Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Existuje muž, který se chce vydávat za jiné. Je to chameleon. Vydával se za syna, kterého rodina postrádala tři roky. Ten nezvěstný byl Texasan, ten, kdo se za něj vydával, Francouz. Přesto mu uvěřili. Neskutečný příběh, který ukazuje, jak lidé chtějí věřit a jak moc naivní někdy jsou. Člověk, když chce, dokáže skutečně téměř všechno. Silné, nikoli ani tak ve smyslu toho, co se stalo, ale že se to vůbec stát může. Film má výborné hrané pasáže. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem člověk, který by nějak vyhledával dokumenty, tento mě mile překvapil. Je to až skoro k nevíře, jak Layton dokáže zacházet z diváky. Dávkuje zvrat za zvratem a vy ani do poslední minuty nemáte ponětí, co si myslet a komu věřit. Krásně natočené a i teď to ve mně zanechává chladný pohled. Layton tu přivedl k životu dokument, který by mohl konkurovat i těm nejpromyšlenějším záhadným filmům. Pochybuji, že by to někdo zvládl lépe. ()

Reklama

mark9th 

všechny recenze uživatele

Krasne pretaveny realny pribeh na filmove platno. Takto si predstavujem zivotopisny dokument. Avsak tento ma este nieco naviac nez vacsina co som videl. Neuveritelny pribeh, ktory je podany bez akychkolvek prikrasleni, resp. aspon tak na mna posobil. A rozhodnutie uviest do role rozpravaca skutocneho Frederica to posuva na vyssiu uroven 85% ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

PRECO? PRECO to nespracovali ako kriminalny thriller bejst na skutocnej udalosti? Neuveritelny namet, ktory by vo filmovom spracovani, pekne vygradovany nahanal zimomriavky jak prasa a zamotal hlavu asi kazdemu...Ako dokument tiez vyborny a napadaju ma len 2 slovicka - dokonaly mindfuck - zo zivota.. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Dokument o americké demenci, doslova. Snad ani není možné, jak dlouho trvalo, než aspoň jeden člověk začal pochybovat o tom, že by to asi nemusel být Nicholas, když vypadá "podezřele" jinak. Nechápu, co ty lidi měli v hlavě, když se jim ztratil syn běloch a za skoro tři a půl roku k nim naběhne mix Araba s kdo ví čím, který má ještě nabarvené vlasy, že už to víc nápadné snad být ani nemůže a nikdo si nevšimne vůbec ničeho a aby toho nebylo málo, v závěru první člověk, kdo se zdál aspoň trochu normální a říkal si, že je na tom něco špatně, uvěří snad ještě větší lži. Ani nevím, jestli tu rodinu mám litovat, nebo se smát nad jejich nekonečnou debilitou, každopádně pochybuji, že ještě někdy v životě budou někomu věřit :-D. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)
  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)

Reklama

Reklama