Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Stallone 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je charismatický a dobře se na něj dívá. Příběh je opět prostý a souboje nezaujmou tak, jako v minulosti. Líbil se mi tanec pana Ip Mana a chválím výborný souboj proti těžké váze. Vzpomínám si, jak jsem jako malý kluk vstával v noci na boxerský souboj Tyson vs. Lewis (2002). Fandil jsem Lewisovi, který vyhrál knockoutem. Shrneme-li to. První díl přinesl kultovní souboj Ip Man vs. 10 men (bohužel bez výrazné záporné postavy). Druhý díl zaujme zdatným soupeřem. Jeho závěrečná bitva v ringu je to nejlepší, co nám tato série nabídla. Yip Man 3 je filmem, který do série nevnáší nic nového, asijský protivník bez charisma s nedotaženým bojem proti Iron Mike. Hodnotím 3-4* ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Dobre! Som veľmi spokojný. Nič komerčného sa na duchu pôvodných dvoch častiach nejak okázale nekonalo. (A Mike Tyson bol rovnako skvelý ako samotný nápad ho tam obsadiť). Ozaj som od všetkého, čo sa zvykne sľubovať od tretieho sequelu zriedkavo prekvapený, keď neklesne na úrovni. Tu je prekvapenie na mieste. Veľká vďaka! Metrosexoš Donnie je zase tam kde pôvodne patrí. A jeho americké pokusy o dobytie filmového sveta nebudú nikdy tak zaslúžene "kultové" ako tu. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. První dva díly série o Ip Manovi jsem zhltal neuvěřitelným způsobem a těšil se na pokračování. To se bohužel tvůrcům úplně nepodařilo a dle mého názoru vrhá nepříjemný stín na předchozí filmy. Pokud budeme hovořit o akční stránce filmu, tak ta je naštěstí naprosto v pořádku, akce je rozmanitá, choreografie opět velice zajímavá a tuto část filmu si můžete opět užít. Co značně pokulhává, je příběh. Nebo jinak řečeno dějová struktura. Naprosto vůbec nejsou jasné motivace jednotlivých postav a proč dělají, to co dělají. Daná situace nějakým způsobem vyeskaluje, často se nevyřeší, ale daná postava už tam dále není. To potkalo například Mika Tysona, která je ale jinak tak hrozný, že je to možná i dobře. Dalším mínusem je, že tvůrci dotlačili Donnieho Yena do více lidských hereckých póz, kde on prostě není tak suverénní. Celkově tak Yip Man 3 působí jako hodně zvláštní guláš s kvalitními akčními scénami. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, co se týče děje, tak trilogie Ip Man klesá strmě dolů. Z historického příběhu s reálnými kořeny zbyla jen triviální Jackie-Chanovka ze 70. let, v níž scenárista pouze vymýšlí záminky ke středu různých postav. Samo o sobě by to nebyl problém, pokud by do toho nebyla zakomponována ještě šíleně patetická vložka s umírající manželkou. Zatímco příšerná emocionální rovina filmu připomíná spíše test dávivého reflexu, bojové scény jsou naprostým opakem. Vyšperkované a perfektně natočené (přehledné) fighty mohou směle konkurovat nejlepším kouskům žánru. To co předvádí hlavní dvojice, plus překvapivě hrozivý Mike Tyson je nefalšovaná lahoda... 7/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ALL THAT WE DO IS NOT FOR TODAY, BUT FOR TOMORROW! Mike na staré kolena točí filmy a vůbec to nevadí, ba naopak, Donnie Yen snad nestárne a souboje jsou tu fantasticky přehledné. Což se o dnešních moderních akčních filmech říci nedá. Film táhne a i emoce se objeví, co bych ale trošku vytknul, tak určitě závěrečný souboj. Takový nemastný neslaný a část s motýlími meči mě celkem i nudila. Ale tak to je jen taková drobnost na jinak parádním filmu. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)

Reklama

Reklama