Reklama

Reklama

Polky Ewa (Marion Cotillard) a její sestra Magda (Angela Sarafyan) emigrují v roce 1920 do Ameriky s vidinou lepšího života. Jenže život je komplikovaný a stejně tak se zkomplikuje jejich situace. Ewě se do cesty připlete labilní Bruno (Joaquin Phoenix) a podává jí pomocnou ruku. Bohužel pro sestry není vše, jak se zdá, proto můžeme s napětím sledovat cestu k jejich lepším zítřkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

wege 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je podle mě všechno špatně, je to naprosto divně napsané, hlavní postavy jednají bez kontextu svého dalšího jednání, vůbec to nemá atmosféru té doby, divně to je i kulisově, a hlavně taky herecky nic moc. Nikoho z těch tří jsem nikdy neviděl hrát hůře. Strašně špatný casting, zejména Jeremy se na svou roli vůbec nehodil. Chápu každý si chce občas střihnout něco jiného než obvykle, ale tohle bylo hodně mimo mísu. Jediné pozitivní je snad to, že se v tom filmu mluví hodně polsky, není to jako jinde, kde pronesou jednu větu a jdou zpátky do angličtiny, to dodržování jazyka dodává aspoň trochu věrohodnosti. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Marion Cotillard se snaží seč může. V její postavě, jako jediné ve filmu, lze najít skutečnou hloubku nejrůznějších pocitů. Od osobního selhání a ztrátu důstojnosti, přes sourozeneckou lásku až po přízeň, jež věnuje střídavě oběma hlavním mužským představitelům, je její Sonya vždy uvěřitelná. To stejné nemohu tvrdit o Phoenixovi a Rennerovi. Ani jeden nemá kvůli monotonímu scénaři příliš možností, jak svoji postavu polidštit a učinit ji tak divácky přitažlivou. Nadto jsem u obou dvou postrádal silnější motivaci k jejich činům, což jim na věrohodnosti taky zrovna nepřidává. Film se odehrává v minulosti a to kladlo vysoké nároky na realizaci staveb, dekorací a celkového prostředí, v němž se snímek odehrává. Co se mně týče, výprava ve filmu dopadla více než nadprůměrně a společně s Marion Cotillard tak tvoří to jediné, co je na filmu alespoň trochu hodno zapamatování. 4/10 ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tak předně nutno uvést na pravou míru popisku nazvanou "Obsah" : hlavní hrdinka se nejmenuje Sonya, ale Ewa a po zavraždění jejích rodičů za první světové války odjíždí se sestrou Magdou lodí do New Yorku, kde žije její jediná příbuzná, teta Edyta. Bruno (vynikající výkon J.Phoenixe) ji zachrání po přistání na Ellis Islandu před deportací z čistě sobeckých důvodů - aby využil její krásné a nevinné tváře ve svém tanečním kabaretu pro spodinu žijící na Manhattanu 20. let minulého století. O nějakém "zamilování se" do Bruna nemůže být ani řeči, naopak jej nenávidí proto, jak zneužívá tíživé situace, v níž se ocitla... Tolik k upřesnění stručného nástinu děje. Film hodnotím zejména pro působivé vylíčení newyorské metropole, potýkající se s obrovskou imigrací z poválečné Evropy, zkorumpovanosti policie i newyorských úředníků, snažících se z přílivu imigrantů vytěžit co nejvíc pro vlastní prospěch. Kamera, hudba, výprava, kostýmy jen dokreslují tento živý obraz jiné Ameriky, než známe (vybavily se mi reminiscence na Coppolova Kmotra II - epizody z doby po příjezdu mladého Vita Corleoneho do USA) ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Gray točí takovou formou a s takovým tempem, jak se dělaly filmy před 50 lety, což někdo může brát jako doporučení. Jenže ani tehdy by nejspíš skoro nikoho nezajímal tak slabý a zdlouhavý scénář, příběh imigrantky, která je po příjezdu do vysněné Ameriky nucena dělat prostitutku. Ono je totiž těch reálií z 20.let ve filmu poměrně málo, a děj se věnuje prakticky výlučně romantickému vztahu děvka/pasák, do kterého částečně zasahuje ještě jeho bratranec kouzelník. Cotillard je přesná, ale Phoenix má na víc, a snad poprvé v kariéře mě tady úplně neoslnil, ostatně nemá na to ani prostor - role hajzla, který chce udělat v životě alespoň jednu správnou věc, byla pro mě dost těžko uvěřitelná. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh o polské kurtizáně...který nechce být kurtizánou, ale musí být kurtizánou, protože chce zachránit svou sestru před deportací z vysněné USA. ()

