Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (107)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Film Jamese Wana? Už první vteřiny filmu napovídají, že je něco špatně. Co to bylo? Ano, třesoucí se kamera. No nezačíná to slibně? Film jede dále a na scénu přichází rádoby herečka Maria Bello. Oh my god, here we go again. Nemám ji rád, upřímně, ne. Tohle z mého pohledu není herečka a tento film mi můj názor jenom utvrzuje. Ať zůstane u debilních komedií a nesere se do filmů, v nichž je vyžadován herecký talent. Zatím skoro uběhla hodina, atmosféra graduje a to, co se zdálo jako nízkorozpočtové béčko, se začíná docela vybarvovat. Některé scény vyloženě vystraší, sice jich zatím napočítáme na jedné ruce ale i tak, každý zvýšený tep se počítá jako pozitivum. Tak se mi to přeci jen nezdálo, ta plochá blondýna tam je jakýsi nový update od firmy Google. Celkově, finální "seance" se zvrhla, jako již klasicky, takže přišly klasické "klišé" scény spolu s koncem. Nevím sám, jak bych to ohodnotil. Vypadá to na film, který měl tak 5 mega rozpočet. Za málo peněz, docela dost přiměřená porce muziky. To se mi líbí, i když tam vlastně nic nového není, děsící scény jsou taktéž ohrané a konec nepředvídatelně předvídatelný. Hovořit o tomhle filmu jako o ztrátě času ale nemůžu. Přiznám se, že jak jsem se na to díval v jednu hodinu ráno, tak jsem to musel odložit na další den. Ta atmosféra se mi prostě dostala pod kůži :) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná oddechovka, která neurazí, ale zároveň nijak moc nenadchne. Začátek je poněkud nudnější a pořád jsem se nemohl dočkat, kdy se to rozjede. Naštěstí se to rozjelo, ale hned zase skončilo. Policejní vyšetřování je spíš na obtíž, než že by nějak zásadněji vysvětlovalo děj a celé finální rozuzlení poněkud zmatené a předvídatelné. I tak se najdou světlejší (teda temnější) momenty a u jedné lekačky jsem se fakt málem posral. I tak ale pokud na mě někdo za rok vybafne jméno tohoto filmu, těžko budu lovit v paměti o čem že to vlastně bylo. ()

Reklama

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Úvodom si dovolím vypožičať výrok Winstona Churchilla, ktorý raz povedal niečo v tom zmysle, že dobrý prejav by mal byť ako ženská sukňa – dosť dlhý, aby zakryl objekt a dosť krátky, aby vyvolal záujem. Rovnaký recept na úspech si osvojil aj Will Canon. Dimenzovanie jeho hororovej snímky Demonic na dve roviny síce zostalo niekde na polceste a s preľudnením priestoru dovedna posúvajú atmosferickú hru a záujem o postavy do latentnej roviny, avšak užšie vymedzenie priestoru a času razantne zakotvuje divákovú pozornosť o dom, v chodbách a izbách ktorého je zásluhou vysokého tempa narácie, pozvoľna dávkujúceho dôležité informácie, zachovať ataraxiu priam nemožné. U mňa spokojnosť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je tak neoriginálne a takou naivnou formou točené až ma to chvíľami rozčuľovalo. Nieje tu nič čo by ma prekvapilo alebo šokovalo. Prítomnosť sa miesi s minulosťou, ale dosť chaotickej forme, tie flashbacky boli totálne mimo. Kamera bola v niektorých momentoch priemerná a v niektorých silno podpriemerná, ktorá neukázala nič. Ale aby som len nekritizoval, páčili sa mi lakačky, tie sa naozaj vydarili. Herci tiež toho veľa neukázali, aj keď to nieje čisto krvný FF projekt, tento na mňa nezabral. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

James Wan zaprodukoval (rozuměj zaštítil a podpořil, protože jeho jméno rovná se záruka jistě skvělého hororu) Demonic a tadá: bubák je na světě. Bohužel ty filmy, které Wan produkuje, začínají být všechny tak nějak stejné. Všechny se odehrávají ve strašidelně temném domě, kde někdo umřel a teď tam straší. Ano, nenápadné záběry na duchy se svítícíma očima jsou výborné a mnohdy lepší, než do kamery nahlížející bubák, ale už to nějak nepřináší nic jiného než devětadevadesátou variaci na téma, proč někoho z baráku pronásleduje duch. Atmosféra filmu je velmi solidní, kamery s nočním viděním (= viděním duchů) jsou strašidelné a osazenstvo domu si divák snadno zapamatuje (Scotty doesn´t know, yeah). Bohužel Demonic nefunguje jako celek. Možná je to tím retrospektivním vyprávěním, možná je to tím, že filmy produkované Jamesem Wanem... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama