Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Claw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Škoda toho debilního scénáře. Oba váleční veteráni měli asi tak milion příležitostí toho druhýho zabít, místo toho řešej blbosti (no spíš Travolta), dokud jeden z nich toho prvního nějak neoblafne a dá mu na kasu...a takhle je to na střídačku skoro celej film. Moc se mi nelíbila ani kamera, která působila dost sociš a celý to působí tak nějak lehce lacině + k tomu packal Mark Steven Johnson, kterej z toho nedokázal vydolovat snad ani jednu vyloženě napínavou nebo poutavou scénu. Stejně ale byla radost dívat se na slušně hrajícího Travoltu (sice sem mu nevěřil tu část, kdy mluvil o svý rodině a k tomu mi průběžně připomínal mrože, ale jinak nezahrál špatně) a hlavně De Nira, kterýmu jsem fandil. Pokud máte chuť na slabou kopii původního Ramba, do toho, ale moc od toho nečekejte. 5/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci víc věnovali akčním pasážím místo stupidním dialogům, byl by to dost možná i vcelku solidní akční thriller/drama. Jasně chtěli z toho udělat emoční drama o výčitkách svědomí a důsledcích svých činů v minulosti, jenomže ty kecy o bohu atd – začnou velmi brzy nudit. Každý chtěl stejně jen vidět, jak si ti dva lukostřelci dají v lese pořádně do držky a navzájem se uloví. Když došlo na akci, bylo vidět, že to jde a až na pár přehnaných scén se mi to i líbilo. Atmosféra houstla, oba herci podali jakžtakž slušné výkony – jenže velká škoda, že se tu prostě víc kecalo, než bojovalo. Za scénu s prostřelenou tváří a pěknou barmanku dám o jednu hvězdu navíc, než jsem původně chtěl. Slabých 50% a to zavírám obě oči! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Len v americkom filme môže byť okolo pomsty také zbytočné divadlo a toľko blbých kecov. Trošku zvláštne zmýšľanie pomstiteľa, keď sa najskôr so svojim objektom skamaráti (to je ešte bežné), potom ho začne naháňať (tak to má byť), potom sa ale vymenia a naháňa lovený lovca (to už začína byť divné, hlavne ak je lovený 70-ročný dedko), potom sa zase vymenia, potom zase a zase a zase... až to začne byť nuda a nakoniec - POZOR SPOILER! - sa zase skamarátia. Zrejme to malo byť založené viac na hereckých výkonoch hlavných predstaviteľov a nie na akcii, preto tá hviezdna dvojica, aj keď obaja majú najlepšie roky dávno za sebou, takže tu nejaký extra herecký koncert nehrozí. Navyše mi Travolta ako Srb totálne nesedel, aj keď sa snažil. Ale Visnjic by bol na takú rolu príliš sympatický, Serbedzija zase pristarý, no Roden by sa mi tu hodil určite viac. Sklamanie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama