Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jiné, než jsem čekala podle toho, co jsem si o tom předtím přečetla a viděla, ale pořád paráda. Nejvíc mě asi překvapila mini role Mikea Tysona. Podle toho, jak byla jeho účast v tomhle filmu prezentována, jsem čekala hlavního záporáka a on se tam jen mihne a sotva promluví. Ale možná jen dobře, protože jeho hraní byla celkem bída, kromě souboje teda. Přišlo mi to i jiné oproti předchozím dvěma dílům. Sice nechybí parádní souboje na hole, meče a pěsti, ale trojka se hodně zaměřuje taky na Ip Manův osobní život. Donnie se opět vytáhnul a Max Zhang mu slušně sekunduje, finální souboj prostě bomba. Přeloženo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno je to iný "Ip Man" práve vďaka väčšej dávky emócií, možno už to nie je (pre niekoho) tak výnimočný "Ip Man" ako v predošlých troch častiach, no presto všetko, drží v rukách veľmi silné "karty". Na Mike Tysona ako herca sa spočiatku pozerá veľmi zvláštne, no samotný snímok, poprepletaný viacerými vetvami rôznych príbehov nijak nenudí. Na svoje si divák príde nie len po citovej stránke, ale i adrenalínovej. O lacnom počine teda nemôže byť ani reč (!), a keď sa k tomu pridá množstvo kvalitných súbojov v nápaditých choreografiách, tento kung fu počin len sťažka vo fanúšikovi bojových umení vzbudí sklamanie. Pred pár dňami som videl podobný snímok "Black Belt", no a verte neverte, najmä vďaka nemu koketujem s myšlienkou, že by si "Ip Man 3" možno zaslúžil aj vyššie hodnotenie. V spomínanom filme, vedenom v podobnom duchu dokazovania, "kto je lepší a kto nie", je totiž minimálne o dve tretiny menej bojových scén, pričom rozhodne viac obyčajných. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je charismatický a dobře se na něj dívá. Příběh je opět prostý a souboje nezaujmou tak, jako v minulosti. Líbil se mi tanec pana Ip Mana a chválím výborný souboj proti těžké váze. Vzpomínám si, jak jsem jako malý kluk vstával v noci na boxerský souboj Tyson vs. Lewis (2002). Fandil jsem Lewisovi, který vyhrál knockoutem. Shrneme-li to. První díl přinesl kultovní souboj Ip Man vs. 10 men (bohužel bez výrazné záporné postavy). Druhý díl zaujme zdatným soupeřem. Jeho závěrečná bitva v ringu je to nejlepší, co nám tato série nabídla. Yip Man 3 je filmem, který do série nevnáší nic nového, asijský protivník bez charisma s nedotaženým bojem proti Iron Mike. Hodnotím 3-4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Majster Ip Man v tomto snímku dokazuje, že ešte rozhodne do starého železa nepatrí a že ho nejaký frkan z jeho kung-fu trónu len tak nezosadí... Pobavil ma aj zápas Ip Mana s M. Tysonom, hlavne Tysonov štýl boja bol zaujímavý, dobre mi to rozkmitalo brucho. Myslím, že v skutočnosti by si moc neškrtol - trápnosť, ale aspoň pobavila. Dejová linka síce nevyšla z osvedčených cestičiek (ochrana slabých, osobná dráma...), ale stále to na mňa zaberá a stále to nenudí. K záveru prišlo aj na emócie, takže spokojnosť. Dôstojné pokračovanie predchádzajúcich dielov s týmto fenoménom kung-fu. 80/100 ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama