Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných klasicky animovaných filmov priniesol veľmi pekný príbeh o boji za slobodu. Skvelé animácie, krásna hudba aj filmové piesne spôsobili, že si ma tento animák získal veľmi rýchlo. Ako veľmi dobrý ťah tvorcov oceňujem to, že na rozdiel od väčšiny animákov sa tu zvieratá správajú naozaj ako zvieratá, čo znamená, že nerozprávajú, ale napriek tomu divák vďaka premyslenej animácie vždy vie, o čo práve hlavným "hrdinom" ide. 75%. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Ano, 3D animace byly velmi nepřirozené, příběh byl krapátko přitažený za vlasy.........Ale to je koneckonců jedno, ono, když se přistihnete, jak tomu mustangovi držite pěsti, některé scény vás dojímají, zasnění střídá napětí a akce, navíc vše podtrženo nádherně vykreslenými detaily koní a fantastickou hudbou (Hans Zimmer+Bryan Adams), tak máte z tohohle animáku hodně dobrý pocit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $73,280,117Tržby Celosvetovo $122,563,539║ Animácia celkom slušná, hudba výborná, k tomu fantastická pieseň od Briana Adamsa, ktorá je nadmieru lepšia než príbeh čo nám je ponúknutí v tomto počine, ten je až moc jednoducho koncepčne spravení na to aby nejak viac mohol zaujať a ponúknuť niečo prečo by sa človek opäť rád vrátil k tomuto filmu. /65%/ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi vůbec nesedl. Řídký vnitřní komentář hlavního hrdiny (v originále Matt Damon) se snažil zastoupit dialogy, písně mi přišly nijaké (snad v původním podání Bryana Adamse zněly trochu líp) a samotný děj moc klišovitý. Klasická animace doplňovaná občasnými trojrozměrnými efekty byla sice povedená, ale nudu nezahnala. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Od samotného začátku jsem toho řehtání měl plné zuby, zvykl jsem si až někde v polovině, kde se s ním konečně začalo šetřit. Celkem originální nápad, nenamluvit hlavní zvířecí postavy. S příběhem už to tak slavné není, zápletka je šíleně jednoduchá a autoři jasně vsadili na roztomilost koní a jejich zdivočelé konání. Na scénu ochočování budu dlouho vzpomínat, na samotný film už tolik ne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)

Reklama

Reklama