Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam miestne nadšenie. Ano, podstata dokumentu je atraktívna, ale samotné sledovanie mi prišlo pomerne nudné a zbytočne nafúknuté. Ako keby niekto 30 minútový diel Discovery seriálu roztiahol na trojnásobok. A snaha hercami vybudovať akúsi nadstavbu tiež moc nefungovala, pretože sa to zvrhlo vo vytváranie neexistujúceho príbehu v rámci skutočného príbehu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film podaný formou výpovědí zúčastněných osob, který není až tak dobrý pro svou filmovou stránku, jako spíš pro tu informační, která předhazuje událost, o které nejspíš nikdo z nás doteď nevěděl a která je teda sakra zajímavá. V rámci poslední půlhodiny se trochu přiostřuje, ale jinak je to spíše takové až neuvěřitelné povídání, o kterém bych si raději přečetl článek a měl bych stejný výsledný dojem jako po zhlédnutí 2hodinového filmu. ()

Reklama

milicjant 

všechny recenze uživatele

Laytonův bullseye dokument, který mi od určitého okamžiku přišel víc creepy než cokoliv z hororového ranku viděného za uplynulý rok. Paralenem zaháněné zimomriavky znovu silně rozrezonovaly moje tělo, aniž by je tentokrát k tanci i poslechu pozvala moje šlechtěná ptačí chřipka. Bizardní. Ten osmatřicetiletej kluk je král. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

What the actual fuck?! Najlepšie je do tohto dokumentu ísť bez akýchkoľvek informácií. Verte mi, budete len nemo čumieť. Ale nie je to len o obsahu, ale aj o majstrovskej réžii, ktorá rozumne dávkuje informácie, mätie vám hlavu, pohráva sa s vami, umne uzlí napätie, takže vaše emócie sú ako na hojdačke. Dávno ma žiadny dokument alebo vôbec film takto neprikoval k sedačke. Pecka. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní dokument, u kterého jsem několikrát kroutil hlavou, a říkal jsem si, to jsou fakt všichni slepí?!! Ale popořadě. V roce 1994 se z rodiny Barclayů v San Antoniu v Texasu ztratil jejich 13letý modrooký, blonďatý syn Nicholas... o tři roky později jim španělská policie přes úřady sděluje, že se u nich našel někdo, kdo o sobě tvrdí, že je právě Nicholas Barcley. Tato postava je zároveň i vypravěčem celého dokumentu, tudíž na ní od začátku koukáte a vidíte, že je to mladý muž, snad kolem třicítky, tmavovlasý, s tmavým strništěm na tváři, hnědooký a s francouzským přízvukem... Jestli-že jsem čekal rychlý konec příběhu tím, že americká rodina na sto metrů pozná, že se nejedná o jejich pohřešovaného syna, mýlil jsem se. Všichni unisono tvrdili "ano,toto je náš Nicholas"! Dále se dokument začíná měnit v hru chameleónů...kdo vlastně více lže, Nicholas nebo všichni členové rodiny, která má zřejmě postranní úmysly a něco děsivého skrývá... Rozuzlení je tak nečekané, že tomuto celkem běžnému dokumentu přidává dosti procent navíc...takže nakonec slabší čtyři hvězdičky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)
  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)

Reklama

Reklama