B0mb4st1c 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené drama o těžkém životu imigrantů v USA, ve 20 letech 20. století. Velice se mi líbil jak děj, tak i parádní výkon herců u všech třech hlavních postav. Mimo jiné respekt k Marion Cotillard proto, že se naučila kvůli své roli polsky. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Marion tady ty filmy z minulosti hrozne slusi, o tom zadna, nevim jestli to byl dabing nebo co, ale polstina ji sla rozumet a neztracela se v tom, coz je hodne necekany a narocny. Nemuzu rict, ze bych si ten film pamatovala asi dyl jak pul roku, no hrozne se mi libil, protoze jako jeden z mala dava pomalym tempem a stezejnima 3 osobnostma prostor i fantazii. Predpokladam ze oba chlapici za sebou meli nejakou historii a pak prisla klasicka love story o to kdy dostane zenu sveho srdce i kdyz kazdej ma ocividne uplne jiny predstavy jak se k zene chovat. Marion mezi obema s jedinym cilem - zaridit si lepsi zivot a tak nejak v jirikove videni nevi co, kde a jak az na konci filmu se probudi do reality. A samozrejme celkem protichudny boj s penezma - kdo je ma kdo je nema a jak se da prezit i bez nich - to me celkem prekvapilo a donutilo k zamysleni. Predpokladam ze budget na film nebyl nic moc, ale vytriskali z toho vsechno, jenom hudba mne tam chybela. Nevim jak blizko reailty to mohlo byt - jaksi ta linie celyho pribehu je i pres to nezazivna, takze o nem pravdepodobne po roce nebudu ani vedet, ale ted velka spokojenost. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie z obdobia začiatku minulého storočia, kedy každí človek veril, že v Amerike nájde šťastie...a niektorí ho zrejme aj našli, len za akú cenu... Marion opäť ukázala aká skvelá herečka je a " záporák" Joaquin Phoenix vôbec nezaostáva. Jeremy Renner nezaháľal a hral...film je poňatí komornejšie a niektoré linky mohli byť viac dotvorené, ale v konečnom dôsledku hodnotím pozitívne za 3* ()

BeeKay 

všechny recenze uživatele

Prijemne tri a pol. Komorny pribeh, z inej doby, tazsej doby, kedy nic nebolo zadarmo a ludia sa prisposobovali zivotu, aby mohli zit a neriesili k......y ako dnes. Take sa mi paci. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Vynikajuco zahraty "dobrosrdecny tyran" Joaquina a ticho trpiaca "kurtizana" Marion, v okliesteni toho najprevarenejsieho, klisoidneho scenara o americkom sne, ktory vlastne neexistuje, iba ak poriadne odrbete, alebo vyuzijete niekoho ineho. Latka do televizie, nie na velke platna. Spomenuti herci ale bez vahania "two thumbs up". ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Strhující, temné, smutné drama, kdy celé ty 2 hr nemůžete odejít od obrazovky. Není jednoduché začínat v cizí zemi. A stojí to hodně sebezapření. Ewa (Marion Cotillard) je zobrazuje skvostně.  Příběh, jaký se odehrává od pradávna. A teď a tady (nyní v Evropě) je velmi aktuální...  Na závěr děkuji komentátorce "EMMA53" za výstižnou charakteristiku, kterou si dovoluji sem překopírovat: "Je to film, který má duši a takových je dnes už moc málo...." ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Dobové drama. Povedená atmosféra a povedení herci. Vše uvěřitelné. Jenže zajímavost příběhu občas malinko opadává. 3 - 4 hvězdičky. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Polky Ewa (Marion Cotillard) a její sestra Magda (Angela Sarafyan) emigrují v roce 1920 do Ameriky s vidinou lepšího života.Magda onemocní a Ewa se dostane do ochrany Bruna, který si ji sice oblíbí a zamiluje, nicméně i ji zapojí co by pasák do své „stáje“. Ewa neztratí sebeúctu, víru a ni sesterství a svou dobrotou změní i Bruna, avšak již pozdě. Dříve než se pustíte do jakéhokoli hodnocení filmu The Immigrant, stají zato si uvědomit, že jej James Gray natočil vlastně pro sebe, z velké části zfilmoval vzpomínky svých prarodičů, zadruhé moc toužil natočit film s Marion Cotillard a postavit jí partnerem Joaquina Phoenixe. A pak už jen dobrý atelier, lehká zápletka, dramatický oblouk: zalíbení, ztráta důvěry, opětovné navrácení se k protektoru, odcizení srdcem, závěr obrácení napraveného protektora za cenou smrti milujícího externisty kouzelníka. Jojojo, moc dobrý, dramata se neodehrávají ve válkách , ale v lidských srdcích. Děkuju tvůrcům, ráda budu vzpomínat. ()

Související novinky

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama