Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je bezesporu originální námět. Spisovatel Calvin je zrovna v tvůrčí krizi a pro inspiraci začne psát o dívce jménem Ruby. Jenže tahle vysněná dívka se nějakým zázrakem zhmotní a vstoupí tomuhle sympatickému mladíkovi do života. Milá, úsměvná a hlavně originální komedie, která si na nic nehraje a hlavně nabízí úplně jiný druh americké zábavy, než na který jsme ve většině filmů zvyklí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdyby si divák mohl skládat filmy jako sendviče, tak jedna z mých častých objednávek by zněla jako Ruby Sparks - ať je to o nějakým umělci, ideálně o někom, kdo píše, nebo točí filmy, ať to má haluzovou zápletku, kde se protíná realita s fantazií, fikcí nebo virtualitou a řeší se naše kontrola nad nimi, a ať tam Paul Dano hraje velkou roli podivína, kterej v určitej moment ukáže svou temnou stránku... Příjemná indie romantická dramedy, která bohužel plně nevyužívá svého potenciálu. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kompaktnější, než In Your Eyes, Zoe Kazan živelnější, pestřejší, ale nějak se mi předchozím filmu líbila maličko víc (měla kompaktnější postavu). Nicméně respekt, že vymyslela takovýto příběh, který dost atypicky ukazuje mužskou snahu vytvořit ženu podle svých představ bez toho, aniž by na sobě samých pohnuli prstem. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W4RJYlSgDKM ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který musí pořádně ocenit každý s tvůrčí fantazií, ale který se nedovadlo převést do zdárného konce. Paul Dano je jako mladý spisovatel výborný a Zoe Kazan je ta správná vysněná holka, kterou by si chtěl každý napsal. Jenže scénář má i přes výborné dialogy mnohá hluchá místa a ke konci celý nápad doslova vyšumí do ztracena a klišoidní konec rozpaky nad filmem ještě více podtrhnul. Škoda, tenhle slibný indie pokus tak skončil někde v půli cesty. 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama