Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní tři minuty si klidně mohli odpustit. Travolta vypadá opravdu zle. CITÁT - Lov. Jedu na lov........... Prvních půl hodiny je to takové oťukávání, ale pak to začne. Pravda při dvou scénách jsem trochu zavíral oči, já mučení moc nemusím. Ale tady se to dá vydržet. CITÁT - Už se připozdívá.......... Vždycky mě překvapil ten dějový zvrat. Jak se tak říká "Každý chvilku tahá pilku". CITÁT - .....a vy víte, jak rád mluvím.......... Má to dobrou hudbu (zazní i Johny Cash) a povedené ozvučení. Zvláště scéna v kostele okolo 66 minuty je dobrá. CITÁT - Požehnej mi otče, ale neodpouštěj...... A i kamera si udělá pár krásných záběrů. Dokonce jsem uvažoval o pěti hvězdách, ale to by asi nebylo fér. Nakonec celkem velká spokojenost a povedený koncert Travolta vs. De Niro. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Travolta a De Niro v belgickém filmu amerického režiséra o mečování dvou zálesáků za zenitem? Komentářů je tu zatím pomálu (a do torrentového šílenství tomu asi nebude jinak), ale ve většině z nich se prská. Takže byste asi dokázali najít v současném programu film, který má všechno to, co Sezoně chybí, že? Já to třeba nesvedu. Nevím, kdo má na starosti sestavu našich kin, ale je nejvyšší čas vyměnit trenéra. Lesní koncert pro srbský luk a americkou flintu si užijete, pokud dokážete vnímat a ocenit, když někdo dělá film se zaujetím. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akoby si balkánsky stredoškolák, hltajúci prvého Ramba, splnil sen, a s dvomi hollywoodskými hviezdami nakrútil vlastnú, ultravážnu interpretáciu o démonoch histórie svojej krajiny. Dramaturgicky prvoplánový, technicky nemožný a často nechcene smiešny nositeľ inovatívnej myšlienky, že vojna je zlá. Rýdze béčko. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta s De Nirem se v tomhle filmu nahanějí jako Tom a Jerry a nakonec to dopadne uplně jinak. Film není tak drsný jak jsem čekal spíš naopak. Pár dobrých scén se ale najde třeba De Niro a jeho citronáda. Nemusím to vidět znova po pravdě řečeno třetí dávám za obsazení. Jinak opravdu spíš nudné kecy a hudba od Johnyho Cashe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama