Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé mohou být na ledasčems závislí, třeba na vysoce kalorickém jídle. Jenže boj s nadváhou i přejídáním často bývá marný, takže nešťastníkům nezbude nic jiného než hubnout pod vedením odborníků - a ani jim nevadí, že poměry v příslušném sanatoriu jsou značně despotické a ponižující. I když by se při hodně dobré vůli nechaly vypozorovat určité metaforické prvky, nahořklá komedie, vyžívající se v naivistické stylizaci, nechce být nakonec ničím jiným než zábavným počinem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto filmu jsem se zásobil jídlem a během dívání jsem vysloveně sežral půl plechovky toho nejlevnějšího masa, půlku bochníku chleba a pil k tomu tu nejsladší bublinkovou vodu. A při tom, když tam oni nemohli jíst, jsem si v duchu říkal, že něco pravdy asi bude na větě, která říká, že neštěstí druhých potěší. Film mně bavil, hlášek mohlo být více, místy to chvílemi trochu "drhlo", ale budiž. Věta "Tady si už nikdo ani nelouskne" mi asi bude ještě dlouho znít v hlavě. Stejně jako "Kdo poctivě cvičí, svaly sobě ničí".201111088211/8430 ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film odehrávající se v léčebně pro obézní osoby a lidi s nadváhou, na jehož scénáři spolupracovali F. R. Čech, P. Novotný a režisér K. Smyczek. Komičnosti snímku přidává i pestrost a vtipnost léčených postav, jež reprezentovaly většinou málo známí herci či dokonce neherci. Výjimku tvořil ředitel tohoto ústavu F. Husák, jenž se během snímku byl nucen přeorientovat na opačný druh léčby, čili na péči o lidi s podvýživou. Velmi povedená postava byl skladník Duchák (M. Štibich), jenž za poplatek bohatě disponoval vším, co hladovějící žaludek ráčí. Milostné duo pacientů, neboli zřetelná náklonnost mezi panem Jaroslavem (vynikající A. Bubeník v životní roli) a paní Růženkou, bylo rovněž povedené, jejímž vrcholem bylo rozepnutí košilky půvabné J. Smutné. Domnívám se, že snímek je dostatečně zábavný, některé scény jsou výborné (louskání jader, hlášky u jídla, zábavné večery), připouštím však, že v závěru snímek slevuje z tempa a ztrácí onu plynulost. Ve snímku se též jako pacientky objevily společně dvě dámy podobné herecké polohy, často se pletoucí, nicméně obě skvělé, a sice G. Wilhelmová a J. Jeselská. Dle mého názoru se jedná o kvalitní komedii a jedno z lepších Smyczkových děl, rozhodně mohu s klidným svědomím doporučit. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pro mě dosud neznámá komedie z netradičního prostředí sanatoria specializující se na odtučňovací kůru. Ve filmu je množství vtipných hlášek a situací, které občas sahají až do absurdna (např. zoufalé louskání pecek), ale divák se u toho stejně musí bavit. Klienti se chvílemi chovají jako hladoví tygři ve výběhu. "Poctivě a s kázní běhají jen blázni. Po trávě a asfaltu uženeš se k infarktu." Vtipné jsou zejména scény s pojišťovákem Jaroslavem a Růženou, hlavně jak ho ukrývá v pokoji před celým osazenstvem lázní. "Schovejte se na balkón." "Růženko, tady ale žádnej balkón není!" A když ulehají na lože a on, hladíc jí ňadra začne přednášet recept na hruškovou polévku s vločkama také pobaví.:-D Neznat Labudu (zde jako agilní náměstek podniku) po hlase, bez kníru bych ho málem ani nepoznal. "Svatba, ta nám nevadí, ale Nesvatba, ten mě sere!":) Slušný nadprůměr 3 * a 60%. ()

touchmud 

všechny recenze uživatele

Sice jde o komedii, ale ač námět stojí na tlouštících tak tématem jde spíše o klasickou sondu do chování člověka v mezních situacích, kde se charakter lidí projeví. Bohužel jako celek je film značně nevyrovnaný. Nad průměr tak film pozvedá především herecký projev pana Bubeníka a hudba Michala Pavlíčka. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V dobré víře a z různých důvodů se vydali do sanatoria, aby léčbou zpevnili svá sádelná těla. Netušili, že primář nutně potřebuje dokázat úspěšnost své léčby a nebude váhat celodenně (v případě pana Jaroslava celoživotně) baštící tlouštíky odstavit od potravy. Vynalézavost pacientů v získání kusu žvance je poměrně zábavná stejně jako závěrečný úprk za účelem dohuštění tukových polštářů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v obci Skála v okrese Jablonec nad Nisou. (dyfur)

Reklama

Reklama