Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Shion je inteligentní a vysoce vzdělaný, proto v utopistickém městě No.6 žije mezi elitou. Toto město bylo vybudováno po válce, která zničila téměř celý svět. Shionův život se však změní, když potká Nezumiho, zločince na útěku, během svých dvanáctých narozenin. Jelikož poskytl pomoc Nezumimu, Shion je přesunut správou města do chudší části města, mezi nižší kastu občanů, kde je nucen žít obyčejný život. O čtyři roky později, Shion se opět připlete do cesty Nezumimu během nebezpečného spiknutí, které zanechává pouze jediné stopy - mrtvoly. Co se skutečně děje v No.6? (Jigvell)

(více)

Recenze (13)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Moc se toho neděje, nějaké to padání na společenském žebříčku a sem tam vosa, aby najednou v posledních dvou dílech začal seriál sprintovat, vysvětlovat a horečnatě odsýpat. OK, máme tu totalitu halenou do ideální společnosti, vyvržence, asi i nějaké ekologické poselství a mraky nahluchlých a patrně i mentálně slabších lidí na periferii. Nejenomže neutečou, když vědí, že každoročně se v konkrétní den koná Očista, oni ani neslyší tanky, které jim střílejí za uchem. Zem je neobyvatelná, přitom na periférii si docela v klidu lidi žijí a kromě orvaných šatů jim nic nechybí. Zabijácké vosy se asi vymkly kontrole, protože to vypadá, že si prostě sednou, na koho chtějí. Vůbec, tenhle motiv byl dost pitomý, jak by se to kontrolovalo, proč tak složitě, jak se vůbec ty vosy zalarvily….? Ale dobře, nebudu na tom bazírovat. _____ Seriál jsem sledovala bez nadšení, má divácká pozornost nebyla zaujata a to ani na konci, kdy mi fakt bylo jedno, kdo zemře a kdo přežije. SHRNUTÍ: Nezvládnuté postapo s trochou bisexuality. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s daGGosem prakticky ve všem, kromě toho, že příběh celkově je rozprostřen celkem rovnoměrně a málokdy hapruje, ústřední dvojice je sice spíš divná, než sympatická, ale celkem se dá, prostředí post-apo světa mimo město je skvělé, nicméně taky bych ocenil víc děje spíš v něm.Příběh jakýsi smysl dává, chování protagonistů též, kresba velmi dobrá...nadprůměrný kousek 7/10 - slabší 4*. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další stylový eintopf. Opět jsou tu nějaké ty styly dohromady, které si navzájem nesedí. Prostě míchat sci-fi s fantasy je opravdu nešikovné a vznikne z toho paskvil. Kdyby se zaměřili pouze na sci-fi stránku, bylo by to o něčem jiným. Celý seriál bych pak shrnul jako příběh u utopii s ještě větším utopickým koncem. Svým způsobem příběh už je od začátku apokalyptický a v závěru se stane ještě znovu (v určitém smyslu). Člověk by si také mohl různé myšlenky až moc vzít srdci a interpretovat si je politicky (něco na styl hlásání komunismu), ale tohle zmiňovat je vždy nevděčné. Dále tu samozřejmě máme onu ekologickou stránku, která zde nepůsobí až zrovna moc kýčovitě - pokud pominu ten fantasy prvek. Jako by to k tomu všemu zmatku nestačilo, hodně podstatných věcí člověku zůstane skryta a není pořádně objasněna. Animace je celkem slušná a hudební stránka není nic moc. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém jsem čekal mnoho a dostalo se mi méně, než by se mi kdy líbilo. Začátek byl opravdu zajímavý. Skvělý student, který vede spořádaný život, ukryje uprchlíka, kterého hledá policie. Následkem toho se mu změní život. Hlavně v okamžiku, kdy svého bývalého kamaráda "na jednu noc" vidí o pár let později. Museje uniknouti před zákonem se schová v tajném úkrytu dolního města za branami NO.6, utopistického místa. A poznává kupu nových lidí. A tady to začalo. Ona kupa nových lidí má velký potenciál, který nabyl v seriálu pramalého využití. Počáteční ideje hlavního hrdiny se rozpadnou v okamžiku, kdy mu zraní jeho gay kamaráda. Ale jakým způsobem! :-) Týden co týden mne to přestávalo bavit, ale říkal jsem si "počkám na konec, třeba tam bude zvrat". A byl. Zvratkový zvrat... Pokud to někdo dokouká, nechce se překvapit. Konec, který se mine s logikou začátku, ba i prostředku seriálu... Mine se to až do té velikosti, že sám vlastně ani nevím, o čem to vůbec bylo... ^_^ hodně slabé. Po celou dobu. 35% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého v moderní, čisté, prosperující, silnou zdí od okolního (neobyvatelného?) světa chráněné metropoli No.6. Naneštěstí svrhnout totalitní velení této utopie se vydávají dva dospívající "teploušci" (jeden suverénní, protřelý tvrďák, druhý citlivý, nezkušený idealista), tudíž není zas tolik důležitá vosami přenášená nákaza či desítky metrů vysoká hromada lidských těl chuďasů a odpůrců režimu, ale zmatené city vyplývající z jejich vzájemné přitažlivosti (která se pohybuje přesně na té hraně, aby jiní mohli tvrdit, že tahle to přece není, jsou jen opravdu dobrými kamarády :-)). Ovšem spolu s postavami (nejen kvůli výše zmíněnému) mě nezaujalo ani tuctové prostředí či nesoustředěný příběh s mnoha nedomyšlenostmi. ()

Galerie (322)

Reklama

Reklama