladých a nejen pro mladé, a proto ho hodnotím velmi vysoko, jsou to čtyři zasloužené hvězdy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud by chtěl někdo propagovat antikoncepci, mohl by jako reklamu používat tenhle film - realistický, nepřikrášlený, syrový pohled na (nejen) americké teenagery, tyhle dětičky si určitě nezamilujete. Jistě se vám v hlavě vylíhne otázka, jestli vůbec do dnešního světa přivádět děti (zvláště ve větších městech). 55% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla v lednu 1995 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Film byl natočen během šesti týdnů léta roku 1994. (-bad-mad-wolf-)
  • Jedním z oficiálních jezdců skateboardingové stáje ZOO YORK byl v době natáčení i Harold Hunter, který si ve filmu zahrál jednu z výraznějších postav Harolda, kamaráda Caspera (Justin Pierce). Ve filmu skejtoval ve Washington Square Parku, kouřil marihuanu a pokřikoval na kolemjdoucí gaye. Známá je také jeho scéna v bazénu. Ještě než si zahrál v KIDS, byl již známý a ve skateboardové scéně byl někdo. Jeho sponzorem byla tehdy značka Zoo York. Žil v East Village v New Yorku a už v roce 1989 o něm vyšel článek v časopise Thrasher. Ještě před KIDS si zahrál v televizním seriálu Miami Ink (od r. 2005), kde ho tetuje známý tatér Chris Garver. Na horní část paže si nechal Harold vytetovat World Trade Center se skejťákem skákajícím mezi dvojčaty a nápisem Sk-8 or Die.  Když mu bylo 31 let, předávkoval se kokainem a zemřel na zástavu srdce. Pohřben je v Bronxu. Na jeho počest byla založena nadace Harold Hunter Foundation, která podporuje děti zajímající se o skateboarding. (mchnk)

Reklama

Reklama