Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ke konci to už hraje moc na efekt a ty zpomalené záběry tam jsou jak pěst na oko, ale stejně musím dát plnou palbu filmu, který přesně pojmenovává nešvary dnešní doby. Doby odcizení, ztráty identity a závislosti na internetu, doby utváření virtuálních vztahů skrze hovadské sociální sítě. Žádný jiný film v poslední době nevyjádřil jasněji, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Disconnect je z roku 2012 a pravdu povediac po piatich rokoch už nie je tak žhavý. Dôvodom je fakt, že problémy v zaujímavých, rytmicky zostrihaných a dobre zahraných príbehoch sú už dnes tak samozrejmé, že som mal pocit, akoby film poukazoval na to, čo je každému jasné. A aj pred tými piatimi rokmi už nebol najaktuálnejší. Taktiež mozaikovitým spracovaním by sa najlepšie hodil do módnej vlny týchto filmov v prvej polovici nultých rokov. Svedčí mu ale paradoxne menšia odozva v kritických a diváckych kruhoch a tak mu držíte viac palce, ako vysoko oceňovaným slávnejším bračekom. 70% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, které vypráví tři na sobě nezávislé příběhy, jež jsou divákovi předkládány fragmentově a které staví na moderním tématu rizik internetu a ochrany osobních údajů. Henry Alex Rubin a Andrew Stern zvládli svůj režijní resp. scénáristický debut na jedničku s hvězdičkou. Co musím ocenit hned po příběhu, jsou casting a herecké výkony, zdálo by se, herců druhé ligy, kteří ale předvádí parádu v podobě naprosté reality, díky jíž film neztrácí atmosféru až do samého vyústění, které se už od začátku musí každému jevit jako ne happy endingové. Já musím dát plnej, protože něco takto dotaženého jsem opravdu nečekal. Smutný film o lidské hlouposti, vypočítavosti, zlých lidech a jejich naivních obětech. Doporučuju všema deseti. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to jen o tom, komu důvěřovat na internetu, ale o důvěře a zklamání důvěry obecně. Přiznám se, že ze začátku mě to hodně vzalo a byl jsem před obrazovkou jak přimrazenej, a měl u mě zaděláno na plný počet. Ke konci síla lehce vyprchávala, ale celkově moc poutavý příběh, který přichází s originálním tématem. Navíc nutí k zamyšlení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 9 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 8 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ztráta komunikace, virtuální sex, facebookové obnažování, falešné sebeprezentace - zkrátka, Internet je kurva, kdo se však ještě nezbavil přežitku jménem svědomí a zjistí, že nepůjde zaklapnout jako laptop, nastane ten správný čas odhrnout clonu monitorové mlhy, prozřít a vrátit se zpět, mezi živé... a je fajn, že tento varovný snímek počítá i s touto variantou, byť některé katastrofy už nelze zvrátit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama