Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie dorazí na opuštěnou benzínovou stanici po brutálním masakru. Jediné důkazy, které zůstaly na místě činu, jsou elektronické zařízení, videokamery a dva mobilní telefony. Detektiv, který si vzal případ na starost, musí analyzovat kousky záznamů a dát tak dohromady totožnost vraha. (Gyorgy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (69)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, založit celý film na tom, že se policajti snaží z nahrávek objasnit identitu vraha. Vlastně se ani z místnosti nehnou. Bohužel tím to zajímavé končí, samotné found footage nahrávky působí hrozně otravně, neustále se zasekávají a neděje se na nich nic jiného, než že někdo někam běží, křičí a pak zemře. Takže jako skoro každé found footage. Atmosféru to nemá, napínavé to není, postavám se tam fandit nedá a navíc je to celé dost nudné, takže jediné, co je zde dobré, je ten nápad a pak ten konec. I tak je to velmi málo. Slabé 2*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavá variace na klasický found footage koncept (detektivové sledují nalezené nahrávky a snaží se z nich vypátrat pachatele trestného činu), zajímavé a poměrně originální vyústění. Škoda že v jinak dosti špatném filmu, jehož detektivní část je značně nepřesvědčivá a found footage část nadprůměrně nepřehledná. Jo a jinak tento film objevil dosud nepoznaný level lacinnosti hororových lekaček. Dvakrát jsem sebou trhnul, když za značně hlasitého zvukového doprovodu začal šumět obraz. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vraždící svářeč ze Zetoru uprostřed nevadské pouště masakruje omladinu. A musí se sejít celý tým policejních expertů, aby jeho identita byla odhalena z nalezených záznamů nepříliš oslnivé technické kvality, kterou má na svědomí údajně oheň, co si na nich pochutnal. Divák se tedy celý film spolu s policejním týmem prokousává nahrávkami z kamery a mobilů, na nichž je zaznamenána cesta skupinky mladých lidí do Vegas. Nic extra tyhle záznamy pro diváka zpočátku nepředstavují. Obeznámení se s účastníky autobusového zájezdu probíhá v podstatě standardně, ale film se tak úplně nevyžívá ve výstupech na kameru jednotlivých účastníků. Ví se o nich v podstatě jen to, že se chtějí v budoucnu proslavit na uměleckém poli, tedy herectví, varieté a podobně. Veškerý pořízený materiál má tedy sloužit k dokumentaci o jejich cestě za slávou. A do Vegas skupinka nedojede, autobus bude mít nehodu zapříčiněnou pomatenou pasažérkou, která na seznamu cestujících ani nebyla. Noc budou muset všichni strávit na zchátralé a opuštěné benzínce uprostřed ničeho. Zde tedy nastupuje killer se svářečskou maskou, hořákem a jeho dovednostmi. A "nocležníci" si jeden po druhém krásně zařvou, než ochutnají nevadský písek. Čeho se na tomhle filmu z kategorie found footage nepodařilo patřičně dosáhnout, je napětí a strach z očekávaného v příštím okamžiku. Mám na mysli intenzivní a drásající napětí. To asi někam odvál pouštní vítr. Vraždění taky nemá zrovna pokaždé drajv. Buď nic není vidět, respektive detaily mordů, nebo je kamera natolik roztřeseně nepřehledná, že divák přijde o svůj hororový komfort. U tohoto filmu je však jasné, že na diváka čeká fígl, co diváka v závěru převeze. Nemyslím si ale, že závěrečná pointa je zrovna na filmu to, co jej drží. Ač méně napětí, film poté, co se rozjely vraždy, začal bavit. A bavil neustále, neboť i časté prostřihy na zadumaný policejní tým v čele s Radhou Mitchell, byly zajímavě do děje zakomponovány. Ten napětí docela vyvolal. A právě kombinace s promítáním nalezených záznamů s policejními experty patří k tomu, co mě hodně bavilo. V jednání detektivů nebyl žádný afekt, Mitchell-Moyer a spol. uměli diváka zaujmout o něco víc než to, co se dělo na záznamech. Spojení sledovaného dokumentu s událostmi probíhanými v reálu neslo výrazný punc neotřelého zpracování. Za režii je zodpovědný Olatunde Osunsanmi, který už něco obdobného předvedl ve snímku Čtvrtý druh. Omladinu si střihly povědomé herecké tváře, které ale teprve čekají na své větší zviditelnění. Film má velice solidní technickou úroveň, lacinějším dojmem působí hlavně odvedené vraždy. Byl jsem v zásadě spokojen. Zručné, někdy i poněkud nelogické, avšak zajímavě pojato. Takže proti tomuto důkazu nevznáším větší námitku. 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Evidence není zrovna mistrovské dílo, ale jedno mu musím uznat, bavil mě. Po celou dobu přiměřeně dlouhé a výborně vyvážené stopáže. V podstatě se tam pořád něco děje, alespoň v té FF části. Ta detektivní část byla skoro zbytečná, téměř nefunkční a hlavně nepřesvědčivá. Když se zaměřím na herce, je to tak půl na půl. Každou chvíli mě otravoval někdo jiný, takže rozmanitost je zde vždy přítomná. FF funguje podobně. Občas je tam tak moc kamer, že se příběh začne divně prolínat a když už máme přijít na nějaké menší rozuzlení, kamera přepne do nočního, otravného režimu. Všechno by to odpovídalo tak nějak na dvě hvězdy. Ale pak tu máme ještě onu pointu, která se snaží zamíchat kartami co to jen jde. Na mě to ale docela zapůsobilo, i když jsme tohle viděli už stokrát jen v jiném kabátku a pochybuji, že by tohle v reálném světě tak lehce prošlo, ale já za to hvězdičku přidám a určitě na Evidence budu vzpomínat spíš v tom dobrém. Ale ten plakát je taky docela děs. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na benzínové pumpě několik desítek kilometrů od Las Vegas dojde k šílenému masakru, po němž kromě kompletně zničené benzínky zůstává na místě i několik mrtvých těl. Detektivům se podaří zachránit několik nahrávek z videokamer a mobilních telefonů, které jen částečně podlehly ohnivé zkáze a snaží se jejich analýzou rozplést komplikovaný případ... Různých found footage filmů se v posledních letech objevilo jak hub po dešti, některé lepší, některé horší. Některé originálnější, některé pak méně. Evidence pak patří z mého pohledu jednak k těm originálnějším, a jednak i k těm lepším (v rámci žánru). Sice by se na filmu našlo několik (desítek) věcí ke kritice, ale na druhou stranu odhalování pomocí nahrávek mne docela bavilo. Plusem je určitě i herecké obsazení, byť v kvalitě "nahrávek" je nutné některé osoby rozpoznávat více podle hlasů, než vizuálně a to s sebou i jedno obří minus - v nejvypjatějších scénách jsou nahrávky "jakože" poškozeny, čili napjatý divák z toho má prdlačku (pokud opominu jednu či dvě lekačky, které plynuly z "poškození" nahrávky v tiché a tmavé scéně. Jednu hvězdičku přihazuji za závěrečné rozuzlení - ač jsem v průběhu filmu vymyslel několik možných ukončení, toto mne fakt nenapadlo... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama