Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Řemeslně i herecky naprosto zoufalé orgie product placementu, které jsou občas přerušeny zoufalým pokusem o komedii. S naprostou jistotou je toto Magnuskovo multineumětelství (režijní, scénáristické, produkční i herecké) nejhorším filmem roku 2013 (Troškovy Babovřesky překonány)! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

T. Magnusek si společně s Frekvencí 1 plní další svůj filmový sen, nicméně opět na úkor diváka, kterého vystavuje klasické odfláknuté režii a především scénáře, nejspíše od nějakého svého kamaráda. Dětinský děj i osudy postav, sexismus, vulgarismy a humor, ačkoli je chvílemi docela humorný, je na bázi primitivnosti. Námět je z prvopočátku bez diskuze okopírovaný z filmu Sedm hladových. Nejvíce je to vidět na postavě primáře. Současný ministr obrany ČR, se k roli postavil prakticky totožně jako F. Husák ve jmenovaném snímku. Dokonce se zde objevuje i doslovná fráze. Dobrá duše našeho ústavu. Přesně takto nazval F. Husák pan Ducháčka (Miloslav Štibich), kterého zde měl ASI představovat R. Skamene, jehož postava během děje absolutně ztratila smysl. Je nutné souhlasit s nelogičností, kterou popsal Tetsuo, nicméně vtipné chvilky a sedící hudební doprovod byly překvapením. Vše je ovšem zašlapáno celkovým pojetím. Zběsilé, závěrečné připomínání sponzorů (kterých se k neuvěření našlo zase několik desítek), či Gergovo návrat na výsluní show-businessu (neskutečně odfláknutá závěrečná scéna, stejně jako například Tomášova morální facka...to je opravdu výsměch divákovi) Tomáš Magnusek se dokonce i snižuje k jednomu z největších, filmových klišé. V závěrečných titulcích jsou prostřihy z natáčení, jenž dokazují, že by to Tomáš už opravdu neměl dělat. Pod těmito prostřihy na diváka samozřejmě blikají naši ochotní sponzoři, bez kterých by si jeden přitrouble se usmívající tlouštík své sny jen těžko plnil. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Proti Magnusekovi jsou mnozí kritici i z řad laiků naloženi, ale myslím si, že to zas takový ústřel nebyl, naopak, film mi připadal jako průměrná komedie, rozhodně zajímavější než nějací Muži.... nebo Ženy... Vyznívá naopak velmi pozitivně pro nás břicháče, protože zdůrazňue, že každý boj je nejenom marný, ale také naprosto zbytečný. Milan Chára je ovšem zajímavou postavou našeho herectví, Martin Stropnický je rozhodně lepším hercem než politikem a velice rád jsem uviděl po dlouhé době Ivanu Andrlovou, ale ostatně i Ilju Racka, který byl asi hercem nejlepším. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli má vůbec smysl plýtvat písmenky. Stačilo by jenom prosté: „Proč?“. Jako ono to není úplně, že by jste měli nutkání si vypíchnout oči jídelní vidličkou, ale stejnak. Lidé, kteří vůbec neumí hrát, vede impotentním příběhem, člověk, který se má ohledně filmařské profese ještě hodně co učit. Znovu se ptám: „Proč?“ Kdyby všichni zúčastnění věnovali své úsilí například hledaní čtyřlístků, tak světu prokáží dost možná větší službu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Prvotním impulzem k realizaci filmu byla pro režiséra Magnuska slova jeho syna, který řekl: „Tati, nežer tolik, nebo nám umřeš.“ (Fenk)

Reklama

Reklama