Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Jordan 

všechny recenze uživatele

vykastrovaná revenge movie a podivnou romantickou zápletkou, papierový televízny thriller tak trochu postavený na vode a tak trochu zbytočne dobre obsadený (rozumej - predražený); oplevov hollywoodsky debut hodnotím ako zbytočný a nezaujímavý, miestami až podivný - pričom mám na myslí negatívnu časť toho slova (pretože inak "dobre" podivné filmy mám rád): skrátka, niečo tam nesedí, nehrá, je to ako zviera zložené z častí rôznych zvierat, ale tak nešikovne, že výsledný tvor nefunguje a iba sa trápi: komická minifigúrka matky, divný patrón abraham, rodinný úvod, pošahaná rapace, ktorej vôbec neveríte jej traumu, lebo má jednu jazvičku na ksichte - ja som vyzeral celý druhý stupeň základnej školy a celú strednú - skoro 10 rokov - s mojím hnisavým akné trikrát horšie a nechcel som kvôli tomu najať vraha na moju kožnú doktorku... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Je příjemné narazit v kině na režiséra, který si uvědomuje sílu nemluvených pasáží a který dokáže vyprávět příběh pomocí obrazu. Bez Opleva by možná Dead Man Down bylo jen průměrným thrillerem; pod jeho vedením se nicméně mění v neo-noirem inspirované dílko, které mě od začátku do konce bavilo sledovat. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vidět trailer před filmem a čekat pak třeskutě akční podívanou, asi bych byl taky zklamanej. Skutečnost je totiž trošku jinde. Dead Man Down je hlavně ponurý thriller s pečlivě budovanou atmosférou, ne zcela jednoduchým příběhem a skvělou hlavní dvojicí, díky které je film nasáklý i poněkud drsnou romantikou. Na akci se samozřejmě nezapomíná (v podstatě jsou tu dvě kratší a jedna delší v závěru), a i když jsou perfektně natočeny, nejsou zcela prioritní. Trochu se tu nabízí srovnání s předloňským Drive s tím rozdílem, že tenhle snímek je míň "artovější", za to s větším důrazem na bránu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený poctivý akční thriller. Colin Farell dokazuje, že je to s bouchačkou pořád umí, když si musí došlápnout na velkého bosse Terrence Howarda a v závěrečné potyčce roztřílí celej barák hezky na maděru. Dead man down se vyšvihl z celkem nenápadného snímku na docela povedenou podívanou a určitě zaujme spoustu fandů akčního žánru. Farrellovi to zjevně v takovýhle menších filmech svědčí...70% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Žánr romantický a akční mi prostě nejde ksobě pokud to není jako Desperado.. ale tohle fakt neni akční, minimum akčních scén tak tři za celý film, který se neuveřitelne táhne. Jediné plus jsou ty akční scény kterých je fakt málo a Colin Farrell jinak velké zklamaní.. film by si mohl podat ruku s filmem Redemption který mě zklamal skoro na stejné urovni akorát ten mě víc nasral. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)
  • Na konci filmu, keď Victor (Colin Farrell) a Beatrice (Noomi Rapace) cestujú domov newyorským metrom, môžeme vidieť nápis "York-Dauphin", čo je zastávka filadelfského metra. (vander19)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama