Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Z větší části jsem jeho příběh pochopil v momentě, kdy jsem s Frédéricem dělal rozhovor a přistihl se, že určitým způsobem přijímám tu jeho verzi a vlastně ho považuji za oběť. A právě tohle jsem chtěl zprostředkovat i divákům. Nechat se jím manipulovat a podlehnout té jeho schopnosti prodat vám tu neuvěřitelnou lež. - Bart Layton ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Režisér Bart Layton uchopil zamotané skutočné udalosti naozaj skvelým spôsobom, pričom vďaka nespoľahlivému rozprávačovi, výbornej réžii a premyslenom odhaľovaní jednotlivých informácií perfektne motá hlavu. A to až do samotného konca, ktorý vyvoláva snáď ešte viac otázok ako na začiatku. The Imposter vyniká formou aj obsahom, dokáže pracovať s napätím, emóciami a diváka väčšinu stopáže jednoducho nenechá vydýchnuť. No nechýbajú mu ani parádne naservírované zvraty. Ide skrátka o prvotriedny dokument, ktorý svojou znepokojivou a mrazivou atmosférou v pohode strčí do vrecka väčšinu súčasnej tvorby. Som nadšený! ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zklamání. :-( Ten příběh byl vlastně hrozně slabej. Nějaká sociálně slabá, nevzdělaná (nikdy jsem nebyla za hranicemi tohoto státu), primitivní rodina přijme za svého prohnaného podvodníka (v minulosti vystupoval pod desítkami falešných identit, určitě v tom tedy byl velice zběhlý a profesionální). Životnost této hry se stejně počítá jen na jednotky měsíců. A že si americká sociální pracovnice splete 23letého chlapa s 16letým klukem? V USA žije mraky blbů, to přece všichni víme už dávno. I tady paní říkala, že se její pohled na věc v určitou chvíli totálně (!) změnil, a sice o 90 stupňů. Pro totální obrat se ale užívá obrat o stupňů 180. To už by ta stará páka mohla vědět... Nařčení, že ho přijali, protože vlastního kluka zabili, je sprostá, ničím nepodložená spekulace. Původně jsem dal hvězdičky 2, jednu tomu teď ještě odmáznu. Ta jedna bude za snahu. Ale znovu říkám: tohle bylo slaboulinký! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární detektivní True Crime, který je intenzivnější, inteligentější, mrazivější a celkově lepší než True Detective a Serpent dohromady. Příběh se zaměřuje na mladého 16 letého muže, který tvrdí truchlící rodině z Texasu, že je jejich syn, který před 3mi lety zmizel. Vypráví o únosu a mučení, které si po dobu 3 let vytrpěl. Velmi zajímavé a poutavé, kde poslední půl hodinu příjde na scénu taková nálož drtivých a šokujících zvratů, že jsem opravdu překvapený jak mě dokázali tvůrci několikrát po sobě šokovat. Takhle inteligentně vystavěný a mrazivý Thriller jsem už dlouhou dobu neviděl. Opravdu pozoruhodná záležitost. 8/10: ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Podle recenze to vypadalo jak to bude napínavé a tajuplné, bohužel od první minuty všechno si dáte dohromady a je vám jasné že tam žádné napětí nebude. Už to bylo jasné kdo se za koho vydával když tu francouzsko-alžírskou tlamu ukázali hned na začátku. Nechápu jak tahle Texaská rodina mohla uvěřit že je to jejich syn? To nepoznají ani bělocha? Ještě že to nevytáhli nějakým Křovákům. To by mě zajímalo co by řekli kdyby se tam objevil mezi dveřmi. Hmm nějak ztmavnul, má květák na hlavně, vysunutou čelist, rozpláclí nos, velké zuby a černé oči, to bude určitě tím jakým traumatem si prošel. Přesně takhle tyhle rodiče přemýšlejí, a to měl ještě francouzský přízvuk, co chcete ještě víc jako důkaz o tom, že to není váš syn. Sami sebe přesvědčili že je to jejich syn i když vypadá a chová se úplně jinak. V průběhu filmu se postupně dozvíte co je vlastně tento "Chameleon" jak ho oprávněně Interpol označil zač. Po zhlédnutí dokumentu nemůžete tomuto člověku věřit ani slovo, je to patologický lhář proto přezdívka Chameleon, ten člověk je buď psychopat nebo má jednu nebo více poruch osobností a mezi jeho charakterové znaky patří: manipulace, nezodpovědnost, patologické lhářství, emoční chlad a žádný pocit viny. Takového exota je i v dnešní době těžko najít. Chybělo mi tam o jeho minulostí více, jeho motiv činů, nedávejte tomuhle makakovi tolik prostoru pro tlachání, křížový výslech, žádné sraní s mladou paní! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)
  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)

Reklama

Reklama