Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl možnost zase strávit víkend s kumpány z mé staré peruti, se kterými jsem strávil nádherných 5 let studií. A na takovém setkání také vždy koukáme na filmy. Většinou jdeme spíše do béček a někdy i do céček. Ono to dobré pití v podobě karibských rumů a skotských pálenek u teplounkého krbíku kupodivu dobře pasuje k této sortě filmů, obzvláště v pozdější večery, kdy prapodivně tvarované lahve již nejsou plny. Tentokráte ale můj výběr znalce narazil. Planeta Teror se nelíbila (asi bylo ještě moc brzo) a byla po hříchu vypnuta už v půlce, zkusil jsem trochu intošského Drákulu El Conte, ale na to zase nebyla nálada páč tam bylo moc dialogů a málo prokousnutých krkavic. A tak se kecalo a pak se šlo na úsvitu nového dne spát. V noci mne vzbudil opravdu šílený sen. Byl jsem v lese, kde běhal postarší De Niro a naháněl ho také postarší Travolta s lukem, nabarvenými vlasy a s nalepenými vousy (také nabarvenými). Ač měl vypadat drsně zabijácky coby pomstychtivý Srb, s nalepenými vousy vypadal jak Petr Rychlý v nepovedeném seriálu Co ste hasiči, kde i on měl nalepené vousy.  Zabijácky vypadal Travolta asi jako ten Rychlý v seprané uniformě dobrovolných hasičů. Oba aktéři spolu nejprve poslechli pár desek Johnyho Cashe v De Nirově chajdě drnový, popili nějakou tu americkou pálenku , aby se pak rozpomněli na klukovský leta kdy jak se ukáže si oba zablbli v Jugošce.  A od toho momentu si jdou po krku. Tu lapí jeden jednoho aby posléze unikl a lapil toho druhého. A tak to jde pořád dokolečka. Estli se zabijí, nebo nakonec zajedou na společnou koupačku na Istrii v tom snu bylo, já vám to ale nevykecám. Herecké výkony byly ohavné a celý scénář byl ohavný a když si to tak přebírám, tak tam vlastně ohavné bylo úplně  vše snad krom toho lesa ve kterém hráli tihle dva tu svojí strašně nenapínavou honičku. Co vám budu dál vyprávět. Vzbudil jsem se zpocený a hrůzou. Oba herce mám rád, oba jsou mé oblíbené ikony (byť vím, že už oba taky šlápli vedle) a byl jsem fakt rád, že to byl jen sen. Jenže u snídaně jsem se dozvěděl, že jsme na tohle opravdu koukali. Doporučil to jeden z přátel, který o sobě tvrdí, že má rád kvalitní filmy, takže mu bylo slepě uvěřeno. Tímto zdravím Indyho! Samozřejmě, teď už naprosto ztratil kredit a i kdyby doporučoval třeba Taxikáře, nebo Pulp Fiction nikdo tomu (ani jemu) už nebude věnovat pozornost. Já jen nechápu, co se De Nirovi a Travoltovi přihodilo, že vzali tuhle prominutím sračku. Běhat po lese Gojko Mitić třeba s Ian Zieringem   přísahám, že tomu dám o dvě hvězdy víc. Takhle je to ale jen za jednu kulku do hlavy. * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Koňská hlava Travolta s plnovousem pomalu jako Diktátor a nohu táhající, snad tisíciletej De Niro se nahání kdesi po divočině a vyřizují si účty z Kosova. Jedná se o velmi průměrný survival s několika dost slušnýma torture scénama a jakš takš zvládnutým gore, což ale jaksi nestačí na víc než o chloupek lepší tři kousky. Začalo to ve Varech, za půl roku to očekávám ve všední den hned po telenovele na TV Nova. 65% ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Festivalový film. No, říkal jsem si, že je škoda, že toto nešlo do kin normálně než na nějaký festival. Jenže po shlédnutí jsem si uvědomil, že film za moc nestojí. Neříkám, že je to blbost, ale zvláštní film bez nějaké atmosféry. To už některé béčka mají lepší atmosféru. Jak to shrnout ? Lehce zběsilá akční naháněčka uprostřed zapadákova, jakési přírody. To je vše. Hlubší kvality snímek nemá. Úvod dokáže pěkně zaujmout, cca úvodních 5 minut mě chytne, ale pak se to ponoří do šílené nudy, kdy 1/3 snímku je děsně ukecaná a ani v této neakční části mě nic nezaujme. Nedá se to nějak více okecávat. Následující 2/3 filmu se také táhnou, sice se furt něco děje – tím myslím, že dva protivníci se nahánějí a vždy vítězí jeden a pak zase druhý. Jako, že jeden zraní toho druhého a pak naopak. Musím pochválit herecký výkon Johna Travolty, který opět exceloval. De Niro byl zde dost suchý a bez nějakého zaujetí. Nevím no, co se týče těch pastí a způsobu či pokusu zneškodnění protivníka, tak mě zaujaly dvě věci. První je De Nirova past jak visí za jednu nohu zkrvavenou a druhou věcí je první větší Travoltovo zraněí – to mě dostalo, nechci vykecávat více. Poslední 3/3 je podobná jako ta druhá. Celkem divný konec, ale už mě to bavilo více. No film celkově má dobré nápady, i je vše dobře natočeno, sice lacině. Ale myslím si, že to není vyloženě akční film. Spíš taková dost ujetá naháněčka po lesích. Takže co zaujme nejvíc ? Asi pár dobrých nápadů k zneškodnění toho druhého protivníka, herecký výkon Travolty atd. Celkový dojem není nejhorší, ale je to slabota. I velká nuda mezi akcí. Hudba téměř žádná. Takže už nic slohově nebudu rozebírat. Výrazně podprůměrný snímek, který nestojí ani za 1 shlédnutí. Takže u mě je to ve finále na rozmezí mezi 1 a 2 hvězsou. Tentorkát zaokrouhluji nahoru. Nenašel jsem tam nic co by mě výrazně bavilo, ale zase ne nějaký otřesný zápor. Chybou bylo, že se film na poměrně krátkou stopáž dost únavně vlekl. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady asi někomu spadla na hlavu nezralá hruška. Co to mělo jako bejt ? Pokus o vytvoření konkurence terminátorovi ? Nejdřív jeden propíchne šípem druhýmu nohu, pak druhej propíchne prvnímu šípem hubu a dal si chlapci vesele skotačej po lese, ubližijou si, nadávaj si a toulaj se krajem a jestli nezemřeli, dělaj to dodnes. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama