Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, že to čo si človek vysníva a prípadne aj splní, nemusí byť nutne pre neho aj to najlepšie. Ďalšia z dlhého radu veľmi príjemných, pozitívne naladených romantických komédií. Navyše snímok oproti iným filmom podobného razenia disponuje pomerne originálnym, umným námetom, ktorý je šikovne rozvinutý do pútavejšieho scenára, čo je samozrejme veľkou výhodou. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Experimentálny romantický film s nie najatraktívnejšími hercami, ale celkom dobrou myšlienkou. Muž nedokáže ovládnuť ženu, ani keby si ju skutočne mohol vytvoriť tak, ako si len zmyslí. Scenár je premyslený a ponúka aj iné myšlienky na zamyslenie. Nejde len o vzťah muža a ženy, ale celkovo o medziľudské vzťahy, kde si prajeme , aby boli ostatní na náš obraz, no práve tá rozmanitosť má svoje čaro. A tiež, že aj keď nám splnia naše sny, nemusí to byť vždy to pravé orechové. Najlepšie je asi hľadať nesebecké riešenia. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)
  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)

Reklama

Reklama