Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem dočetl Řbitov zviřatek od nejlepšího spisovatele , který byl , je a bude ( aspoň teda pro mně ).Na film jsem se netěšil , protože víme jak to většinou dopadá , když se natačí film podle knihy ale chtěl jsem tento film každopádně vidět.Kniha má neuvěřitelně skvělou atmosféru , jenže film taky a poslední 30 minut pro mně bylo docela i strašidelných.Největší chyba , která se dá filmu vytknout , je výběr herců.Jejich výkony jsou opravdu ubohé a hlavně Dale Midkiff ( Louis Creed ) , který má furt stejný výraz ve tváři a sem tam se pousměje, prostě hrůza.Alespoň , že ty dvě děti ( hlavně ta holčička) hrajou slušně.Ale i tak si myslím , že ty 4* jsou zasloužené. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

morbídna polozombícka adaptácia kinga so všetkým, čo od tohto bestselleristu máme radi - divné deti, divé zvieratá, pochmúrne miesta, zabijácke kamióny, mentorský starček, (spoiler>) antihappyend . . . chýba už len náboženský fanatizmus a bolo by to všetko po kope; adaptácie kinga majú rôznu no poväčšine nie veľmi kladnú povesť, v rámci tohto je preto Pat Sematary tou lepšou (priznám sa, že keď som ju videl prvý krát, vzala ma viac - možno kvôli môjmu veku), je ich niekoľko vydarenejších a kopec menej vydarených, každopádne táto je jedna z tých špeciálnejších, pretože scenár k nej napísal sám autor predlohy, ktorý si tu zahral aj drobné cameo - kňaz na pohrebe Missy (čo je trochu sporná vec, pretože Missy spáchala samovraždu, preto by - aspoň v našich končinách a mimo filmu - bol mierny problém s kresťanským pohrebom); film má miestami dosť dusnú atmosféru (znetvorená sestra, záver) a keby sa toho chopili trošku lepší herci (najelpší výkon podľa mňa podal ten zlatý malý chlapček) tak by to bolo ešte silnejšie - ale to už by asi nebola (hororová) kingovská adaptácia, k tým patrí okatá béčkovosť (kontrastujúca so samotným námetom, ktorý je častokrát originálny a v knižnej podobe skrýva aj hlbšiu podstatu - no nie vždy), neznámi poloherci s prehnanými výkonmi a občas silene (až nelogicky silene) hororový efekt; ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Knižnú predllohu som nevidel,ale aj tak to je dobré,lebo už by ma to asi tak nebavilo,keby som vedel čo sa tam stane.Do asi polky filmu nas príbeh zoznamuje zo skutočnostami ohladne cintorína zvierat a keď zomrie ten chlapec až odtadial to má tú správnu hutnú atmosferu,lebo len to že mu zomrie syn a jeho svokor ho napadne na pohrebe je dost drsné a vtom si neuvedomí čo može sposobit tým,že syna zakope na tom indianskom mieste,zaujímalo by ma keby to vedel či to aj tak urobí.Filmu ešte silnejší dojem dotvarajú masky,no hlavne ten duch ktorý sa mu ziavoval bol dost realny.Ponurí,drsný a vo finále dosť strašidelny. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale film je docela dobrej a některý momenty jsou doslova napnutý jako kšandy. Jenže dost často je to taky hodně trapný a ani zápletka není zrovna nijak chytrá a promyšlená. No a konec a myšlenkové pochody Louise jsem prostě nějak nepochopil. Když se poprvý vrátí vraždící psychopat, zopakuj to. Když se vrátí i když to zkusíš podruhý, zopakuj to potřetí. Zopakuj to, i když ti všichni zúčastnění říkají, abys to nedělal, že to stoprocentně nedopadne dobře a to nejen pro tebe. Že to zatím nikdy nedopadlo dobře, přesto to zopakuj, třeba budeš mít štěstí. Taky hlavnímu hrdinovi se objevující duše zemřelýho mi nějak nedocházela. Proč zrovna tahle, kdo to byl, jak věděl všechny ty věci (pokud tedy nechodil na duchařskou vyšší střední), proč se mu objevoval jenom on a ne žádný jiný duch mrtvého pacienta, kterého léčil a proč tam nakonec k čertu přivedl jeho manželku? KDyby ji nepřivedl, skončilo by to celkem normálně smrtí Juda a následně malýho vraždícího skřítka. Nebo co to mělo být s těmi náklaďáky? Jestli tam byl každou chvilku smrťák, že by se o to úřady nestaraly? Nedaly by nějaký retardéry na silnici, zástěny kolem pozemků lidí, policejní hlídky na silnicích kontrolující rychlost? A když Jud věděl, že navrátilci nejsou zrovna příjemní společníci, proč tam Louise vůbec zavedl? A proč k čertu měla ta malá holka věštecký sny, kterýma se nakonec stejně nikdo neřídil? Takže ač tento horrůrek má nezpochybnitelné kvality, jako je atmosféra a celkem i zajímavé prostředí (ten hřbitov je nádhernej), logický kopance to posílají o řádnou třídu dolů. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Hodně strmá jízda s přesným přepisem knihy. Hodně mě mrzí, že se režisérka nepozastavila nad přátelským vztahem Judem a Louisem, který je v knize krásně popsanej. Celkově i pro nečtenáře se film může zdát celkem jako kravina... např. proč se zjevuje zrovna tahle duše zemřelého ? Však už to ani nikomu nevadí. Filmové podoby Kingovo knih stojí tak za houby, že sme zvyklí 35% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Ve snímku se nachází oproti knižní předloze několik změn. V knize má například Jud Crandall za manželku Normu. Ve filmu je již vdovec. (Nach)
  • Mačky v úlohe Churcha boli špeciálne trénované. (rador)
  • Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama