Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který sází hodně na jistotu. Přestože zde Meryl Streep a Tommy Lee Jones mluví otevřeně o svém milostném životě, neřekl bych že je na tomhle něco skandálního. Mladším ročníkům doporučuji film někam uschovat a znovu pustit třeba někdy po padesátce, kdy již může sloužit jako instruktážní video. Volba herců je jinak naprosto v pořádku, přece jen Tommy a Meryl jsou mistři řemesla. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Citlivý film o tom, že muži a ženy sú úplne z iného cesta, ale tam kde je láska a trošku snahy, sa aj tento malý nedostatok prekoná a 31 ročné manželstvo naberie stratený dych. Dovidenia o 13 rokov, potom sa porozprávame. Bohovské výkony Tommyho a Meryl a skvelé pesničky mimochodom. Videné v rámci Season Challenge Tour ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá horkosladká štúdia manželského vzťahu po dlhých 31 rokoch plná trefných dialógov a v podaní ústrednej dvojky perfektne zahratých aj najmenších gest. Tommy Lee Jones ako totálny bručoun, ktorý frfle nonstop a na všetko a Meryl Streepová ako žena v domácnosti, ktorá potrebuje oživiť ubíjajúci stereotyp. No a ako bonbónik civilný Steve Carell ako terapeut, ktorý na seba nestrháva pozornosť, ale ústrednej dvojke pomáha ešte viac vyniknúť. Výsledkom je taký obyčajný film zo života. 8/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie je špičkové a film jednoznačne stojí na hlavnej dvojici. O M. Streep sa ani nemusíme baviť a keď tak uvažujem, kto by lepšie nahradil T. L. Jonesa, tak ma nikto iný nenapadá. Film pre mladších to určite nebude, zatiaľ ani pre mňa, ale viem ho ako "ženáč" oceniť, aj keď do takejto fázy som sa ešte nedostal. Humor je fajn, ale privítal by som ho viac. Ak váš vek atakoval hranicu 50 rokov a ste ženatý, je film určený vám. My ostatní ho buď oceníme, alebo pre neatraktívnosť odpíšeme. Ja sa tak nejako váhavo prikláňam k slabším štyrom. 70%. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

příjemné komediální drama, které je v rámci svých možností daleko odvážnější, než by se na první pohled mohlo zdát.. dění na plátně je celkově spíš vážnějšího rázu, ale když dojde na komediální momenty, těžko se ubráníte upřímnému smíchu.. Meryl Streep i Tommy Lee Jones navíc předvádějí výborné výkony, takže musím být spokojen.. 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • V kině sledují Kay (Maryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) francouzký film Blbec k večeři (1998). v Americkém remaku zmíněného filmu si zahrál jednu z hlavních rolí Steve Carell, jenž v tomto snímku ztvárnil terapistu (SLOTH)
  • Když jsou Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) v hotelovém pokoji, sledují seriál Jsem do tebe blázen (od r. 1992). (Missa08)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama