Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 2
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (253)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mi ta skutečná holka Johana, co to napsala a spolupracovala na scénáři, přijde taková nějaká protlačovaná, skoro jak nějakej protekční fracek. Usuzuju to z toho, že nic moc světobornýho to nebylo, ale přesto to stačilo na to, aby se podle toho natočil film. Nic mi to nedalo, ale nemužu řict, že by to hned bez rozmyšlení patřilo do žumpy. Bylo tam totiž několik docela dobrejch momentů. Potěšil Jaroslav Plesl, Petra Špalková nebo Ján Kuric z Vidieku. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takhle dýňovej film jsem teda opravdu dlouho neviděla (dýně byly fakt v každém druhém záběru). A teď vážně. Jedná se o zcela stereotypní film o holce, která se zamiluje do toho nepravýho. Pochybnosti, milostné zvraty, kamarádky a milující kamarádi. Co ale film sráží o úroveň níže, je absence humoru, nadsázky a hlavně dobrých herců. Zatímco rodiče hrají, seč jim síly stačí (Petro Špalková, bravo), jejich děti hrají unyle a nezajímavě. Jejich role jim nevěřím. A vlastně celý film je pro mě dost neuvěřitelný. Na druhou stranu by mě to u českého filmu nemělo překvapit, protože my to jinak neumíme. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Som sa napil tych rybích hoven. Řízný slovenský tatík a dobrý výkon Veroniky jsou věci, co se mi nejvíce páčili. Než ke Snowborďákům, Rafťákům nebo Prcičkám bych film přirovnal asi k Pusinkám. Celou dobu se řeší dospívání všední mladé holky, jak napovídá název. Nudné to nebylo ale ani ničím výjimečné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka by vlastně mohla být maximálně spokojenou puberťačkou. Má otce, který jí má rád, ale zároveň jí dává dostatek volnosti, má macechu, která jí také nechává prostor a má jí ráda, má kolem sebe spoustu kamarádů a kamarádek, bydlí v super baráku a finance jí asi taky trápit nemusí. Ale evidentně jí něco chybí, jinak by se nepokusila o sebevraždu kvůli zlomenému srdci, jinak by se nevyspala s klukem nejlepší kamarádky, atd. Prostě film a celý příběh nacházejí problémy tam, kde by na první pohled být nemusely a neměly. Naštěstí po tomto tak trochu nepochopitelném začátku příběh nabírá na atraktivnosti a celé to vlastně není o ničem jiném než o životě jedné sympatické puberťačky, která si hledá trochu toho štěstí a stability ve svém mladém životě. Takže vlastně celkem obyčejný film, který snad ani nenabízí nic, kvůli čemu by se nutně musel stát něčím přelomovým v české kinematografii, ale přesto je fajn, že vzniknul, protože filmy a seriály o mladých a pro mladé v Česku nutně chybí. Herecky obstojné, dějově ucházející, celkově průměrné, a proto uděluji tři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl, velmi sympatické překvapení. Přirozené herecké výkony (skvělá Veronika Kubařová, skvělá), režie, která odsýpá, příjemná hudba a vcelku zajímavý děj. O knižní předloze jsem dodnes neměl ani ponětí. Příběh, natočený podle ní, se ale může chlubit tím, že vypadá vážně jako ze života. A to se nejen v českých filmech cení.__P.S. Tak dnes jsem se (po roce a půl) dozvěděl, že žádná knižní předloha neexistuje a já se stal obětí čísi mystifikace. Že by mi to ovšem vadilo, to ne. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného bestselleru Johany Rubínové. (Terva)
  • Veronika Kubařová (Johana) ve skutečnosti byla v době natáčení o osm let starší než její sedmnáctiletá filmová postava. (JoranProvenzano)
  • „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětlil režisér Martin Dolenský, čím ho kniha zaujala. (SONY_)

Reklama

Reklama