Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který musí pořádně ocenit každý s tvůrčí fantazií, ale který se nedovadlo převést do zdárného konce. Paul Dano je jako mladý spisovatel výborný a Zoe Kazan je ta správná vysněná holka, kterou by si chtěl každý napsal. Jenže scénář má i přes výborné dialogy mnohá hluchá místa a ke konci celý nápad doslova vyšumí do ztracena a klišoidní konec rozpaky nad filmem ještě více podtrhnul. Škoda, tenhle slibný indie pokus tak skončil někde v půli cesty. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I kdybych si mohl vymyslet ideální partnerku a mohl ji ovládat klapáním stroje, tak bych si stejně nepomohl. Žena je totiž složitý tvor, který se neustále vyvíjí a mně se v pozici triviálního trubce celkem líbí. Jenže Calvin s Ruby jsou mladí, tak by si svůj vztah/nevztah mohli pořádně užít, ale místo toho jsem musel sledovat Calvinovy mladické chyby a to mne moc nebavilo. Ovšem jeden velký klad tento snímek rozhodně má - vykopal pro mne letitý hit Plastica Bertranda a na ten se bude moc dobře pařit - http://www.youtube.com/watch?v=32SkxLCZz_o. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila netradiční zápletka a její nenásilné zpracování. Vše tam plynulo tak přirozeně, že to vůbec nebylo divný. Obzvláště oceňuji vyhrocenou scénu na konci, kdy vyjde najevo temná strana hlavního neurotika. Fakt mě bavilo, že byl chvíli i čurák. A ta hudba byla geniální. Už dlouho jsem s takovou chutí "nedoposlouchával" finální titulky. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film sháněla a těšila se na něj. Měla jsem obrovská očekávání a přesto jsem nečekala tolik, moje očekávání byla překonána. Tenhle typ filmů prostě miluju, připomnělo mi to trochu můj jeden z nejoblíbenějších snímků 500 dní se Summer. Romantika, ale ne přehnaná, humoru akorát. Prostě vše jako šité na míru divákovi jako jsem já. Oba hlavní hrdiny jsem doteď nezaregistrovala, ale to byl chyba, v Ruby Sparks jsem poznala dva skvělé herce. Hlavně tedy Zoe Kazan (která mi připomíná Zooey Deschanel) jsem si zamilovala ihned díky její bláznivosti a energii. Ta pointa byla opravdu jen třešničkou na dortu. Hned po prvním zhlédnutí putuje Ruby do mých TOP10! :)) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do poslední půlhodiny strašně kouzelný film, který Vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Nejvíce na tomto filmu si mě získalo vykreslení hlavního hrdiny, není to ten typický charismatický hrdina, jakého vidíme v každé druhé romantické komedii, ale právě naopak, u Calvina charisma nenajdete prakticky žádné, je sobecký, myslí jen na sebe a vlastně se ani nedivíte, že nemá žádné přátelé, pravděpodobně ho po celou dobu filmu nebudete mít ani rádi. Byla to taková příjemná změna. S čím jsem měla problém, byla ta změna celého tónu filmu o 180 stupňů v závěrečné půlhodině, scéna, která patřila k takovým emocionálním vrcholům filmu, mi vůbec nesedla. Nelíbil se mi ani herecký projev Paula Dano, oceňuji však, že tvůrci vsadili na neokoukané tváře. Ruby Sparks doporučuji, já možná tu jednu hvězdu ještě přidám, má ruka mi stále cuká k tlačítku změnit, protože Ruby Sparks by hravě strčila do kapsy celou řadu nedávných romanťáren. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama