Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jež, to jsem se spálil... Samozřejmě rozumím hloubce tématu, nicméně... No úplně jednoduše. Upoutávka i recenze supr, zbytek lacinost. Hrozná nuda! To napětí, který mělo ten biják táhnout tam prostě nebylo, nebo bylo poloviční... Zas na druhou stranu, vidět to před 20ti lety v době premiéry, možná bych volil pohled na film a hvězdy jinak!?! 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nevěrohodný film,který si manipulativně pohrává s divákovými city a využívá myšlenkových stereotypů publika.Audrey Tautou je jako hlavní hvězdný tahák vyloženě špatná a jiní herci většinou průměrní.Režie je nevýrazná,za zmínku stojí snad jen kamera a hudba a to je na dobrý film trochu málo... Celkový dojem 40%. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Stephen Frears nejspíš cítil nejspíš potřebu sdělit světu něco závažného. Ideální téma našel v samotném srdci Anglie, v multikulturním Londýně. Zde se podle scénáře Stevea Knighta odehrává napínavé drama zaměřené sice na dva, ale v širším kontextu uplatitelné na všechny zdejší imigranty. Ať již legální či ilegální. Co všechno je cizí člověk v cizí zemi schopen obětovat pro vlastní přežití? Peníze, orgány, tělo, lidství…? Film tyto zásadní otázky neklade, spíše jenom konstatuje, jak to chodí. Když se hrdinům děje nějaká změna, pak jedině k horšímu, když mají šanci přijít si k balíku peněz, odmítnou ji. O to podivněji potom působí nešikovně naroubovaný konec, kdy jdou všechny morální zábrany stranou. Jako by po peklu a očistci musel nutně přijít ráj. 70% Zajímavé komentáře: Isherwood, Dudek. Cimr ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek rozhodně není filmovým pohlazením, při sledování jsem měla nepříjemné a zároveň i rozporuplné pocity, na jednu stranu v sobě nacházím dostatek pochopení i soucítění, na druhou stranu mám výhrady ke zcela jednoznačně černobílému vyobrazení postav.. Nicméně příběh je strhující, bezútěšnost situace přistěhovalců mě nakonec zamáčkla, postarala se o to výborná Audrey Tautou.. Obávám se, že tohle není problém jen Londýna, špína se najde všude.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sergi Lopez jako padouch, kšeftman s lidskými orgány, Seňor Juan, kdo by za tím viděl zamilovaného Casanovu z Pornografického vztahu, že?... Nezaměnitelná Audrey sice měla do Turkyně mnoho km a mil, snad až na depilaci knírku :-).... V každém případě lze suše konstatovat, že tenhle film se povedl. Kladem jsou přesvědčivé herecké výkony, bez některých "přitažených" scénaristických karambólků skýtající černobílé vidění je na scénaři pozitivní to, že je v podstatě vlastně velmi reálný... Nadstandardní muzika na dokreslení je víc než hmatatelná a všudypřítomná.... 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama