Reklama

Reklama

Na dřeň

  • Česko Pachuť krve (více)
Trailer 1

VOD (1)

Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (341)

gicous 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje několik doslova magických momentů, kdy kombinace ruční kamery, hudby a skvělého bezprostředního herectví navozuje vyjímečnou atmosféru prosycenou něčím zvláštním, ryze emocionálním. Tyto momenty tvoří jakousi přímku, po které se příběh pohybuje. Více než souvislý děj sledujeme jednotlivé body v životě obou hlavních představitelů. Ne že by film neměl příběh, jen je všechno méně souvislé a přímočaré. Centrem příběhu je vztah obou hlavních postav. Jejich vztah je zvláštní směsici přátelství, sexu, něhy, dobrosrdečnosti a lásky. Oba dva nacházejí svoji část poznání, a to jak jeden druhého potřebují, v odlišných částech filmu. Pro Aliho je toto vystřízlivění spojeno s jeho osobním selháním jako otce. Anna si uvědomuje svou lásku o něco dříve než on. Zřejmě kvůli svému postižení si ani nepřipouští, že by jí Ali mohl milovat. Na dřeň je realisticky pojatý film ani ne tak o lásce a romantice, jako spíše o skutečné realitě vztahu muž-žena. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Tento film se mě prostě nedostal pod kůži, jak bych očekávala, dost mě vadil herec, který ztvárnil Aliho, chápu, že musel svoji roli nějak zahrát, ale nebyl mi od začátku sympatický, přišel mě arogantní, s ženami si jen zahrával, a až přišel klíčový moment v jeho životě, kdy musel zachranovat svého vlastního syna, tak si teprve uvědomil co je v životě důležitější, naopak Stephania měla od začátku filmu moje sympatie, postavila se čelem své vlastní tragédie, které se jí stala, naučila se postupem času zase normálně žít, i když to ze začátku nebylo vůbec jednoduché, mě u tohoto filmu hodně chyběly emoce, a to je pro mě dost zásadní ve filmech a co vlastně vždycky očekávám velké emoce, pro mě rozhodně zklamáním a už bych tento film znovu nevyhledala ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ani jedna postav v tomto filme nemá jednoduché vykreslenie a celý tento film je temer jednej konštatnej hladine. Ale tak nejak to funguje a nie je to nudné. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

I keď bol tento film prakticky bez deja, bolo sa na čo pozerať a tvorcom možno odpustiť aj tých pár hluchých miest, kedy som sa trochu nudil. Ten kto nájde symbolikum, ktorú tento film predstavuje, ten si ho dokonale užije. Pozeral som sa totiž na bájne postavy z antických eposov v súčasnom svete. A to sa zas v aktualnej filmotvorbe len tak nevidi. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Šohaj, co rád nezávazné popichování a boxerské pošťuchování + kosatčí aquabella, která jde do vztahu s ním zkrácenýma nohama napřed = neslazená „romdramantika“. Slušné. Ale ne výjimečné. Dvě hodiny monotónnosti, závěr majounko jak z halyvúdú. Nadprůměrné herecké výkony ústřední dvojičky. ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Totalni zklamani. Videla jsem trailer ve FNM pri cekani na chirurgii, ale takovaaaaaa nuda jako dlouho ne. Nebyla jsem schopna to vydrzet do konce. ()

heisy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že příběh tohohle film jakoby do sebe nepasoval, byl plný různých těžko uvěřitelných skoků, některé věci byly nejasné (jakže ona to vlastně přišla o nohy? snědla jí je kosatka nebo nějak jinak?). Podivná scéna na ledu, to že tam ten kluk zahučí by zcela očividné, nic se mu nestalo, je to v pohodě, nijak to neuvlivnilo vyznění filmu, takže jsem nepochopil její smysl. To všechno by mi ani zas tak nevadilo, nadruhou stranu jsou třeba herci dobří a hudba je zajímavá; hlavní problém filmu pro mě bylo, že jsem se u něj nebavil ani mě nijak jinak neoslovil. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Hviezdička za Marion Cotillard. Z traileru ktorý vyzeral dobre som čakal oveľa viac. Proste mi tento film nesadol a tým pádom pozitívne komentáre a hodnotenia nechápem :/ ()

