Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (563)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám a film se mi líbil hodně. Obsazení je sympatické. Hlavně ta holčička byla super. Viděl jsem už i atmosféričtější horory, tento sází spíše na lekačky, ale mě to nevadilo. Nejvíc jsem byl vyšokovanej z tý ségry s křivicí. Konec byl super a SPOILER klidně si dovedu představit komediální kreslenej seriál o strastech dospívání malého Gaege s rodinou zombií. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, respektíve hodina, bola pomalá, temná, budovala solídne napätie a pripravovala slušne na nadchádzajúcu hrôzu. Tá nakoniec prišla tak rýchlo a prebehla ešte rýchlejšie, že divák musí odchádzať z kina so zmiešanými pocitmi. Alebo inak povedané, vyzerá to tak, že tu skutočne vznikal film až v strižni, respektíve po dodatočnom prestrihaní podľa "umných" rád štúdia. Mohol vzniknúť pomalý psycho-horor, kde je všetko presne na svojom mieste, ale vzniklo niečo, čo nie je ani zábavné béčko, takže človek vlastne nevie, čo si o výsledku myslieť. Pre znalcov prvého filmu v podstate úplná zbytočnosť a to aj napriek jednej veľkej zmene, ktorá je zmenou ale iba na oko. Čo sa týka naratívu, tak tam stále sledujeme všetko podľa starých plánov. Knihu som nečítal, tam nech porovnávajú zasvätení. Clarke aj Lithgow obsadení presne a v podstate aj zvyšok minimálneho osadenstva, vrátane mačky. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco víc. Původní dva díly jsem viděl v dětství a skoro vůbec si je nepamatuji, ale nějaká ta vzpomínka tu je. No, nejvíce se mi líbil samozřejmě kocour Church (RIP), atmosféra také nebyla špatná a závěrečná scéna s dítětem v autě byla vynikající. Avšak něco tomu chybělo, za několik dní, si na Řbitov zviřátek už zřejmě ani nevzpomenu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú miesta, ktoré racionálny rozum nikdy nepochopí.“ Na toto som sa strašne tešil (kniha je Kingova topka a to už je vážne čo povedať), ale bohužiaľ. Rád by som povedal, že je to lepšie, ako verzia z r. 1989. Ale ono je to nakoniec vlastne na podobnej úrovni. Staré spracovanie obsahuje veci, ktoré neobsahuje nové, ale zas v novom sú veci, ktoré neboli v starom (Wendigo). Atmosféra mi pripadala v oboch prípadoch rovnako temná a ponurá a scenár príjemne dospelý, drsný a krvavý. Verzia z r. 2019 je na tom určite lepšie po stránke hercov, ktorí mi v nej pripadali neporovnateľne sympatickejší. „Remake“ má dosť zmien oproti knižnej predlohe, ale sú to skôr také tie zmeny „natruc“, ktoré majú za úlohu len zaskočiť fanúšikov knihy, no inak v zásade dej iným, novým smerom neposúvajú (výmena detí, šľachy na nohách). Na mieste tvorcov by som bol každopádne relatívne spokojný: snímka s triezvym rozpočtom 21 miliónov celosvetovo trhla 112. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A hnili spolu šťastně i po smrti. Do tohohle cyntorýnu sem vkládala naděje a sama ani nevím proč, možná prostě proto, že sem naivní kráva, co trapně doufala, že když se povedl první díl IT, tak se třeba povede i tahle klasika Štefana Krále. Kino sem zmeškala jelikož sem se zrovna v tu dobu nacházela někde v opiovém rauši a po vrácení se do mé vlastní formy reality, jsem zjistila, že je to v píči páč film už kinem prošel. No nic, mávla sem nad tím rukou a říkala si, že si to pustím někdy kolem Halloweenu a nebo až mi chcípne kočka. Kočku nemám, takže nemohla chcípnout, na Halloween jsem na to zase zapomněla, takže sem se k filmu dostala až teď a výsledek? Škoda, že sem na něj vesele nezapomínala dál. Tenhle řbitov se ukázkově pohřbil a osobně doufám, že na rozdíl od kocoura z toho hrobu za pár let zas nevyleze v podobě dalšího rýmejku. Nejvíc creepy v celým filmu je dědek Jud se kterým bych nechtěla mluvit ani za pravýho slunečního poledne, natož s ním v noci jít kamsi do prdele zvlášť když s sebou táhne lopatu. Náš doktor se ale nebojí, na nic se neptá, všechno je mu vlastně u píči a tak prostě dělá co se mu řekne a celkem nevzrušeně si pohřbí Gárfílda do prokletý půdy. Tím samo sebou odstartuje kolosální průser, jenže zatímco v knize to vše bylo hustý, temný a bu bu bu tak tady to je řídký, světlý a nebububu, Celý se to táhne jak běh důchodců do kopce a kdo se těšil na pořádný psycho ten strnule sedí před blikající televizí dodnes a z koutku huby se mu táhne slina. Neříkám, že je to úplnej průser, pokud je Vám 6 a míň, tak to určitě oceníte a budete u toho moct držet Aničku za ruku a ona si třeba přestane nervózně cucat paleček a začne Vám cucat....no nic.... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)
  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama