Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, ale čekal jsem leccos víc. Co se týká příběhu, tak ten mě příliš nebavil a objeví se zde i pár hluchých míst, což ubírá na tempu a drajvu, ale vynahrazují to jiné atributy. Perfektní vizuál, přehledná kamera, solidní souboje ( 3x 1v1 a 4x 1vs větší počet) špičková choreografie Wing Chunu, výborný Donnie Yen a jemu zdatně sekundující skvělý Max Zhang což je pro mě nově vycházející akční hvězda ( co ten chlap předváděl v SPL2 předvádí i zde) a potěší i slušně napumpovaný Mike Tyson, který je ve filmu sice pouze 5 minut, ale jeho fight s Donniem způsobuje husí kůži a úplně nejlepší je závěrečné finále s třemi fázemi, které má na to se dostat do top desítky martial arts soubojů. Tuším, že Boyka Ip Mana triumfne,ale přesto spokojenost. 80% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojení tradičních, klasických prvků martial arts filmů s uměním a dramatem. Klišé, ohranost, ale zhmotněná režii Wilson Yipa do neskutečného zážitku z něčeho tak pokleslého jako může být kung-fu film. Režie půlí film na drama a akci, kde souboje jsou přímou součástí dojemného příběhu způsobující zasloužené dojetí a obdiv. Technicky brilantní dílo - kamera, střih, nasvícení, choreografie, zvuk a opět Kawaiova úžasná hudba. Donnie Yen je v současnosti stále bezkonkurenční komplexní představitel bojovníka na jehož styl se dokážu nekriticky dívat a věřit mu, že i ve skutečnosti by většina jeho fyzických výkonů dala na frak jiným filmovým bijcům. Lákadlem (zbytečným) je zde cvičený Tyson, který dostal prostor ukázat jaké motovidlo, že je. Stejně tak vsuvka s Bruce Lee mi přijde spíše do traileru pro lákání diváků. První díl Ip Man považuji za jeden z nejlepších filmových zážitků v žánru. Tento díl, díky tomu, že tu divák může projevit i emoce, tak mohu poctít podobnou poklonou. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí dva filmy, pak i "Ip Man 3" je nabitý bojovým uměním v průběhu celého filmu. A bojová umění byla opět provedena s velkou zručností, byla ladná a vizuálně působivá na pohled. Choreografie byla pěkně zpracovaná a stejně tak i provedená bojovými umělci na plátně. Stejně jako v předchozích dvou dílech se i v tomto filmu objevilo několik velmi zapamatovatelných scén s bojovým uměním. Potěšil mě hlavně slušně napumpovaný Mike Tyson, který byl ve filmu asi jenom 5 minut, ale jeho fight s Donniem mi způsobil husí kůži a nejlepší bylo to závěrečné finále se třemi fázemi, které se řadí mezi ty nejlepší souboje, které jsem kdy viděl. Ale je pravda, že tenhle díl oproti předchozím trochu zaostává. Na vině je hlavně příběh, který mi přišel takový vykonstruovaný a měl pár hluchých míst, což ubíralo na tempu a drajvu. Bylo tam až zbytečně mnoho věcí z rodinného pozadí, včetně vedlejší zápletky, která celá dominuje poslední třetině filmu, právě tam se to dost táhlo. Každopádně "Ip Man 3" je film, který musíte vidět, pokud máte rádi bojová umění, a zvláště pokud jste si užili předchozí dva filmy. /75%/ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

O Ip Manově životě nic nevím, resp. viděl jsem Ip Man: Zrození legendy (2010) a Ip Man (2008) , takže mohu Yip Man 3 hodnotit pouze jako další akční film s Donnie Yenem. Mám v tom sice trochu bordel, protože filmů o Ip Manovi je víc a teoreticky by měla být tohle čtyřka, ale každopádně, pokud se většina z příběhů o Ip Manovi opravdu zakládá na skutečnosti, tak nezbývá než konstatovat, že on i jeho paní, měli opravdu nelehký život. Stejně jako v předchozích dílech, i tady Mistr čelí několika středně padouchovitým, jednomu solidně padouchovitému a jednomu trochupadouchovitému soupeři. A pak samozřejmě desítkám jejich pohůnků. Život ale není jen o otloukání hlav padouchů a ne všechny bitvy lze vyhrát... . Z Ip Mana 3 mám pocit, jako by byl dělaný v americké produkci. Číňani si samozřejmě také potrpí na patos, ale tady byl zvláštně umělý. Celý ten film na mě působil jako vysoustružený na nejmodernějším stroji...ale bez nějaké opravdovosti a atmosféry. Zvlaštně rutinní počin, kterému není co vyčíst, ale výjma dojemných pasáží s manželkou...ve mě nezanechal žádnou emoci. Obsazení Tysona, i podezřele nepropagandistický scénář dávají tušit, že tento film je primárně určen spíš na západní trhy. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s prechádzajúcimi filmami o Ip Manovi je tento o čosi menej atraktívny, séria si však stále drží vysokú krivku kvality. Tak ako viacerí som čakal, že Iron Mike zamieša viac kartami, jeho krátky súboj s majstrom Ipom však bol určite oživením. Uši Donnieho Yena zostali na svojom mieste, Tyson zinkasoval svoj zaslúžený honorár, ktorý po ceste z Hong Kongu iste uvážlivo investoval kdesi v Tijuane a všetko nakoniec dobre dopadlo. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama