Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

mortak 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že s životem Ip mana už toto nemá nic společného (kromě jednoho faktu). Chabá dějová linka spojující jednotlivé souboje slouží k výchově (které je to pravé Wing Chun), a vlasteneckému apelu (to byla doba, kdy Hong Kong ovládali bílí - tedy západní, ať neopomenu Tysona - ďáblové). Na druhou stranu souboje jsou plné odkazů, ať už na Bruce Lee - one-inch punch, "be like water" , a na jeho taneční schopnosti, či na Tysonovu schopnost knokautovat soupeře v prvním kole (dávám ti tři minuty). A právě za ty souboje si trojka ty čtyři hvězdy zaslouží, protože jsou vždy přehledné a uvěřitelné, i když Yen likviduje třeba v loděnici desítky statistů. A upřímně, co bychom dali za to, kdyby třeba John McClane se takto kvalitně opakoval, místo toho, aby tancoval na stíhačce. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Ip s lehce parodickým Tysonem, ale pořád jeden z nejlepších čínských počinů vůbec. Mám tu trilogii velmi rád a i třetí, mnou velmi očekávaný díl, nemůžu zhanit, protože nemám za co. Mě to bavilo velmi. Donnie Yen je skvělý, kontaktní souboje jsou skvělé, příběh, i když není tak silný, tak funguje a využívá všechny prostory pro to, co si od žánru přát. Zamrzí jen absence tak silného dopadu, jako v předešlých dílech. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

Čo oceňujem, je návrat k old school apolitickému zázemiu. Mám ale problém s fake patetickými konfliktami, ktoré sa vynorili ako zámienky pre súboje. Tam je to celkom OK, hoci aj tie sú už enhanced spôsobom, ktorý sa mi pre HK filmy s "hercami" , ktorí sa vedia mlátiť, jednoducho nesadne. Vlastne mi po filme ostalo dosť smutno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno je to iný "Ip Man" práve vďaka väčšej dávky emócií, možno už to nie je (pre niekoho) tak výnimočný "Ip Man" ako v predošlých troch častiach, no presto všetko, drží v rukách veľmi silné "karty". Na Mike Tysona ako herca sa spočiatku pozerá veľmi zvláštne, no samotný snímok, poprepletaný viacerými vetvami rôznych príbehov nijak nenudí. Na svoje si divák príde nie len po citovej stránke, ale i adrenalínovej. O lacnom počine teda nemôže byť ani reč (!), a keď sa k tomu pridá množstvo kvalitných súbojov v nápaditých choreografiách, tento kung fu počin len sťažka vo fanúšikovi bojových umení vzbudí sklamanie. Pred pár dňami som videl podobný snímok "Black Belt", no a verte neverte, najmä vďaka nemu koketujem s myšlienkou, že by si "Ip Man 3" možno zaslúžil aj vyššie hodnotenie. V spomínanom filme, vedenom v podobnom duchu dokazovania, "kto je lepší a kto nie", je totiž minimálne o dve tretiny menej bojových scén, pričom rozhodne viac obyčajných. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I v tomto pokračování nechybí souboje jeden na jednoho nebo proti početné převaze. Akční režii dělal Yuen Woo-Ping. Příběh se odehrává v roce 1959 a to bylo Ip Manovi (narozen 1. 10. 1893 - zemřel 2. 12.1972 ve věku 79 let) 66 let. Konzultanty na Wing Chun byli Ipovi synové Ip Ching (nar. 1936) a Ip Chun (nar. 31.7.1924). Mezi top souboje patří Ip Manův střet s thajským boxerem (Sarut Khanwilai ) ve výtahu a na schodišti. Mike Tyson (Frank) je boxer a dostal přesně takový prostor, který maximálně využil. Cheung Tin-chi (Zhang Jin / Max Zhang), který o sobě prohlašuje, že reprezentuje autentické Wing Chun, je Ip Manovi ve finále rovnoceným soupeřem. Danny Chan Kwok-Kwan se jako Siu Long / Bruce Lee objeví pouze ve dvou krátkých scénách a k dovyprávění by to chtělo čtvrtý film. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama