Reklama

Reklama

7500

  • USA Flight 7500
Trailer

Dvojice na svatební cestě, dívka cestující do Tokia, mladý pár chystající se na dobrodružní cestu po Asii, dvojice těsně před rozchodem, přehnaně sebevědomá letuška zamilovaná do pilota – ti všichni nastoupí do letadla do Japonska. Během letu se však na palubě letadla začnou dít podivné věci. Přistane nakonec let 7500 v Japonsku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Matros 

všechny recenze uživatele

Když vás na hororovém filmu více baví ta první část, kde se seznamujete s postavama, tak je něco špatně. Pořád jsem čekal, kdy se začne dít něco zajímavého, ale nezačalo. Pointu už jsem jenom prozíval. Šimizu, jdi raději natočit remake remaku filmu Grudge, vždyť tam jsi aspoň trochu hororovej. Slabá dvojhvězda za první polovinu filmu, která slibovala slušný atmosférický zážitek. Bohužel to dopadlo jinak, ale alespoň to má jen necelých 80 minut. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon sklamanie. Celé je to také nemastné, neslané, síce to neurazí ani neotrávi, postavy fajn, ani som sa pritom veľmi nenudil (stopáž je o 20 minút kratšia ako sa uvádza), ale k nadšeniu mám teda na míle ďaleko. Dosť dlho sa zoznamujeme s postavami, potom sa chvíľu niečo deje, potom zase dlho predlho nič, a keď sa už niečo poriadne diať začať má, tak to aj tak skončí skôr ako sa to rozbehne. Po hororovej stránke to taktiež veľmi nefunguje, vydesiť to nedokáže a ani sa o to režisér veľmi neusiluje. Netreba čakať žiadne veľké ľakačky, žiadne pekné duchárske zjavenia ani nič podobné (a zapamätateľné). Šimizu sa len celú dobu zahráva s divákovou trpezlivosťou a ukáže nám maximálne vydesený výraz zúčastnených, nejakú tú hmlu, alebo ruku trčiacu z nej. Keď sa začal dej uberať niekde k mytologickému smeru, tak som na chvíľu spozornel, ale napokon ani to nebolo dotiahnuté nikam. Všetko napokon stavil na rozuzlenie, ktoré "malo" podľa jeho predstáv prekvapiť, ale ja som nad tým celým už len mávol rukou. Nepozerá sa na to síce úplne zle, ale viac ako šedý priemer nedám ani za boha. ()

Reklama

mosnak 

všechny recenze uživatele

Film úplně o ničem. Kromě pár lekacích scén nenabídne nic. Pointa a smysl tohoto snímku mi zůstal utajen a to hlavně pro to, protože tvůrci vymysleli spoustu debilních postav (cestujících), jako třeba holčinu, která trpí neskutečnou touhou po hygieně a ukazováním svých svatebních fotek. Nebo milenecký pár pilot-letuška a taky super emoholku, která smrt doslova vyhledává. Je to trapný - 12% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo.Mě to fakt bavilo.Sice mi bylo po pár minutách jasný jak to dopadne,ale i tak to bylo koukatelný.Hlavně díky husté atmosféře a taky palubě letadla.No řekněte,kolik hororů v letadle jste viděli?A to co bylo v tom kufříku,tak nato sem čuměl jako blázen a úplě mi běhala husí kůže po zádech.Takže za mě chvalitebný. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle klaustrofobičtější (skoro)horory a v kombinaci s mým letadlovým koníčkem o to víc. Moje pocity během sledování probíhaly asi takto: jo dobrý, tohle je klasika... hmmmm, co z toho asi bude?... atmosféra stoupá, zatim dobrý... huuuustýýýýýý... WHAT THE FUCK??? (ano, nejdebilnější, nejtrapnější, nejidiotštější a nejzbytečnější závěrečná scéna všech dob). Díky tomu předešlý relativní nadšení šlo do hájíčka zelenýho. Kdybych ovšem neměl rád kombinaci žánru a prostředí, hodnocení by bylo o moc zlejší, takže pane Shimizu, s odřenejma ušima za tři a příště se koukej polepšit nebooo... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Číslo 7500 je tzv. "squawk kód", který vysílá transponder (odpovídač) v letecké dopravě. Kód 7500 označuje "hi-jacking" čili přepadení nebo únos letadla. (Cheeker)
  • Pôvodne mal film niesť názov Flight 75 a vyjsť 31. augusta 2012. (misterz)

Reklama

Reklama