Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

  • Japonsko 進撃の巨人 (více)

Obsahy(1)

Před sto lety se na Zemi objevili titáni. Pro lidstvo to znamenalo jediné – téměř úplné vyhlazení. Přeživší se schovali za vysoké hradby, přes které by se žádný titán neměl dostat, ale opravdu to tak je? Po mnoha letech, kdy se lidé nemuseli obávat o své životy, se situace mění, když jsou hradby prolomeny. Kdo se těm obrovitý zabijáků postaví?! (Zíza)

(více)

Recenze (59)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec seriálu, film jsem si pustil spíše kvůli tématice. Attack on Titan je Japonský blockbuster, ale vizuálně se divák příliš nepokochá, laicky řečeno se jedná o "digitální bordel" kde úsměvné efekty střídají zdařilejší. Potěšil mne špinavý look a poměrně slušná porce gore byť v digitálním provedení. Tempo není špatné, akce je poměrně dost, akorát ve středě filmu se objeví pár hluchých míst. Na vyšší než průměrné hodnocení však jít nehodlám. Škoda, že se takové tématiky neujala třeba Korea, vizuálně by to bylo k zesrání. 60% ()

midget 

všechny recenze uživatele

Epic fail. Kromě titánů, kteří vypadají docela slušně, tam je špatně úplně všechno. Je to zmatený, děj je oproti předloze zredukovaný do úplně nesmyslného minima, scény s titánama a živýma hercema vypadají jak z nějaké Harryhausenovky a navíc je to ještě celé hozené do vyblitých tmavých odstínů, takže vizuálně je to dost hnus. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že je tohle venku, byl jsem hodně nadšený, protože tahle manga mě docela baví, i když má svoje hluchá místa. Škoda, že se filmoví tvůrci rozhodli v podstatě jen pro akční jízdu, která je trikově skvělá. Neskutečně se mi líbilo, jak se podařilo manga obry převést digitálně na plátno. Vypadají skvěle a jsou věrni předobrazům. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Psychohororoví titáni, trhajúci všetko ľudské na kusy? Ok, to môžem. Našťastie nepoznám predlohu a v podstate ma ani nezaujíma, beriem veci také, aké sú a toto spracovanie ma fakt že zaujalo. Je to síce možno len slabších 70 percent, ale Japonci sú borci. Technické spracovanie skvelé, hercov moc nehodnotím, nakoľko sú všetci rovnakí - ofina cez pravé oko, váha 60 kg, výkriky ako ženská, ale to je tá teen generácia, ktorá časom tiež dospeje. Film dobrý, takúto budúcnosť by som nechcel zaziť. Po Vexille 2077 a Appleseed ďalšia postapo vízia, ktorá ma dostala. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Původním záměrem produkční společnosti bylo obsazení režiséra Tecuja Nakašima. Prohlášení o jeho oficiálním obsazení se objevilo v roce 2011 z kraje listopadu, aby se jen měsíc nato objevila zpráva o jeho náhlém odchodu od rozpracovaného filmového projektu. Důvodem režisérova odchodu byla markantní rozdílnost v kreativním pojetí celé komplexity snímku se zástupci produkční společnosti. Následující rok se filmového projektu ujal režisér Šindži Higuči. Natáčení filmového snímku odstartovalo v květnu roku 2014 a bylo ukončeno téhož roku v srpnu. Mezi filmovými lokacemi se objevují výhradně japonské lokace, jako jsou ostrov Hašima, ležící v prefektuře Nagasaki, prefektura Kumamoto, prefektura Ibaraki a filmová studia Toho. (Conspi)

Reklama

Reklama