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Jak trailer pravil .. Byl to opravdu silný příběh, který byl doplněn skvělými hereckými výkony. A propojení zmrzačené dívky co miluje kosatky a zpočátku né příliš dobrého otce co pro změnu miluje box bylo velmi působivé! Byl jsem velmi mile překvapen a proto dávám takovéto hodnocení! ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus zvláštny romantický príbeh odvíjajúci sa po tragédii, ktorú zažije Stephanie. Potenciál tam bol veľký, ale podľa mňa nevyužitý. Napriek tomu nemôžem dať menej ako 4 hviezdičky, lebo 1. napriek tempu-netempu tam boli scény, ktoré vyrážali dych 2. Marion je Marion a jej filmový osud mi trhal srdce 3. hudba ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je blbost. Šílené zpracování francouzského štábu a šílený herecký výkon Matthiase, ale Marion byla výborná, jenom ji lituju, že musela hrát po boku takovýho blba Matthiase. Silně nesympatický, agresivní, hloupý, neustále nadržený a on jako herec mi nepřijde. On na tom snímku byl nejhorší. Jak už jsem zmiňoval - filmové zpracování taky děs a film vás nepřítáhne za nohy a nevžijete se do role Marion, která je bez nohou. Ke konci jsem film už jenom přetáčel, už mě to nebavilo a nezajímalo. Měl jsem si pustit něco jiného. Ztráta času. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitny romanticko-socialny film.Film zaujme atmosferou,hereckymi vykonmi aj hudbou ktora je vo filme použita.Velmi dobre sa na to pozeralo. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Typicky evropsky film, ktery je proste o necem jinem, nez jen o nejakem vitezstvi v boji. Tady hlavni hrdina prisel k rozumu za drsnych podminek, ktere proziva a ktere jsou tak neotrele, ze nevite, co vas v pristich minutach ceka a bylo to sakramensky dobre. Ustredni dvojice hraje fantasticky a myslim, ze ani vedlejsi role se nemaji za co stydet. A krome toho je uzasne, jak si tvurci poradili s odebranim nohou pod koleny. Paradni ukazka toho, jak muze filmu poslouzit digitalni technika, aniz by o tom divak vedel. Jedna vec, podle ktere taky hodnotim film je,zda-li me vtahnul do deje a nechava me dej odzit vcetne emoci. Tenhle to nedela a nevim, jestli to tvurci takhle chteli. Pochybuju... ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Vo filme je celkom určite dosť nepríjemné herecké predstavenie, ktoré mi dosť dlho nesedelo a taktiež som filmu dlho nevedel prísť na chuť. Avšak je tu určite veľmi zaujímavá myšlienka, ktorá vníma svet a povahu človeka hlavne po psychickej stránke. Marion Cotliard tu hral naozaj zaujímavú a zároveň veľmi zložitú postavu, ktorá na jednej strane bola drsná, vulgárna a búrlivá na emócie a zas na druhej strane mala srdce, ktoré dokázalo dať opätovnú chuť do života niekomu inému. Záver filmu bol však perfektný, keď otec vyprosťuje svojho syna spod zamrznutej vody iba svojimi päsťami. Film je dobrý, avšak divák by si to už druhý krát asi nepozrel. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vkoutku duše si po chvilce řekne člověk,že ono to bylo hrozně plochý a vcelku nasekaný kompůtek bez tak důležitých emočních situácí,až to bolelo.Inu dobrá,ale to by to nesmělo být tak Francouzsky lahodné a trochu pro diváka nahozené téma velkých nesnází.Schoenaerts mě přesvědčil už ve filmu Byčí šíje a další role přímo pro něj jak vyšitá a pohodová Marion Cotillard,kde doopravdy bylo cítit,že se svým handicapem bojuje statečně,ale film to byl hlavně o Alim.Jako celek je film občas děravý,což vykompenzuje pěknou kamerou,prosluněnou riviérou,kde jsem před hodně lety byl a lehkých tempem,ale pořád jsem si říkal,že mezi Alim a Anně něco chybí,takový to sevření,touha jít někam dám,ale to bych bral na vrub scenáři,který podle se hodně utopil až doslova ke konci a to doslova,který narychlo skončil během pěti minut.Závěrečná scéna Vám řekne to,co člověk věděl na začátku,jenom se tím musíte prokousat a fandit hlavním aktérům,jinak člověk bude hodně zklamaný. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Sympatické sociální drama s nesympatickým Matthiasem Schoeneartsem, ale zato výbornou Marion Cotillard.Syrové,místy trochu morbidní,skoro romantické.Od všeho kousek,zkrátka tak,jak to umí jen frantíci.Škoda je,že dějově to moc nikam nevedlo,jinak by to bylo téměř bez chyb,protože třeba kamera byla úžasná a Marion nahá bez noh vypadala "fakt"skutečně bez noh.To bylo dokonalý.Konec se mně zdál už takovej zbytečně hranej na city.No,ale jo jinak.60%. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Silná francúzska dráma so skvostnou a krásnou Marion Cotillard. Jej balkónové cvičenie za doprovodu Firework bolo pre mňa najsilnejším momentom filmu. Bohužiaľ, Audiard sa viac zameral na mužského hrdinu, ktorý mi chvíľami liezol na nervy (myslím tým postavu a jej konanie). Napriek tomu vysoké hodnotenie za veľmi kvalitný zážitok... 70% ()

Související novinky

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (více)

Reklama

Reklama