Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

honza7 

všechny recenze uživatele

mno... na začátek bych napsal, že jsem od filmu ani nic moc neočekával. Česká kinematografie jde pomalu do kytek a tak jsem byl připraven na vše. Děj, který se předpovídal, sem tam vtipná scéna nebo hláška a pokus o psycho zápletky. Taktéž nezklamal režisér "nenápadnou" propagací výrobků. Všechny lahve nemají etiketu, ale lahev JARu na mne vykukuje po celý telefonát apod. To mě vám tak votráví ten film, že už to musím nahlas komentovat. To zase obtěžuje okolí a jsem za blbce a mnohdy i horší věci. Mno každopádně... koukatelné to je, o tom není pochyb. Unešen z toho také nejsem, ale v porovnání s jinýma českýma filmama je to průměr. Proto také odpovídá mé hodnocení. Budu milosrdný a uděluji 3 hvězdy ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naděje. Víra. Doufání. Divák stále doufá, že se české filmy nebudou neustále plácat na místě a na suchu. Plácají. Divák věří, že příběh téhle „vysvlečené“ dívky (která se prakticky nesvlékne) začne někam směrovat, zápletky začnou dávat smysl, postavy se začnou chovat jako lidé z masa a kostí a možná budou i krapet sympatické. Jenže tihle teenageři jen nadávají dospělým, sobě navzájem, chrápou si s partnery, pomlouvají se nebo se chtějí dostat kamsi do Súdánu. Děj je výrazně zmatený, nejasný, jsme zahlcení velkým množstvím postav, které nikoho nezajímají, děj nikam neposouvají. Body nahoru přinášejí lehce zajímavě stylizované animované titulky a předěly i talentovaná Veronika Kubařová, tedy do té dob, než zjistíme, jaká je její postava nána. Nejsmutnější je, že si tvůrci ve střižně nevšimli, že některé scény jsou bez naprosté návaznosti. Někdo se tu s někým líbá a pak už se ti dva prakticky nepotkají, svůj „vztah“ nikam neposunou a my vůbec nevíme proč. Prostě ticho, prázdno, nic. Nálepka zbytečnost poslední doby by téhle tuzemské podívané vlastně docela slušela!! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Navzdory nepříznivému ohlasu lze označit Můj vysvlečenej deník za příjemnou předmaturitní komedii, jakou je vhodno aktualizovat každou dekádu, neb například story Děvčátka z roku 2002 už dnešní děcka považovala za příliš pasé. Ty historky kolem sympaticky rozjívené Johany sedí jak pověstný prdel na hrnec. Problémy této generace jsou trochu o něčem jiném, než ty předchozí, kulisy jsou rok od roku multimediálnější a celkově získává nový rozměr i ta historka z Dubaje. Překvapivě citlivě jsou realizované flashbacky z psychiatrické léčebny dospívajících a zejména je radost pohledět na příjemně holčičí výkon Veroniky Kubařové. Kubařová je zralá herečka znalá českého i světového repertoáru z divadla (zejména z Městských divadel pražských), zvyklá uhrát celé jeviště sama a je škoda, že podobně velké role nehraje ve filmu častěji. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příběh nic zvláštního nepřináší. Záběry z psychoterapeutických sezení byly vyloženě zbytečné a nic neobjasňující či neřešící. Jen díky výbornému přirozenému hereckému projevu hlavní představitelky Veroniky Kubařové (a také Petry Špalkové) hodnotím 3*. 55% (v jiném obsazení by to bylo o hvězdu méně) edit: Viděl jsem shodou náhod po šesti letech podruhé a musím souhlasit sám se sebou :) Dobré existenciální (?) mládežnické drama (za komedii se to považovat snad ani nedá), nenudil jsem se a pěkné tři hvězdy ponechávám. (viděl jsem: 2x) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nevie, som na pochybách. Na tento film musíte byť v dobrom psychickom rozpoložení, aby ste si ho vychutnali a prijali taký aký je, inak vás znechutí a otrávi. Nemôžem povedať, že ma vyslovene bavil, ale dalo sa to dopozerať. Bolo to ... zaujímavé?? Svet sedemnástiek z ich pohľadu je zaujímavý, ale aj tak nepochopiteľný. Kubarová krásna, milá a príjemná, aj keď u mňa čúza. Kurvila sa tam s každým, kto jej prišiel do cesty. Ostatné obsadenie ušlo. Jej kamarátky ( Kohoutkova, Šoposká ) pekné, pozeratelné. Úplne najvác zahviezdil Kuric. Jeho scény najlepšie na celom filme. Srandujem samozrejme, ale príjemne ma prekvapil. Mínus je asi finálny strih, keďže zjavne boli vyhodené spojovacie scény, ktoré v konečnom výsledku chýbali. Divák sleduje občas zvláštne prechody zo scény do scény bez logického spojítka. Ale inak príjemný film s krásnou hlavnou predstaviteľkou. 3 z 5 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Veronika Kubařová (Johana) ve skutečnosti byla v době natáčení o osm let starší než její sedmnáctiletá filmová postava. (JoranProvenzano)
  • „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětlil režisér Martin Dolenský, čím ho kniha zaujala. (SONY_)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného bestselleru Johany Rubínové. (Terva)

Reklama

Reklama