Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (565)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím chce ten film vlastně být? Vyčůranou kopírkou úspěšného IT? Rodinným dramatem s prvky hororu? Mysteriózním thrillerem se špetkou dark fantasy? Všechno tu je, a odděleně to kupodivu jakž takž funguje (první půlka je hodně fajn), jenže jakmile se tahle nesourodá mozaika složí dohromady, zbydou fanouškovi žánru jen oči pro pláč. Jsem pochopitelně rád za každý dražší horor, páč jich je stále jako šafránu, ale prosím, ať to nedopadá takhle gulášovitě! Tohohle kočkopsa pak totiž nezachrání ani výborný (jako vždy) Lithgow. P.S. Jedinej horor na světě, kterej končí šťastně a není to spoiler. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nezajímavě a ošklivě natočená kingovská adaptace, již si snad nikdo nežádal a jejíž existence je ve srovnání s třicet let starou solidní verzí Mary Lambertové neopodstatněná. Film nemá žádný rukopis, žádnou energii. Tvůrci nepřišli s ničím zajímavým, naopak ve chvílích, kdy se snažili od knihy mírně odchýlit a přinést něco nového, začíná být snímek do tak neúnosné míry hloupý a laciný, až je to na plácnutí přes čelo. Filmu se nedaří u diváka vyvolat žádné emoce, žádné překvapení, nic. A finální facka přijde při závěrečných titulcích, kdy začne znít cover verze skladby Pet Sematary z původního filmu, jako by nám tvůrci mezi řádky říkali, že dneska je prostě cool udělat fádní a bezpohlavní remake z čehokoliv, co bývalo před lety dobré, a ať se s tím prostě smíříme. Ale já nehodlám. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Bezkoncepční rutina, která nejspíš potěší nekritické teenegery s popcornem (lekačky i gore obsahuje), ale sklame nebo naštve fanoušky předlohy i myslící fanoušky žánru. Silné momenty film má (obejmutí mámy dcerkou) a místama i hezké vizuály (pohřebiště), ale zároveň je blbý až za hrob a hlavně postrádá režijní vizi “chci dát osobité předloze adekvátně zajímavé filmové ztvárnění”. Herci fajn, rodinné souznění a počátečná atmosféra mrazivého prostředí fungujou, ale později se ve filmu začnou dít jednotlivosti, které ho shodí. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že knihu jsem nečetl a ani číst nebudu. Má bujná fantazie je v kombinaci s Kingem smrtící, a přes tento blok se asi nikdy nepřenesu (tudíž se vyhnu nutnému srovnání). Na druhou stranu jsem podle traileru nečekal, že se budu bát, ale oproti Sestře a podobným filmům jsem měl po delší době celkem nahnáno. Kupříkladu nový IT je jako film naprosto skvělý, ale ten nepříjemný a hnusný pocit něčeho zlého a špatného mi na rozdíl Řbitova rozhodně nenavodil. Celkově je atmosféra parádní a Jeté Laurence budu dostávat z hlavy hodně dlouho (Church mi skoro nevadil). Jako horror snímek obstojí a to je asi to hlavní (když je tam mimo jiné nějaká lekačka, je docela povedená). Na závěr bych moc rád poděkoval uživatelce Ema57, která dokázala během první ze čtyř vět svého komentáře kompletně vyzradit celý závěrečný zvrat. Aneb, když jsou tady týden před premiérou v ČR celkem 2 komentáře a jedním z nich je tento skvost. Moc si toho vážím! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy je Rachel (Amy Seimetz) v koloně cestou zpět do Ludlow, je možné si všimnout cedule s nápisem „Derry – 20“. Jedná se o fiktivní město, ve kterém se odehrává několik Kingových románů. (Amras)
  • Natáčelo se od 18. června do 11. srpna 2018 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama